[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mirciulik
Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
@Lofty, s-a inteles nu se fac gauri in decor

decorul va fi lipit de sus in jos, partea de jos eventual umpluta cu polistiren, daca nu oricum va fi nisip acolo. si ideea cu decorul lipit de laterale si lasat gol in dreapta e super. atat doar ca nu reuseam sa pozitionez turul si returul in stanga. returul de-a lungul decorului, dar turul? o sa se vada in fata decorului.
si va fi lipit etans, nu vreau sa intre nimica in spate. dar ma gandeam sa nu crape decorul de la presiunea apei.
cand am zis de gaura in decor, nu m-am referit la ceva mare. oricum ideea era ca gaura sa aiba in spate(pe spatele decorului) o sita lipita cu silicon ca sa nu intre pestii, sa intre doar apa.
ceva de genul:

image si ar iesi asa image
Buna seara!

Asteptam de ceva vreme sa pot scrie aici si iata ca acuma sunt in masura de a-mi incepe aventura in 'taramul african'.
Pasiunea pt africani a venit brusc, cauzata in mare parte de dimensiunea lor dar si de ritualurile lor si asa am hotarat sa renunt la o parte din acvariile plantate si sa trec la nisip.

sa incepem cu inventarul, detin urmatoarele:

1. acvariu de 300l cu dimensiunile 125x50x50, din sticla de 10mm cu fund dublu si intaritoare longitudinale (2 la numar)
2. back-ground relief din rasina si fibra de culoare ... (cred ca mai bine e cu poze)
3. 55kg de nisip alb de acvarii
4. pietre de la mare aproape 30kg
5. un filtru extern Eheim 2224(care momenat functioneaza in acvariul de 100l al africanilor) si urmeaza sa mai iau inca un filtru extern
6. incalzitor (dar nu e necesar momentan)
7. urmeaza un capac cu 2 neoane de 90 cm, un aqua-relle si un sun-glo.
8. mobilier facut la comanda (o sa urmeze poza)
9. pestisori - 2perechi membe deep, 2 kingsizei si 2 blue dolphin

bun. avem inventar, urmeaza povestea:

sunt foarte incantat si nerabdator sa-l amenajez si sa il populez, dar stiu ca nerabdarea mea poate avea grave urmari asa ca va cer sfaturile si opinile

trebiue sa lipesc back-ground-ul de spatele acvariului dar am urmatoarele nelamuriri:
a. back-ground-ul are 120x45, deci nu este nici pe toata latura acvariului si nici pe toata inaltimea. in mintea mea, las spatiu si in stanga si in dreapta ca sa poata intra tevile de la filtrele externe, dar ce fac cu inaltimea?
b. cum lipesc decorul de geamul acvariului? fac lipitura etansa? pe spate, relieful este gol. pe net am vazut ca se face o gaura in decor si o masca astfel incat sa poata intra apa dar pestii sa nu poata trece. ce ma fac cu inaltimea acvariului?
c. cum sa pun returul filtrului? nu voi putea sa-l pun ca la carte, de-a lungul acvariului daca voi ridica decorul pana in intaritura longitudinala.
d. am avut o idee, sa pun polistiren sub decor ca sa-l pot impinge pana in intaritura si sa fie pe toata inaltimea, in modul asta nu se vedea pt ca era ascus in nisip, dar pe undeva am vazut ca africanii cam musca din polistiren.

astept tooooate criticile pentru ca vreau sa fac un acvariu frumos, incet si cu rabdare.

mobilieru si decorul(poza luata de pe net)
se poate inchide si sterge, ma mut la sectiune unde voi apartine
acvariul este gataaa
e mareee maine o sa-i lipesc back-ground-ul si ii voi face poze.
acuma am ajuns la problema filtrelor. am un eheim 2224 (sau 2222) si stiu ca-mi mai trebuie inca unul.
neoanele m-am hotarat sa fie de 90cm, de 120 nu incapeau

alte intrebari: izoprenul sa-l lipesc cu silicon de fundul acvariului? sau il prind doar sub bolovani??
salut. maine imi incep concediul si vin pe litoral. as vrea sa-ti iau de pe cap Cichlasoma nigrofasciatum, toti.pot sa-ti ofer vreo 3fire de Egeria Densa, 2 de Bacopa(mai micute), 1 Valisneria normala. ce zici? astept un raspuns cat mai repede ca trebuie sa fac un drum lung maine
revine la vanzare. e urgent pana duminica, apoi plec din Bucuresti.
pret nou: 350ron.
sunt tare curios cum reactioneaza becurile alea la umezeala. eu inclin sa cred ca e o idee nu tocmai buna
in saptamana 11-17.08 sunt in concediu la mare. daca cineva de pe litoral doreste pesti sa spuna.
salutare. ai un nou PM. pe langa pesti, poate fragmentezi o parte din hrana si spre mine, daca esti de acord sa-i trimiti la Bucuresti. ms
@AMON_RA, iti multumesc, asa voi face. bucati de izopren sub bolovani, oricum nu vor fi multi, voi face 2-3 ascunzatori si restul, camp liber. o buturuga(radacina) ceva mai mare undeva ca sa nu-i vad mereu ascunsi.

din motive de siguranta am ales sa fac comanda pt acvariu la o firma de acvaristica, dimensiunile finale vor fi 125x50x50, geam de 10mm, fund dublu si intarituri longitudinale.
acvariul va fi gata peste 2sapt, timp in care trebuie sa gasesc background si ceva bolovani (cred ca o sa iau de la mare ceva pietre mari).
apoi va veni problema capacului, dar va fi rezolvata abia dupa sesiunea de restanteeee :-)
o intrebare de la cineva care isi face acvariu pt africani: daca pun o bucata de izopren pe fundul acvariului, pun nisipul si apoi indes pietrele calumea exista posibilitatea ca pestii sa poata faca ceva periculos aranjamentului?
acvariul l-ai dat? sau decorul? (pietrele?) ai PM
HELP! se pare ca un Kingsizei s-a lovit. sau a recidivat mai bine zis. el era lovit de cand l-am luat, sub tratament, baiatul il ingrijea cu Furanol si Omnipur de ceva timp, l-am mai tratat si eu si apoi l-am bagat cu ceilalti, de 1luna stau impreuna, astazi am observat ca nu-si mai foloseste aripioara asa des. de mancat mananca, nu si-a schimbat comportamentul de masa.
am pus poze. sa-l bag din nou la tratament cu furanol si omnipur? sau alte idei sunt binevenite.
imi cer scuze pentru calitatea pozelor, inca n-am invatat sa folosesc aparatul.

image image
super, asta asteptam!
inca 2 intrebari: intariturile , 2 longitudinale una sus si una jos? sau si longitudinale si verticale?

a 2a intrebare: ce silicon folosesc si unde pot sa-l gasesc cel mai usor? alta intrebare...astept urmatoarele sfaturi si maine-poimaine ma duc sa cumpar sticla.
as putea sa ma-ntind pana la 125x50x50. daca ideea cu 3neoane de 60cm puse in zig-zag nu e ok.
nu imi permite spatiu sa ma-ntind mai mult. pot sa folosesc 3 tuburi de 60cm puse in zig-zag. oricum, n-am nevoie de multa lumina, e acvariu pt cichlide africane. nisip si bolovani in el
Salutareee,

Cum pe mine ma mananca, am decis sa dau o parte din acvariile care le am si sa-mi fac un acvariu mare in care sa tin cichlide.
Dimensiunile mi le-am ales, 120x50x50 (dimensiuni exterioare). Dar au si aparut problemele: eu vroiam sa am geam de 12mm si fund de 15mm, dar nu gasesc nicaieri asa ceva, toata lumea are numai geam de 10mm. Bun, sa zicem ca fundul il fac din 2foi de 10mm si e rezolvat, dar cu lateralele ce fac? daca le fac de 10mm, cate intarituri si in ce pozitii trebuiesc puse? si o sa tina sticla de 10mm la volumul de apa?
Ar mai fi posibilitatea sa astept cam 1luna dupa sticla de 12mm, dar cine are rabdarea necesara?
daca iau sticla de 10mm, 'mesterul' pe care l-am intrebat mi-a spus ca o slefuieste in nu stiu ce fel ca sa mearga bine lipiturile. trebuie slefuit pe toate laturile geamului?
Astept critici, sfaturi si idei. Multumesc!
salut. dintr-o mica experienta, guppy-tzele tale vor mai avea de dus 'sarcina'. cam 1sapt, poate mai mult. e ok cu apa, dar cand faci un schimb de apa sa pui apa statuta, nu fiarta.
rezervat pana duminica viitoare. 10.08.2008

Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
Go to: