[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valpangica
Forum Index » Profile for valpangica » Messages posted by valpangica
Il vreau eu . Poti sa-mi dai un telefon la 0722362009 - sau te sun eu daca imi dai un mesaj privat cu telefonul tau . Trimit pe cineva sa-l ia .
Am un acvariu de 124 litrii - si deja am 7 alevini de gupy - in cca 1 luna . Acvariul este populat pentru fan nu pentru reproducere - si se gasesc acolo si 2 carasi , 2 zebre , 5 sanitari , 3 femele gupy , 1 gurami si 1 mascul si 1 femela Xifo . Alevinii stau bine , cresc si sunt activi , dar ce fac cu inca 5 gupy maturi ? Sau poate nu prind maturitatea ?
Si asta ar fii o poza cu acvariul cel mare :

image
Revin cu alte amanununte care sunt de bine

- in a 3-a saptamina de viata - mi-au murit numai 2 pesti - achizionati din acealasi loc ( nu fac reclama negativa ) , ast ain interval de 48 ore !
- in rest toti copii stau bine mersi si mai nou m-am trezit in acavriul mare cu peste 20 alevini ( cred ca de la cei 2 gupi ) .
- in acvariul mic tin in continuare 6 alevini si un numar de 3 sanitari .

O bucurie sa ii tot privesti .
viulian wrote:Stii, li se spune pilotilor de avion cand incep meseria: vezi ca vi se vor da doi saci. Unul de noroc, plin, si al doilea de experienta, gol. Ideea e sa-l umpli pe al doilea pana nu se termina primul.

Cam asa poate si aici poate ai fost norocos - multi incep ca tine, dar poate nu au aceiasi motivatie sa tina pestii in viata si sa schimbe apa des, si sa dea banii pe solutii, samd.
Pur si simplu il lasa acolo, si dupa aceea se vaita ca acvariul o duce rau si ce sa faca ?

A fost si noroc si dedicare in cata proportie insa, nu stiu.

Multumesc pentru incurajari . Ca sa revin cu astfel de feed backuri - am reusit sa mut toti pestii in acvariul mare ( cel de 126 litri ) si acum am un numar de 31 pesti , de diverse specii ( 3 gupi , 4 moli , 6 xifo , 1 carasel mic - 4 cm - 1 gurami , 1 zebra , 10 neoane si 5 sanitari ) . Lucrurile merg bine . Am plante si de substrat si de lemn si am pus in aceasta saptamina 2 pompe la lucru - dintre care una e cu filtru de carbon . .
In primul acvariu - ala cu care am inceput topicul , au ramas sa creasca 3 alevini !!! si 2 sanitari . Il tin asa pina cind o sa ma lauresc ce sunt acei alevini , care acum sunt de cca 1 cm - si ii supraveghez de vreo 5 zile .
Ce e frumos este ca si in acavriul mare am descoperit astazi inca 4 alevini , de cca 3-4 mm !! :o
Voi reveni cu amanunte si voi cere sfaturi si pe viitor .

PS - in acavriul mare ciclat cu bacterii - nu am schimbat apa de 7 zile si merg bine .
hai sa va mai spun ce am facut - fara emotii si remuscari - am mai luat un acvariu de 126 litri si l-am ciclat cu bacterii timp de 4 zile - am mutat cite 4 pesti pe zi in acets acvariu mare si la final - cindau ramas numai sanitari pe fund m0am trezit cu 3 alevini in acvariul ala vechi - la car etoti imi sugereau nenorocirea !! Nu mi-a murit nici un peste , basca am si 3 pui Fara gluma , am eu bulan sa nu imi moara pestii sa ce se intimpla ?
viulian wrote:
valpangica wrote:Totusi eu am sa insist prin schimbarea a cca 50 % din apa la 2 zile si sa vad daca ii pot pastra in viata . Sau atasat copiii de ei prea mult ! Sper sa reusesc .

Eu cred ca s-ar putea sa reusesti datul pestilor ar fi solutia ideala (ca sa nu-i chinui), da' prins intre copii si pesti, e clara alegerea.

Din experienta, eu mi-am deciclat odata tot acvariul din prostie. Si era cam cum e al tau acum.
La ce am fost atent:
a) Am schimbat 20%-25% din apa zilnic, tratata cu Tetra Aquasafe (sau Sera Aqutan). Solutiile poti sa le pui si un pic mai concentrate decat zic ei, sa fii sigur ca nu mai e pic de clor (si amestecat bine).
b) Completat cu Sera Nitrivec (si Ammovec parca), cf. indicatiilor.
c) Tratat cu Tetra EasyBalance (cam la 2-3 zile)
d) Dat putina mancare la pesti (adica sa nu ramana in plus, caci mancarea descompusa creste concentratia de toxine si nu ai inca bacteriile care sa consume aceast surplus).

In principiu, daca ai avut noroc de pesti sanatosi, s-ar putea la final sa nu ai nici o problema cu ei. Dar asteapta-te totusi si la unele victime (si de recomandat copii sa nu vada pestisorii morti, eu si adult si mi-a picat fata prima data).

Success!

Tie iti multumesc pentru sfaturi - asa am facut si uite ca pestii traiesc ! Mersi prietene .
Mai baieti imi pare rau ca va supar - dar vad ca sunteti un soi de casta - gen mormoni - care nu accepta noi veniti . NU mi-a murit nici un peste , sunt bine mersi - apa e cristal , si o sa incep sa o schimb la 1 saptamina , copii sunt fericiti , samd . Sunt sigur ca sfaturile voastre au fost bine intentionate , dar genul de aprecieri cu galeata ( de parca toata lumea trebuie sa aiba acvarii de 500 lirti ) , pestii vor muri sau nu se vor inmulti , mai bine ii dai de pomana , samd - au fost nelalocul lor. M-a sunat un prieten vanator din Constanta care creste scalari de vreo 20 ani si mi-a zis sa stau linistit , ca daca schimb apa la 2 zile in aceasta perioada si nu le dau mult de mincare - vor trai - lucru care s-a intimplat . Era simplu si pentru voi sa spuneti acelasi lucru , fara sa va dati ochii peste cap si va umpleti de fitze , de parca toata lumea este biolog marin sau de apa dulce din nastere ! Oricum multumesc .
Totusi eu am sa insist prin schimbarea a cca 50 % din apa la 2 zile si sa vad daca ii pot pastra in viata . Sau atasat copiii de ei prea mult ! Sper sa reusesc .
Poate stiti pe cineva care sa-mi faca un acvariu de vreo 300-400 litri , si sa ma indrume profesional , pentru ca imi este clar - voi deveni acvarist . Copii sunt fierti , se scoala si noaptea sa vada ce face unul sau altul . La aia negri le-am spus "Dl si Dna Banel "
Nu te inseli - sunt aceeasi persoana cu cel care finanteaza situl de vinatoare . Dar aici ma doare in suflet de pestii astia ! hai sa va mai zic o chestie - de cite ori le dau de mincare - maninca toti ca turbatii !! Din cite stiu eu - daca o vietate are ceva suferinta nu ii mai arde de mincare , dar la pestii astia - foamea e clara !
Am citit pe Forum ce inseamna , dar mi-e teama ca e tirziu - stii cum este cind bat copii din picioare ca vor pesti !

Spune-mi ce am de facut pe viitor , daca raul este deja facut . Las lucrurile sa curga si schimb apa din nou cind ? Il las asa in ideea ca o sa mai moara din ei si ce ramine - inseamna ca s-au adaptat ? Rog un sfat
Buna ziua in primul rind si ma bucur ca am reusit sa intru in acest Forum .
Am cumparat un acvariu cu capac , pentru copii . Citeva date despre el :

- capacitate 26 litri
- aerator
- incalzitor cu programare intre 20-26 grade
- termometru
- neon
L-am cumparat de la Carrefour si a avut toate instalatiile astea in el .

Pentru tratarea apei am cumparat - Tetra Aqua ( Aquasafe ) si Tetra Aqua ( Easy Balance ) + niste tablete de "Algizit" tot de la Tetra .

Am ajuns acasa - am spalat nisipul si pietrisul - foarte , foarte bine - am facut un substrat de vreo 3 cm - am plantat 3 plante naturale si 1 artificiala ( spalata si asta bine ) . Am montat aceesorile acvariului , care merg toate , am tratat apa cf. instructiunilor de pe flacoane si am umplut acvariul cu 25 litri de apa ( d ela robinet , dar tratata ) .
Am cumparat vreo 20 pestisori - dupa cum urmeaza ( si aici va rog sa ma iertati , la denumiri , dar nu sunt familiarizat ) :

- 2 sanitari
- 2 sanitari ( din cei care se lipesc de geam )
- 1 familie de gupi
- 1 familie de moli ( adica au culoarea neagra si am inteles ca asa le spune )
- 1 carasel mic
- 6 neoni
- 1 zebra
- 4 pesti portocalii uniform ( nu stiu cum le spune )
- 2 portocalii cu dungi ca zebra

De ieri si pina astazi - apa s-a colmatat - adica e neclara . Astazi am schimbat 1/2 bazin si tot asa arata .
De mincare le dau Tetra Min si Tetra Variety si eu zic ca nu am exagerat cu mincarea !

Rog sfaturi de la voi - ca nu mi-e clar nimic si nu vrea sa le stric bucuria la astia mici - mai ales ca au inceput sa le dea nume la pesti si sa-i intereseze la modul evident . E bucuria lor si nu vrea sa le-o stric pentru ca eu nu stiu ce am de facut . Plus tristetea daca moare vreun pestisor de asta mic si gingas .

Va multumesc anticipat si va rog inca o data sa tineti cont d efaptul ca am pesti de numai 24 ore .

Forum Index » Profile for valpangica » Messages posted by valpangica
Go to: