Buna ziua in primul rind si ma bucur ca am reusit sa intru in acest Forum .
Am cumparat un acvariu cu capac , pentru copii . Citeva date despre el :
- capacitate 26 litri
- aerator
- incalzitor cu programare intre 20-26 grade
- termometru
- neon
L-am cumparat de la Carrefour si a avut toate instalatiile astea in el .
Pentru tratarea apei am cumparat - Tetra Aqua ( Aquasafe ) si Tetra Aqua ( Easy Balance ) + niste tablete de "Algizit" tot de la Tetra .
Am ajuns acasa - am spalat nisipul si pietrisul - foarte , foarte bine - am facut un substrat de vreo 3 cm - am plantat 3 plante naturale si 1 artificiala ( spalata si asta bine ) . Am montat aceesorile acvariului , care merg toate , am tratat apa cf. instructiunilor de pe flacoane si am umplut acvariul cu 25 litri de apa ( d ela robinet , dar tratata ) .
Am cumparat vreo 20 pestisori - dupa cum urmeaza ( si aici va rog sa ma iertati , la denumiri , dar nu sunt familiarizat ) :
- 2 sanitari
- 2 sanitari ( din cei care se lipesc de geam )
- 1 familie de gupi
- 1 familie de moli ( adica au culoarea neagra si am inteles ca asa le spune )
- 1 carasel mic
- 6 neoni
- 1 zebra
- 4 pesti portocalii uniform ( nu stiu cum le spune )
- 2 portocalii cu dungi ca zebra
De ieri si pina astazi - apa s-a colmatat - adica e neclara . Astazi am schimbat 1/2 bazin si tot asa arata .
De mincare le dau Tetra Min si Tetra Variety si eu zic ca nu am exagerat cu mincarea !
Rog sfaturi de la voi - ca nu mi-e clar nimic si nu vrea sa le stric bucuria la astia mici - mai ales ca au inceput sa le dea nume la pesti si sa-i intereseze la modul evident . E bucuria lor si nu vrea sa le-o stric pentru ca eu nu stiu ce am de facut . Plus tristetea daca moare vreun pestisor de asta mic si gingas .
Va multumesc anticipat si va rog inca o data sa tineti cont d efaptul ca am pesti de numai 24 ore .