[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Lucrezi pentru matusa Liz cumva? Iti datoreaza favoruri regale, sau ceva?
Omule.. plm. Imi pare rau de necazurile tale, as fi vrut sa te pot ajuta cumva..

Poate cand o fi cu ganganiile alea de care mi-ai zis la telefon, ne sfatuim impreuna sa facem ceva frumos, nu doar piatra seaca.
Mi-a fost mila bre, ca te-am vazut mai fragil si firav
Cautasi bine, havanele mele nu ie pe acolo?

Sa le stapanesti sanatos! Rodo
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=maXI_wCKPNQ[/youtube]

Sau o fi fost invers?
Da, e forte interesanta discutia asta, va rog continuati
Te rog frumos sa te uiti la clipul asta (prima parte, cea cu MarsAqua) si sa-mi spui daca se poate conecta la fel de usor controllerul Shubilian la MarsAqua, asa cum a conectat ala Apex-ul.

E suficienta valurirea facuta de filtrul cascada
5 - cumperi o carcasa de-a gata: https://www.rapidled.com/6-x-20-premium-heat-sink-and-enclosure/
Stiu cum sunt ledurile, asa am folosit la primul Salty, cu controllerul Shubilian.
Ma interesa si un link.

Pentru carcasa:

1 - folie de aluminiu, te duci la un atelier auto unde au abkant sa ti-o indoaie (folia, nu..)
2 - carcasa din alucobond, dai comanda la un centru care executa firme luminoase si alte dracii din astea publicitare
3 - tot la o firma gen pct. 2, tai o bucata de plexiglass gros, de 1cm, slefuit frumos pe margini si ceva mai mare decat radiatorul. Radiatorul in prinzi de plexi cu suruburi cu distantier. (aveam niste poze de la Nimeni cu lampa unuia de pe un forum finlandez, dar nu le gasesc)
4 - cumperi niste picioare fancy-trendy-cool de la chinezi si faci asa ceva:

http://www.satisled.com/acrylic-holder-for-diy-led-aquarium-light_p1744.html
Filtrul e la limita - si nu trebuie oprit niciodata. Pestii vivipari se vor inmulti in nestire si la fel de repede vor muri.
Totul e mini acolo. Acvariul tau e potrivit pentru un singur peste Betta (mascul) si vreo 2 corydoras ("sanitari"). Sau pentru 2 corydoras si 4-5 masculi de guppy (doar masculi).
Ca sa indulcesti situatia, poti cumpara un filtru hob (filtru cascada, hang on back). Recomand Eheim Liberty sau Aquael FZN 1. Pui in el un singur buretel pentru prefiltrare si in rest saculeti cu mini-siporax (material filtrant biologic).
Lumina - daca ai doar pesti, vei avea in curand alge. Iti recomand sa pui niste plante putin pretentioase si un mic decor (sa zicem o radacina de lemn de la petshop - ex. red moor wood, pe care sa legi plante easy gen anubias, microsorum iar in sol poti planta un smoc de Hydrocotyle tripartita, care o sa creasca suficient de mult si de frumos.

Prima miscare e sa renunti la pesti, apoi sa iei acvaristica de la inceput, pas cu pas.
Ok, va rog sa nu mai folositi cuvinte pe care nu le inteleg
Hai siktir uriasule, n-ai primit direct o scaltoaca sanatoasa de la mine? Te-am bagat in seama cu palitura naprasnica direct!
Ai un link pentru placutele led la care te referi?

Vad ca ti-ai schimbat semnatura, necajitule
Desi nu pricep mare lucru din ce spui, eu zic ca renteaza dpdv al pretului si cu rabat la finisaje si bliz-bliz-uri.

Dar exista meseriasi care fac si carcase cu aspect profi - de exemplu, Marian Sterian face corpuri de lampi (pentru tuburi) din alucobond cu aspect mai frumos decat Ati Sunpower.

Intrebarea e: ce creste la lumina aia? E ok doar pentru softies sau si pentru sps?
Tu ai facut numarul 2 in scaldatoare, da-te-n teneshii mei

Sa-l stapanesti sanatos bre!
Bine ai revenit, copile. N-ai mai zis nimic, de ceva vreme..
Ne e dor de jurnalele tale
Ma, eu am intrebat care din pompe, model x,y,z. Ca nu te-ai duce tu mai mult de x l/h, e problema ta.
Ma intereseaza pareri despre pompe/marca, nu despre debit. Eu am folosit doar modelul vechi de jebao, pe astea noi nu le cunosc.

La fel ti-ai cumparat si tu masina, cu multi cai putere - desi nu-i utilizezi la maxim, da?
Nu ti-am explicat ma ieri ca am probat pompa actuala pe diferite trepte de putere?
Mai bine iau una mai puternica si merg cu ea mai jos, decat sa iau una slaba si sa o turez la maxim.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: