Pentru ca ma documentez si strang cele necesare pentru un bazin nou, am descoperit niste soluri noi.
Daca stiti de ele sau ati auzit bune/rele despre, va rog sa exprimati
poti pune dop la sticla, dai gauri in ea si bagi paie pentru suc, din alea mai groase.
niste misis sau artemia inauntru si gata.. paiele sa fie indreptate catre pietre si usor in nisip
mugurel wrote:Asta da lovitura de maestru ... poti tine oscari in saramura ... dar doar dupa ce-i coci in prealabil pe gratar Merg sa-mi cumpar peste si usturoi verde ...
Ala nu e CO2, e glutaraldehida - CH2(CH2CHO)2
Contine compusii carbonului si e gata procesat, deci mai usor de asimilat de plante. Atentie mare cu el, e toxic si poti ucide plantele si vietuitoarele dintr-un foc - nu se supradozeaza niciodata.
E destul de greu sa gasesti un incalzitor cu fix wattajul necesar. Gradatiile de la termostat sunt mai mult pentru orientare.
Il pui pe 24 de grade si daca vezi ca iti face mai mult, il calibrezi, adica il scazi cu 2-3 grade si astepti (ore, multe). Apoi citesti iar temperatura si daca e cazul iar reglezi, pana ii gasesti pozitia in care iti tine 24
delysid wrote:
Pot sa il folosesc cu acea verificare expirata, sau trebuie sa ii fac alta verificare inainte?
In principiu nu e bine, dar cu totii o facem ;)
delysid wrote:
Pot sa il folosesc prima data cu parghia originala, urmand ca dupa descarcare sa ii pun robinet ?i sa il incarc? Este plin si as prefera sa il folosesc inainte de a-i pune robinet.
Da, o apesi si o legi cu soricei. Dupa ce se goleste, mergi cu ea la un centru specializat sa iti puna robinet si sa iti faca verificarea.
skija wrote:Daca s-ar fi "terminat resursele " din substrat cred ca nici cryptocoryna aia nu mai crestea , de aceea eu exclud aceasta varianta
Man, nu exista sol fertil dupa 5 ani.. Cresc plantele cu ce sug prin frunze din apa si atat. Sa zici ca maxim 2 ani te tine un sol fertil de calitate, apoi il poti ajuta si imbogati cu bile/pastile.
Si cu fertilizantul din masa apei care se absoarbe si in sol.
Asa ca nu exclude varianta. Solul fertil e bun, dar nu e un must, e facultativ. Poti creste plante minunate si in sol inert.