[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou, ~300l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutareee,

Cum pe mine ma mananca, am decis sa dau o parte din acvariile care le am si sa-mi fac un acvariu mare in care sa tin cichlide.
Dimensiunile mi le-am ales, 120x50x50 (dimensiuni exterioare). Dar au si aparut problemele: eu vroiam sa am geam de 12mm si fund de 15mm, dar nu gasesc nicaieri asa ceva, toata lumea are numai geam de 10mm. Bun, sa zicem ca fundul il fac din 2foi de 10mm si e rezolvat, dar cu lateralele ce fac? daca le fac de 10mm, cate intarituri si in ce pozitii trebuiesc puse? si o sa tina sticla de 10mm la volumul de apa?
Ar mai fi posibilitatea sa astept cam 1luna dupa sticla de 12mm, dar cine are rabdarea necesara?
daca iau sticla de 10mm, 'mesterul' pe care l-am intrebat mi-a spus ca o slefuieste in nu stiu ce fel ca sa mearga bine lipiturile. trebuie slefuit pe toate laturile geamului?
Astept critici, sfaturi si idei. Multumesc!
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu te gandesti sa il faci mai bine de 130 cm lungime? Daca e de 120 cm fix, nu o sa incapa neoanele de 36 watti (120 cm lungime) si trebuie sa apelezi la cele de 90 cm lungime, care sunt mai greu de gasit si si scumpe.
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu imi permite spatiu sa ma-ntind mai mult. pot sa folosesc 3 tuburi de 60cm puse in zig-zag. oricum, n-am nevoie de multa lumina, e acvariu pt cichlide africane. nisip si bolovani in el
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

as putea sa ma-ntind pana la 125x50x50. daca ideea cu 3neoane de 60cm puse in zig-zag nu e ok.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca il faci de 125 cred ca ar merge. Tuburile de 36 watti au 120 cm lungime plus terminalele 1 cm amandoua, deci un total de aproximativ 121 cm. Eu ti-am dat ideea sa folosesti tuburile de 36 watti pentru ca va fi mai usor din punct de vedere constructiv si nu umpli capacul de tuburi mici.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si io zic ca-i mai bine lung de 125 cm . Pentru cichlidae ajunge un tub de 36 W.
E suficient de groasa sticla de 10 mm la acvariu de 125x50x50 . Bineinteles cu intarituri.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

super, asta asteptam!
inca 2 intrebari: intariturile , 2 longitudinale una sus si una jos? sau si longitudinale si verticale?

a 2a intrebare: ce silicon folosesc si unde pot sa-l gasesc cel mai usor? alta intrebare...astept urmatoarele sfaturi si maine-poimaine ma duc sa cumpar sticla.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mirciulik wrote:2 longitudinale una sus si una jos? sau si longitudinale si verticale?
Ia vezi aici cum e cu intariturile.
Io zic sa pui doua longitudinale - una in fata si cealalta in spate si o transversala pe mijloc.

mirciulik wrote:ce silicon folosesc si unde pot sa-l gasesc cel mai usor?

Io folosesc Bison si-s multumit. Daca vrei ceva mai puternic incearca Dow Corning, cred ca-l gasesti la zooplus.ro.

Poze: smilie ... Poze cu plante
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa pui izoprenul , sa pui bolovanii ( cu partea cea mai lata drept baza ca suprafata de contact sa fie cat mai mare ) si apoi sa pui nisipul .
E mai simplu asa dupa parerea mea .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@AMON_RA, iti multumesc, asa voi face. bucati de izopren sub bolovani, oricum nu vor fi multi, voi face 2-3 ascunzatori si restul, camp liber. o buturuga(radacina) ceva mai mare undeva ca sa nu-i vad mereu ascunsi.

din motive de siguranta am ales sa fac comanda pt acvariu la o firma de acvaristica, dimensiunile finale vor fi 125x50x50, geam de 10mm, fund dublu si intarituri longitudinale.
acvariul va fi gata peste 2sapt, timp in care trebuie sa gasesc background si ceva bolovani (cred ca o sa iau de la mare ceva pietre mari).
apoi va veni problema capacului, dar va fi rezolvata abia dupa sesiunea de restanteeee :-)
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acvariul este gataaa
e mareee maine o sa-i lipesc back-ground-ul si ii voi face poze.
acuma am ajuns la problema filtrelor. am un eheim 2224 (sau 2222) si stiu ca-mi mai trebuie inca unul.
neoanele m-am hotarat sa fie de 90cm, de 120 nu incapeau

alte intrebari: izoprenul sa-l lipesc cu silicon de fundul acvariului? sau il prind doar sub bolovani??
mirciulik
Membru de baza
[Avatar]

IP:

se poate inchide si sterge, ma mut la sectiune unde voi apartine

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: