[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Ok ,mam decis sa fac un schimb de apa de 30 litri. Si sa bag doar declorinator. De obicei pun si bacteri si tropica premium fertilizant dupa schimb.
Momentan majoritatea crevetilor au luat-o inapoi spre subtrat. Sper sa nu mai am pierderi
5 au murit, da am pus declorinator.
Maresc si oxigenarea.
dan.pavelescu wrote:
Samy wrote:Dupa un schimb de apa!

Scrie si ce mi-ai zis mie, sa capeti ajutor

Da sefu.

Ingrijorarea ,am facut un schimb de 40 litri apa.
Dupa 2 ore sau ridicat majoritatea crevetilor la suprafata.
Uni din pesti la fel acestia dau Inpresia ca ar manca ceva de la suprafata.
Nu am facut nimic diferit de data asta la schimb,am adaugat doar un burete pe in-ul filtrului sa nu traga creveti.
Valuirea apei la suprafata este foarte buna deci oxigenarea ar trebui sa fie in regula.
Creveti sunt asezati la suprafata pe anumite chesti nu sunt purtati de apa.
Uni sunt jos isi vad de treaba si manca ce gasesc.
Ce ar putea fi?
Dupa un schimb de apa!

image
flo77 wrote:Valorile TDS erau doar o curiozitate de-a mea. E o valoare globala a tuturor substantelor dizolvate in apa, nu ofera atatea detalii ca analizele de laborator pe care le ai. Cat despre recomandari eu am demult unul produs de HM Digital. Nu am habar cat de bun in comparatie cu alte firme, dar ptr. mine e OK.
Cat despre creveti, as fi ingrijorat putin daca valorile nitritilor sunt diferite de zero si cu teste picatura.

Multumesc, am dat comanda si de un tds . Plus pana vine testele de la sera la picatura nu mai cred nimic din cele de la jbl picatura
Mam convins ca au si ele o marja de eroare destul de mare.
Conportamentul pestilor crevetilor ,melcilor etc mam uitat mereu ,nici macar o data nu au dat inpresia ca apa ar fi problema mereu sunt pe la junatatea bazinului pesti ,creveti pe sol . Nu am vazut decat o data sa merga la suprafata vietuitoarele cand am scapat co2 din ochi si am avut un ph de 6 .
Un schimb mare de apa reglarea bulelor si toti sau comporta normal.
Acum ma tin de schimburi de apa saptamanale pana stiu mai multe sigur.
Multumesc.
smilie smilie smilie
Vai de .... mea.
Senzational
dan.pavelescu wrote:Da, m-am uitat acum pe whatsapp si sub niste teste kilometrice ai pomenit si de teste.
E bine si asa, nu te stresa

Sa traiti.
dan.pavelescu wrote:
Samy wrote:
Teste de picatura am dat comanda de la sera am auzit ca sunt cele mai precise.

De dragul meu, hai sa spunem ca testele API sunt cele mai precise.

Acum spui
Injurateasi
Nu este suprare doamne , de acea si postez.
Foaia este facuta la laborator, apa de la robinet.
Testele picatura si jbl bete de la acvariu.
Da asa este duritate ma cam dat peste cap, creveti ce am luat si data trecuta si acum sunt de la acelasi crescator care are duritatea la fel.
Creveti din pacate au disparut inainte de tratament.
Ce au supravietuit sunt foarte frumosi si mari.
Din pacate momentan nu am cum masura tds .
Teste de picatura am dat comanda de la sera am auzit ca sunt cele mai precise.
Actual am de la jbl daca le compar cu laboratorul si acelea la picatura are o maraja de eroare de 2 .
Exemplu am facut la picatura kh la robinet mia dat 12 . Laborator 10
Deci nici acele teste nu sunt ce trebuie.

In legatura cu stabilitate acvariului da asa se pare este dezichilibrat de un timp.
Aici este greseala mea recunosc.
De o luna ma ocup mai atent de el.
Algele au disparut ,bba mai am dar momentan sunt cu un tratament bun pentru el.
Co2 bag constant de atunci se pare ca sa stabilit mai multe

Controlerul cred ca facea prea multe fluctuati si dese .De acolo si hair alga.
Vom vedea pe viitor,cei 50 creveti (neo) desigur miau fost livrati astazi de catre crescator . Din partea lui arata bine testele pentru creveti.
Daca nu e deranj pune un link pe amazon cu un tds bun si dau comanda

Am facut si teste acvariu apa schimbat acum 4 zile betisoare (poza)
Si teste picatura unde reiese :
No2 0,025
No3 1 mg/l ppm
Kh 12

image
Salutare , ma ajuta cineva sa inteleg aceste rezultate de laborator luate de la apa de retea? Ma intereseaza mai mult de ce din 30 creveti au mai ramas 5 .

Astazi mai adaug 50 ,si sunt curios daca e din vina apei sau a mea .
Multumesc mult

image
Imi pare rau sa aud asta , ai gasit si cauza de ce ai avut pierderi?
Femela mai mult ca sigur este sarita din acvariu. Am avut si eu asa la inceput 5 masculi o femela, a sarit saraca din acvariu la cat de stresata era de masculi.
dan.pavelescu wrote:
Plm, ma si stii pe mine ala vrednic si harnicut..

aici ai dreptate
dan.pavelescu wrote:M-au anuntat mandrele ca apa iar e usor tulbure. Ii articulez sambata un nou schimb masiv si o sifonare.

De ce sa nu il lasi in pace sa treaca prin ciclul care trebuie

O vorba spus mereu de tine la mine "rabdare"
Ciano na mancat la mine nici neocardine nici netrine .
Nu cred ca se apropie vreo vietuitoare de aceasta bacterie.
Fa un tratament de eritromicina si scapi repede si usor. Restul te chinui doar credema .
Acum cu valisineria am mai spus parere me,mi se pare pre putin sol sa creasca . Dar poate ai noroc
Bafta si sa auzim numai de bine.
Acum am vazut si eu bazinu,sa pierdut printre randuri
Foarte misto arata . Ai creat exact un colt de natura.
Felicitari!
Totul e bine cand se termina cu bine
Bravo tinere ,inca o lucrarea ca la carte!
Apoi daca nu sa intamplat nimic pe la filtre nu este ceva anormal, sa nu uitam bazinul are doar undeva la 4 saptamani daca nu ma insel, deci e normal sa apara acest fenomen .
Plus a trecut si printrun tratament de eritromicina, la fel a fost si la mine dupa acel tratament. Schimburile de apa nu au ajutat deloc,ci doar lasat in pace daca valorile testelor sunt in ordine.
Imi pare rau sa aud ce ai patit ,chiar am asteptat sa postezi ciorba
Ce nu inteleg eu la Romania nu sunt firme specilaizate pentru asemena transporturi?
La noi nici nu poti comanda decat cu livrare speciala. Aia costa 29 Euro dar dimineata se trimite coletul profesional ambalat si in maxim 6 ore il ai depinde unde locuiesti desigur.
flo77 wrote:

Robinetul gri nu trebuie sa inchida!!!!! El doar ajusteaza presiunea joasa. Gazul se inchide de la robinetul negru.

Nu stiu cum este la altele dar eu am avut 3 jbl,dennerle si o chinezarie .
La toate cand inchideam reglajul fin de tot se oprea si gazul iar ce o data arata 0 pe ceasul din dreapta nu ar trebui sa mai vina deloc gaz pe instalatie .

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: