[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: spulberica
Forum Index » Profile for spulberica » Messages posted by spulberica
Multumesc, pestisorii s-au dat astazi, se poate inchide.
Salutare,

avand in vedere suprapopularea si incompatibilitatea speciilor, un prieten doneaza urmatorii pesti:

1 Carassius Auratus - 6cm
2 Gourami - blue 7cm mascul, respectiv silver 4cm femela

Pestii se ridica din zona Eroii Revolutiei, liceu Autobuzul. Pentru detalii contactati-l pe Daniel, tel 0762 278 798 pana in ora 21.00

Respect,
Spulberica.
Dupa 4 reprize de tratament (baie 1h in solutie de 500mg / 5l tetraciclina clorhidrat) starea nu pare sa se imbunatateasca.
Specimenul cu aripioara dorsala afectata a inceput sa o miste, in schimb leziunile s-au intins pe toata suprafata corpului si a capatat o gaura si in inotatoarea codala.
Minociclina am cautat dar se pare ca ai nostri farmacisti n-au auzit de ea.
Alte sugestii?
Unguent sau suspensie aplicata local? Antibiograma n-am unde sa fac....
Ospen de 500 la 10 l de apa dizolvat in volumul de apa foloseste ca aditie la tratament sau poate constitui tratament?
Am descoperit cand m-am intors de la munte ca unul dintre Botia are finrot (dupa simptome:inotatoarea dorsala jumulita, pete decolorate pe corp, etc) sau e lovit de ceva infectie bacteriana.

Ce tratament recomandati?
In Craiova nu stiu, dar in Bucuresti se gaseste si la Hornbach, dar sa te uiti in bazin sa nu fie pesti cu gris.
Mai multe informatii despre ei aici si un film.
Spor!
si Chromobotia macracanthus traiesc la temperaturi mari (27-32). grija in schimb la dimensiunile pestilor la maturitate.
Spor!
offtopic: la mine nu exista nici un melc, cu toate ca am avut si eu cativa scapati de pe frunzele plantelor achizitionate.

ontopic: oare din cauza ca am 6 botia? :draq:
M-am pricopsit cu BBA. Nu stiu daca e din Hornbach de la un coffefolia luat sambata sau de la altceva.
Pentru a incerca sa incetinesc napadirea, pentru ca mai am si filamentoase si alge maro, le-am gratificat aparitia cu un dozaj de Algol de la JBL. Numai ca nu stiu si nici nu scrie pe prospect la ce interval se administreaza. Aveti vreo idee?
Salut numano si bine ai venit!

Asteptam mai multe detalii despre bazinul / bazinele tale, locatari, flora, etc

Succes
Multumesc mult alber pentru bacopa.

De ce mi-era frica n-am scapat. Dimineata bulozerele scosesera tot din substrat. Daca si maine dimineata le gasesc la fel, sper sa fi de acord sa le donez mai departe cuiva care n-are asemenea nastrusnici in bazin.
M-as inscrie eu la Bacopa. Daca se poate, evident.
Ai PM
Buna Marta, bine-ai venit printre noi.

In acvariul tau (al fiului tau) se vor petrece mai multe lucruri nasoale de-acum inainte. Daca citesti ciclul azotului vei vedea ca asta este perioada in care concentratiile de nitriti incep sa creasca foarte mult iar pestii vor muri otraviti. Totusi exista solutii de reducere a concentratiilor mari, si anume schimburile zilnice de apa (20%, cu apa, evident, declorinata) si adaugarea unei suspensii cu bacterii denitrificatoare (nitrivec, etc) in materialul filtrant al filtrului . In perioada asta cred ca ar fi bine sa nu-i mai hranesti cu larve rosii ci cu fulgi vegetali pentru a limita la maxim dejectiile si continutul de proteina procesata al acestora. Deasemenea, ar trebui sa-i hranesti rar, poate chiar 1 data la 2-3 zile. N-or sa moara de foame ;)

Te sfatuiesc sa mai citesti si volumul acvariului si numarul pestilor ca sa mai afli o cauza a deceselor din bazinul tau. In 24 de litri poti tine 1 betta sau maxim 5 neoni ca sa eviti otravirea pestilor cu propriile lor dejectii. Mai citeste si inceputul si compatibilitate.

Succes
Salut,

eu pentru un nano de 12 litri mi-am luat filtrul asta. Foarte mic, compact, relativ usor de curatat. Filtrul eu l-am luat din Hornbach cu aprox 70 de lei. Vezi daca il comercializeaza vre-un magazin online.
Incalzitor de 25 de watti gasesti de la Tetra sau de la altii, pret aprox 50 de lei.

Spor la treaba!
Suprafata bazei poti s-o calculezi ca produsul catetelor impartit la 2. Si nu mai trebuie sa masori (calculezi) ixul...

True, cred ca d'asta am ramas corigent

Dupa nesfarsite deliberari, volumul brut al acvariului este de 81 de litri
image

Merge? :-)

Si ca sa ne lamurim, avand in vedere ca este un corp similar paralelogramului unde baza este un triunghi, volumul este egal cu suprafata bazei inmultita cu inaltimea =>
V=45*85*x unde x este distanta de la varful dreptunghiular al bazei la mijlocul laturii mari. P'asta nu-mi amintesc s-o calculez dar traiasca ruleta.

Am ramas corigent pe vara la mate intr-a noua
in momentul asta in acvariul meu se afla: 4 scalari de talie medie... 2 carasi mici... un rechin pangasius de talie mica si o beta

deci un necesar de 1136 litri de apa, daca nu am gresit eu genurile si speciile:
Scalar
Caras
Pangasius
Betta

Pai, mai da din ei ;)
Uite aici, trei randuri mai sus de topic-ul tau ;)
Poti folosi cu incredere si calculatorul conform indicatiilor.

Carasii ie pesti mari si murdari, in 100 de litri gazduiesti 2 si cam atat.
zilele astea vin si fratiorii as vrea dou cory panda dar nu am vazut

Cory panda vazusem eu in Hornbach berceni la inceputul saptamanii. Aseara am fost in H militauri si n-am vazut panda in schimb am vazut niste exemplare foarte frumoase de cory araguaiaensis image cu niste femele uriase :-) . Dar:
1 - cumpararea pestilor din Hornbach e un fel de loterie. Poti sa plangi dupa ei in cateva zile.
2 - Cory sunt pesti de card intr-adevar, dar din ce am citit, cardul se face intre exemplare din aceiasi specie. Deci cauta sa adaugi cory din aceiasi specie cu cei pe care ii ai deja. In plus, cory sunt niste pestisori foarte simpatici chiar daca, dupa unele pareri nu sunt foarte atragatori vizual.

Parerea mea este ca daca te rezumi la neoni si cory, adaugand un numar semnificativ mai mare de neoni daca renunti la ceilalti pe care i-ai enumerat, acvariul o sa arate foarte bine, cu conditia sa ai plante in acvariu si sa contrasteze neonii cu verdele plantelor. Dar asta e doar parerea mea. Aaaa, si citeste un pic despre acvariile biotop, poate-ti vine vreo idee

Si inca ceva, contra inevitabilelor alge care-ti vor aparea in acvariu. Eu am doi otocinclusi de care mi-a fost cam frica la inceput sa nu-i pierd ca nu prea mancau. Dar in doua saptamani dupa ce i-am luat, gasesc in fiecare dimineata frunzele de anubias curate bec in conditiile in care frunzele aratau la un moment dat asa. Pe otto n-ai sa-i vezi in timpul zilei si raman foarte mici. Cred ca sunt un algicid natural foarte reusit

Tine-ne la curent
Rumpel, pe unde stai? Te pot ajuta eu cu o testare pentru nitriti daca nu-ti permite bugetul sa-ti iei testele.

Forum Index » Profile for spulberica » Messages posted by spulberica
Go to: