Buna seara!
Asteptam de ceva vreme sa pot scrie aici si iata ca acuma sunt in masura de a-mi incepe aventura in 'taramul african'.
Pasiunea pt africani a venit brusc, cauzata in mare parte de dimensiunea lor dar si de ritualurile lor si asa am hotarat sa renunt la o parte din acvariile plantate si sa trec la nisip.
sa incepem cu inventarul, detin urmatoarele:
1. acvariu de 300l cu dimensiunile 125x50x50, din sticla de 10mm cu fund dublu si intaritoare longitudinale (2 la numar)
2. back-ground relief din rasina si fibra de culoare ... (cred ca mai bine e cu poze)
3. 55kg de nisip alb de acvarii
4. pietre de la mare aproape 30kg
5. un filtru extern Eheim 2224(care momenat functioneaza in acvariul de 100l al africanilor) si urmeaza sa mai iau inca un filtru extern
6. incalzitor (dar nu e necesar momentan)
7. urmeaza un capac cu 2 neoane de 90 cm, un aqua-relle si un sun-glo.
8. mobilier facut la comanda (o sa urmeze poza)
9. pestisori - 2perechi membe deep, 2 kingsizei si 2 blue dolphin
bun. avem inventar, urmeaza povestea:
sunt foarte incantat si nerabdator sa-l amenajez si sa il populez, dar stiu ca nerabdarea mea poate avea grave urmari asa ca va cer sfaturile si opinile
trebiue sa lipesc back-ground-ul de spatele acvariului dar am urmatoarele nelamuriri:
a. back-ground-ul are 120x45, deci nu este nici pe toata latura acvariului si nici pe toata inaltimea. in mintea mea, las spatiu si in stanga si in dreapta ca sa poata intra tevile de la filtrele externe, dar ce fac cu inaltimea?
b. cum lipesc decorul de geamul acvariului? fac lipitura etansa? pe spate, relieful este gol. pe net am vazut ca se face o gaura in decor si o masca astfel incat sa poata intra apa dar pestii sa nu poata trece. ce ma fac cu inaltimea acvariului?
c. cum sa pun returul filtrului? nu voi putea sa-l pun ca la carte, de-a lungul acvariului daca voi ridica decorul pana in intaritura longitudinala.
d. am avut o idee, sa pun polistiren sub decor ca sa-l pot impinge pana in intaritura si sa fie pe toata inaltimea, in modul asta nu se vedea pt ca era ascus in nisip, dar pe undeva am vazut ca africanii cam musca din polistiren.
astept tooooate criticile pentru ca vreau sa fac un acvariu frumos, incet si cu rabdare.
mobilieru si
decorul(poza luata de pe net)