| Message |
|
|
|
Din pacate nu pot ajunge la Craiova(dar multumesc pentru intentie), cat despre acvariu,apa de la retea este buna-adica indeplineste standardul de potabilitate (ma cunosc cu cei de la statia de apa),practic imi place si mi-am propus sa urmaresc indirect prin comportamentul biologic cam ce se intimpla in acvariu,si tocmai aspectele contradictorii imi dau de gandit,vietuitoare oarecum mai cu pretentii supravietuiesc iar din cele oportuniste dispar.In ce priveste ideea mea de acvariu este nu neaparat de intretinere usoara, cat mai ales de auto intretinere-practic un sistem care sa poata reactiona dinamic la variatii de parametrii(bineinteles in limite de bun simt).Practic mi-as dori sa vad in acvariu acele imagini din documentarele despre viata in ocean in care abunda toate regnurile vii pe fiecare centimetru patrat,chestia asta cu pietre lustruite pe care se lipesc cu adeziv bucati de ceramica cu fraguri nu-mi prea place.Sigur ideea mea nu este compatibila cu performanta in ale cresterii coralilor,dar nu asta urmaresc ,vroiam practic ca atunci cand privesti acvariu prima impresie sa nu fie aceea a unui artefact(fie el si pretios).Nu simt nici o presiune pentru a finaliza ceva pur si simplu sunt spectator la spectacolul vietii.Si ca o gluma despre calitatea apei cred ca generatiile urmatoare vor lua in calcul si cat trebuie sa fie concentratia de nanoplastic in apa de acvariu.
|
 |
|
|
|
Ca sa nu poluez topicul altora, intreb aici retoric oarecum cum de asa multi colegi se plang de invazii de alge, eu am cumparat macroalge ce aveau pe ele bubble ,alge paroase ,am folosit piatra vie la initiere bazin,si nu au supravietuit niciunele , ba mai mult am pierdut inclusiv macroalge-cele verzi in special,iar acum decand am luat lampa led au intrat in regres si cele rosii.Culmea este ca folosesc apa de robinet conditionata cu aquasafe, nu am teste si nici nu imi propun, la prima vedere pare ceva anormal.Ca particularitate a bazinului este o populatie imensa de spagheti worms, melci,asterine, doi hermiti,un crevete si doi pesti.Ma asteptam ca macar algele sa prospere atata timp cat incalc cutumele bunelor practici,iar corali nu prea reusesc sa achizitionez.Deasemeni se simt bine cativa spongieri aparuti de pe piatra,viermii penati(cei micuti evident) coralina si cei cativa polipi pe care ii am.Aparent pare sa am nivele bune de nitrati-fosfati(adica mici),dar ma intreb unde ar putea sa dispara,in asa hal incat sa moara algele de foame.
|
 |
|
|
 trist ,dar eu nu cred ca va fi ultimul,eu anul asta ies la pensie si deja calculez cum sa fac sa am bani de sare,nu te poti vindeca de acvarii-am incercat si eu si nu mi-a iesit, cat despre dezamagiri probabil ca trebuie o abordare mai spre directia biologiei de baza,cu mai putina tehnologie,marketing,si presiune pentru imagini de vis care impanzesc netul,practic nu trebuie sa facem toti acvacultura si sa aruncam apoi coralii care dau pe afara din acvariu  .Succes in continuare(totusi-zic)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Nu prea mai sunt incepator dar din diferite motive tot o iau de la capat  .Daca cineva dispune si are posibilitatea de a expedia prin curier(realizez ca este cam rece vremea)as dori un pachet corali-fraguri usori in valoare de 200 lei (plus costuri transport-pe care le platesc tot eu).
|
 |
|
|
|
Salut, intreb si eu ca om care abia a achizitionat o lampa(de buget redus),ele adica lampile nu au o setare optima prestabilita, in functie de ce pot ledurile respective ,la ce am cumparat eu e simplu, are un buton verde pe telecomanda recomandat de producator.Se pot modifica cele 4 canale de leduri dar eu dupa ce le-am butonat ,am ajuns la concluzia ca producatorul are dreptate.In ce priveste radiatia UV asta am inteles ca in timp arde orice ,cred ca ar trebui sa-ti includa in pachet lentile de schimb.
|
 |
|
|
La multi ani tuturor, pentru bazinul meu nu afost o perioada prea fericita,am pierdut lampa Dennerle,si tuburi T8 de 15 w am gasit tare greu si al naibii de scumpe,am pierdut si xenia si niste zoasi,ca ma batea gandul sa-l desfintez, noroc de clownfish care s-au incapatanat sa traiasca, asa ca desi nu sunt mare fan fan leduri am optat pentru o lampa led de buget redus respectiv popbloom shannon 16(pare rezonabila) si daca lucrurile merg bine sper sa pot (cand se va incalzii vremea)sa mai achizitionez si ceva vietuitoare asta si in functie de ce va arata ca poate lampa,de poze nu poate fi vorba ,eventual in privat pentru fanii genului horor  .
|
 |
|
|
|
Se poate inchide,multumesc.
|
 |
|
|
|
Cumpar lampa Nemo marine led light 24W smd.
|
 |
|
|
|
User Humbert are dreptate ,mai atent privite pozele (desi nu sunt grozav de clare) si eu zic ca asta e raspunsul corect,problema este ca solutia ca si cauzele sunt cam tot acelea,daca vrei gasesti pe net tutoriale pentru combatere, in mare trebuie reglat pH spre 8,5 ,scazut nutrienti, lumina,filtrarea biologica eficientizata, nu exista din cate stiu eu un medicament pe care sa-l pui in acvariu si sa dispara.
|
 |
|
|
Salut ,cam ce vechime are acvariul,parca imi pare ca e cam proaspat(eventual deciclat),pH imi pare cam mic 7,6 ,iar la ce se vede acolo sincer nu cred in valorile de la teste,pare ca ai o sursa serioasa de materie organica,algele nu cresc numai din lumina,ca solutii e cam greu de zis numai dintr-o poza dar e clar ca apa nu e in regula, eu am avut cu vreo doi ani in urma o situatie asemanatoare(parca nu asa serioasa totusi)si am recurs la schimb de apa repetat si am folosit easy media filter(lichid),are capacitate mare de absortie pentru substante organice nu e toxic de nici un fel, si dozarea nu este stricta,si bineinteles lumina mica(de altfel s-a mai spus aici).Succes si ape limpezi
|
 |
|
|
 ,din pacate nu dispun de 600 lei, multumesc pentru raspuns.
|
 |
|
|
|
Salut , mai este valabil ?
|
 |
|
|
|
Se poate inchide , multumesc.
|
 |
|
|
|
Salut ,daca esti dispus sa trimiti prin curier as dori sa cumpar si eu din speciile soft.
|
 |
|
|
Multumesc ,asa sper si eu , sa traiasca pe picioarele lui  ,eu zic ca e destul de echilibrat si vreau o minima interventie -schimb periodic de apa(cam 10% saptamanal un pic de sare de Himalaya pentru alge)si cam atat,evident ca nu va fi prea spectaculos, dar este varianta care imi place si pe care o pot suporta financiar.
|
 |
|
|
Am banuit eu ca e ceva necurat  ,era singura vietuitoare care o mai aveau la magazin.Partea buna e ca nu are pe cine agresa,si probabil nici nu va avea(am citit si eu ca este cam violent si fara meniera) dar macar este frumos , pacat ca se tot ascunde.
|
 |
|
|
|
Am facut schimbul de apa saptamanal si crevetele a binevoit sa iasa un pic de dupa pietre ,asa ca in viteza i-am facut o poza,sincer nu-mi prea place comportamentul excesiv de discret al acestui individ.
|
 |
|
|
|
Vreau , am dat un pm.
|
 |
|
|
Da e un bazin gen dennerle aquascaping ,dar e mai ieftin ,este intradevar un bazin de buget mic, lumina nu costa mai mult decat la un plantat de apa dulce(evident daca nu vrei ceva f.nou si probabil si performant) , cel mai mare of este faptul ca intr-un oras ca Botosani nu gasesti nici macar termen de comparatie ,trebuie sa cumperi totul pe nevazute si de regula la preturi mai mari.Eu acum sincer as fi vrut alti pesti , dar nimeni(vorbesc de magazine online) nu are disponibil aproape nimic ,la fel si cu celelalte vietuitoare. Ideal ar fi sa poti intra intr-un magazin(ca la televizor) sa vezi , sa-ti faci mental un proiect ,sa te documentezi un pic si sa incepi apoi treaba, si evident sa ai suficienti bani  .Multumesc pentru apreciere si succes daca hotarasti sa faci un marin.
|
 |
|
|