[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gege
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Bai dar voi chiar nu va dati seama, ca vanzatorii de la petshop nu au habar de acvarii? EI SUNT PUSI ACOLO SA VANDA! ce e asa greu sa va dati seama de asta, la fiecare vanzare efectuata au parte de comision, putini sunt vanzatorii care au habar de acvaristica . scoate substratul ala oribil si baga nisip sau ceva negru, mai dai din pesti sa ajungi la jumatate. Sunt curios, sti specia pestilor, ai aruncat si tu un ochi pe google sa vezi ce, cerinte au? care este volumul minim de apa pt fiecare specie? Pnm, hobby-ul asta nu este pentru toti si nu poti sa chinui saracele vietati doar pt ca vrei tu sa ai acvariu in casa.. spor
Filtrul trebuie sa mearga NON-STOP! Numai baga apa plata din comert, dai banii degeaba. Mai bine, pui apa de la robinet, o lasi 24h intr-un vas sau daca nu ai tot felul de solutii care scot clorul din ea. Foarte nasol ca nu ai lasat sa se cicleze acvariul , dar ne racim gura, ca tot ca voi faceti
Poti te rog sa verifici daca firele sunt legate conform schemei de pe balast? Daca nu esti sigur, scoate neonul, pune'l undeva jos si vezi exact cum se duc firele si daca se formeaza perechi cu pinii lui, nu stiu cum sa iti explic, cel mai bine te uiti pe schema lui si faci ca acolo.
Vezi ca ti-am scris ceva in PM.
Apa galbuie e de la cioata, schimburi de apa si o sa isi revina. O sa isi revina si planta, nu se lasa ele asa usor intimidate . Te-ai grabit cu totul, lasa acvariul linistit, o sa tot ai pesti. De la biofilm face bule, nu e ciclat, schimburi de apa cum am a spus colegul, ciclarea poate sa dureze si 1 luna, nu este lege 2 saptamani, daca nu vrei sa iei sfaturile noastra in considerare si sa faci dupa cum te taie capul, mai bine renunti si numai chinuii bietele vietati
Este filtru interior, are poza cu el pe prima pagina. Tind sa cred ca este de la aer, cand exista aer in rotor face urat, intoarce filtru cu sus in jos si scutural putin, vezi daca mai face zgomot.
Greu iti mai e sa iti raspunzi singur la intrebari , sau un search rapid pe google... dar...
1. Sfatul meu, te hotarasti ce pesti vrei, dupa care cauti pe net specia respectiva si vezi volumul minim de apa pe care trebuie sa il ai. Exemplu pestele neon are nevoie de minim 5L, ce volum are acvariul?
2. Vorbim de filtru intern, daca nu o sa vrei mare lucru de la acvariu, este ok un Aquawell de 30L ti-ar ajunge, are si aerare, neon ca sa vezi culoarea pestilor si incalzitor.
3. Nu trebuie sa bata lumina soarelui in acvariu, o sa il umplii de alge.
4. Da, trebuie sa functioneze non-stop.
5. Nu este nici o prblema. Sunt sanse sa iti sara pestii si evaporarea este accentuata.
6. Burete interior, cand ii scade debitul si numai baga aer, trebuie sa il cureti, dar il cureti cu apa din acvariu, atunci cand faci schimbul de apa.
7. Poti sa faci ce vrei cu acvariul, dpv estetic si natural nu.
8. Substrat coloana 3cm minim, granulatie 1mm, plante easy, cauti google si spor la treaba.
Daca chiar vrei guppy, atunci ramai la guppy, dar o sa te imbogateasca cu pui. Neonilor le trebuie minim 5 litrii de apa pe bucata, faci si tu calcul. Ca sa nu stai sa intrebi daca merg pestii aia etc, la fel si cu cory, cauti pe net cerintele lor si vezi daca poti sa le indeplinesti. Eu am tinut in 60L o pereche ramirezi cu 10 neoni, niste creveti rcs si pomaceea melci. Nu ai treaba, insa ramirezii sunt pretentiosi la calitatea apei. Mergi si tu intr-un petshop, vezi ce pesti iti plac, vezi cum se numesc, vezi cerintele lor si aia e. NICIODATA sa nu te iei dupa ce spune vanzatorul, dar niciodata, ei sunt pusi acolo sa vanda nu sa ajute. Salut
Te sfatuiesc sa nu lipesti pietrele de geam, o sa trebuiasca sa mai cureti geamurile si o sa iti dea ceva bataie de cap. "Rugina" aia de pe pietre nu prea imi place mie, partea stanga arata ok, mormanul dar dupa cum te lungesti nu, dar important este sa iti placa tie.
Pai diferenta este ca nu o sa umpli acvariul cu apa, nu o sa ai nevoie de sistem de iluminare profi, asta daca nu vrei sa faci un biotop misto, ii trebuie un loc unde sa iasa si sa se incalzeasca la lumina sa se usuce, un loc sa se balaceasca cat vrea, un incalzitor pt apa ar fi ok, poti sa te uiti la poze pe net si sa faci ceva ce iti permiti si iti place, ii mai trebuie dragoste si grija de ea . Spor
Hmm asta cu femelele cred ca nu am fost atent. Pai atunci or sa fie 2 femele frumoase. Acum sa ma lamuriti daca este ok inaltimea acvariului si unde pot sa fac un acvariu in constanta sau sa cumpar geam. Multumesc,
Mama lor de pesti, ca rai mai sunt. Cu toate ascunzisurile tot se bat. Pai doresc sa nu am o inaltime mare a acvariului, sa fie de 25, care ar fi alta problema in afara ca, coloana de 15 este pt reproducere si sa nu sara? Atunci o sa vad daca se merita sa impart in 2 sau sa raman doar la unul frumos si alti pestisori pe langa el.
Salutare, cum microbul acesta nu dispare asa usor, m-am gandit la un acvariu micut 25-30L max cu un betta sau 2, sau alt tip de pesti.
Ca filtru as vrea unul hang-on, sa vad ce gasesc, ar fi interesant sa aud noaptea gen zgomotul de cascada.
In zona de plante, as vrea plante easy, asa ca daca sunt prin Constanta oameni care nu au ce face cu plantele si arunca, sa se gandeasca si la mine, plante cu frunza lunga, scurta, sa aiba unde sa se ascunda vietatea.
Acum urmatoarea intrebare, daca am destul de multe plante, creez refugiu, gen o mica grota, sau o nuca de cocos, sau un smoc de plante sau radacini, pot sa tin o femela si un mascul de betta?
Am tot citit ca nu se pot tine 2 in acvariu doar separati, ma gandesc ca daca le creez refugiu, ascunzisuri ar putea sa stea 2 si sa iasa doar cand au chef de "hotzaiala"
Tot asa am mai citit ca le-ar trebuii o coloana de apa de max 15 cm, stiu ca traiesc in ape cu adancime mica. Ce spuneti?
La substrat m-am gandit la ceva cum e la ei in natura, nisip si ceva apa mai inchisa la culoare, niste radacini, iluminat o lampa de birou cu un bec eco de 10w.
Stie cineva din Constanta unde pot sa imi fac un acvariu de 25-30L? Dimensiunile sunt undeva pe la 50L x 25l x 25h, nu as vrea sa fie cub, prefer mai lung, coloana mai mica de apa, ca sa pot sa ma desfasor cu decorul, sunt ok dimensiunile la care m-am gandit?
Restul o sa mai scriu pe parcurs, depinde de cum evolueaza lucrurile.
Nu mai bine, citesti despre pestele betta? asa cumulezi informatii si e mai misto cand inveti singur si nu pui intrebari aiurea. Nu era mai ok daca mergeai la petshop si stiai exact care e femela, care e mascul? , asta daca te-ai fii interesat de specia asta, in fine, treci mai intai si citeste dupa intreaba. Salut,
Acvariu, apa, plante, lumina, pesti, furtun CO2, bomba CO2(drojdie cu zahar sau bicarbonat cu sare de lamaie) sau butelie CO2(reductor la ea), numarator bule, ventuze, valva unisens,. Daca mai trebuie ceva, sa se adauge. Salut,
Lasa acolo, altfel nu ai putea sa bagi furtunele, defapt te-ai chinuii nitel mai mult. Nu iti face griji, dai bataie cu noul filtru. Spor
Salut, ai putea sa umplii golul cu o pana de lemn de esenta tare. Insa as opta si pe: demontare stand, mergi la "mester" ii spui sa iti egaleze si sa sudeze cum trebuie, ar putea taia partea mai scurta si sa umple cu sudura sau o bucata de teava din aia. Ar trebuii sa se descurce, asta ca sa poti sa dormi linistit noaptea si ca nu vrei sa stai cu barca prin casa .. Spor
Esti comic euro ), tu ai citit bine? A spus ca are un bol de 3L, cu o planta naturala si cateva pietricele..... are un e701 ca filtru intr-un bol de 3L )... WTF euro2me, ma bufneste rasul ))... Faye nici nu cred ca stie ca are "avocati" ). Si ca sa vedem ce zice NED, mici recomandari:

- temperatura constanta de 26 grade Celsius in cazul unui peste sanatos;
- un acvariu de minim 10 litri. Aici betta va avea spatiu suficient pentru inot si pentru a-si expune inotatoarele lui frumoase;
- un incalzitor, in Romania fiind imposibil de pastrat o asemenea temperatura pe tot parcursul anului;
- apa de la robinet trebuie tratata. Simpla ei pastrare pentru 24-48 h asigura doar eliminarea clorului, nu si a metalelor grele;
- decoratiuni: un loc in care sa se poata ascunde (betta are nevoie si el de putina intimitate lol) si cateva plante naturale sau din matase.

Daca tu vezi ca betta stau intr-un pahar in petshop-uri nu e neaparat ca asa trebuie sa traiasca, e crunt pentru ei sincer.. Mai bine, mai pune 30 lei si iei un bol, acvariu de peste 15L. Parerea mea, ce mancare i-ai dat la peste si cata? Trebuie sa fii atenta la cat ii dai, ca tu nu ai filtru acolo sa iti filtreze, propun un schimb de apa si sa te inveti sa ii dai putina mancare, f putin ca sa nu se imputa.

Are doi "sori" acest acvariu? )
Si cred ca sunt cam multi pesti, nu stiu exact cerintele fiecarei specii de peste in legatura cu volumul minim de apa, poate tu te-ai interesat, daca nu, te rog sa o faci. Cred ca ai cam supita acolo

Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Go to: