pc.ciprian wrote:Mai da-ne ceva detalii despre bazinul tau, iluminare co2, cu ce fertilizezi, ce/cati pesti ai, cata mancare le dai, bate soarele in el pe timpul zilei? Temperatura....sunt mai multi factori care pot duce la o explozie de alge nu neaparat silicatii
Lumina , 2 neoane becuri PL 36W daylight 7500 K . in total 72 W la aproximativ 110 L
Am butelie CO2 , reductor Aqua Medic setat la 2 bule/s , reactor extern Aquatic Nature Tornado , JBL PH Controller setat la PH 6,5 . Sonda PH JBL .
PH-ul apei ... 6,5 CONSTANT
Temperatura 27 grade , constant , fara variatii
pesti 4 scalari maturi , 5 neoni , 2 poecilia velifera maturi , 2 leeri maturi, 2 gibiceps mici (1-2 cm) , 1 ancistrus mic ( 1-2 cm)
Hrana , 1 data pe zi , mancare congelata larve rosii sau artemia congelata . 1 zi / saptamana nu ii hranesc.
sifonez saptamanal substratul cu Ehaim Gravel Cleaner si schimb 30% din apa saptamanal.
Fertilizare micro :
Easy Life ProFito
JBL feropol 24
Fertilizare Macro:
Easy Life Carbo
Easy Life Kalium
Easy Life Nitro
Easy Life Fosfo
Am investit in acvariu de 100 de ori suma care mi-o propusesem initial ... si nimc .. crescatorie de alge ... :-((((
Ah ... am uitat sa specific, lumina sta aprinsa 8h/zi . Soarele nu bate niciodata in acvariu. Am ajuns sa fiu obsedata de asta si las draperiile trase non-stop.
Substrat : JBL Aqua basis plus acoperit cu 5 cm pietris de acvaristica din Hornbach.
Plante : gazon Lilaeopsis "plin de alge "
gazon elocharis parvula "fara alge"
althernanthera red "far alge" dar , cand am luat-o era rosie ca focul , acum e verde :-(((((((
hygrophila polysperma rosanervig "fara alge" cand am luat-o avea irizatii rosii pe frunze superbe , acum e toata verde :-((((((((((((
bacopa monieri "fara alge"
Echinodorus spidernet " alge filamentoase negre pe marginile frunzelor "
Echinodorus harbich "alge filamentoase negre pe marginile frunzelor"
Cabomba Aquatica , cu frunzele de la baza pana la jumatate acoperite de alge negre paroase.
1 roca vulcanica acoperita cu java moss
1 roca vulcanica acoperita cu christmas moss
1 ciot de lemn acoperit cu flame moss si pe care creste un Anubias nana ce mai are 1 frunza noua, restul le-am taiat ca erau PLINE de alge
pe geamuri am o alga verde GSA cred , pe pietrisul din substrat o alga paroasa verde , tot pe pietris alge cu fire lungi si negre .