Va salut,
Pompa mea de recurculare, o vechitura de Eheim, vad ca trage sa mora. Asa ca sunt in cautarea altei pompe. Spatiul din sump nu-mi permite sa iau ceva foarte mare si ma uitam la un DYAMAX PH 1200 sau 1800. Are careva dintre voi vreuna din ele si puteti sa -mi dati un sfat daca merita sau nu sa dau banii pe ea ??? Sau poate o alta varianta ca vad ca firme sunt cate vrei.
va salut,
Azi de dimineata am gasit cleaner shrimpul naparlit, dar de tot de pe aceasta lume. Ce perioada de viata are in cazul ca nu pateste ceva accidental??? Al meu era deja cam la 5 cm ,si-l am de peste un an din ce tin eu minte.
Cam zgarciti sunteti in ultimul timp ,ma lasati sa-mi dau cu capul zid sa gasesc solutiile singur...
Asa ca pun un mic filmulet cu noile lumini ,adica am luat de la Shubi ceva leduri albastre si sa vad daca se schimba ceva in display.
edited by koala:
- linkul tau este: https://www.youtube.com/watch?v=Ny2BtKsx2cc&feature=youtu.be - in casuta de mesaje ai un buton pe care scrie Youtube... langa butoanele Img, URL, Flash etc.
- apesi pe el -> copiezi linkul tau -> apesi inca o data, acelasi buton.
Va salut,
Azi m-am intalnit cu o problema cu care nu m-am mai intalnit la acvariul cu pesti marini, la pestisorii pe care-i am in acvariu, adica doar la cei care inoata pe sus, nu cei ce stau pe nisip, am vazut ca au cozile putin zdrentuite. Ce trebuie sa fac in acest caz, probabil ca problema a plecat de la un arici de mare care mi-a crapat si nu am stiut, era in sump.
Am nevoie in viitorul apropiat de 10 leduri Royal Blue , de preferat cree, de 3 w deoarece vreau sa schimb o parte din chinezariile pe care le am. Poate unora v-au mai ramas de pe la constructiile de la lampile voastre ,sau daca puteti sa -mi dati o sursa din Ro unde pot cumpara??? Astept oferte pe PM
Nu pun la suflet ,ca stiu ca esti meserias si-n marine si-n ciclide, dar atata timp cat vad pestii ca -s sanatosi ,plini de viata si inca nu sunt maturi ca sa se calce pe bataturi inca nu-mi fac probleme de marimea acvariului. I-am invatat sa mance orice ,nu le schimb apa saptamanal, poate ajung sa schimb ceva apa la 2-4 sapt, si nu au filtrare decat cu o canistra teratec, in rest nimic. Si daca ma crezi vin la mana, se baga in ea si pot sa -i scot afara din acvariu fara sa riposteze, nu toti ,am 1-2 mai sfiosi si cu personalitate. Cum ti-i inveti asa--i ai. Daca observi in acvariu mai este si un puffer, care vine in mana si se joaca cu tine, el care de fel e cam rau , la mine sta cu discusii
Cam astea au fost ulimile setupuri ale lui, nu poat rezista foarte mult sa -l vad la fel. Am mai modificat prin el ,am incercat sa fac si pestii fericiti,renuntand la unele plante , am renuntat la gazon ca nu se preteaza la acvarii cu discus din acelasi motiv ,ca aduna multa mizerie, dar nici nu i-am tinut intr-un acvariu sterli, plin de medicamete si de solutii de intretinere.
asta cu inghesuiala as vrea sa intreb ceva: cei mai multi discusari tin pestii , 2 buc intr-un acvariu de max 10 l de apa ca intr-o inchisoare, sau 100 de bucati in acvariu de 300 l ,iar in 160 de l se simt inghesuiti??? Am fost in tara la unii care vind discus si i-am vazut cum sunt tinuti . La mine va garantez ca se simt bine la marimea pe care o au acum.Am discus de cativa ani, inainte le ofeream toate conditiile posibile si tot dadeau coltul ,acum ma port cu ei ca si cu un simplu peste ,pun apa de la robinet , nu pun aditivi ,nu controlez apa si am reusit sa -i inmultesc in acvariul asta.
Koala ca sa-ti raspun as dori sa-l dau doar in anumite conditii:
1- m-am virusat de marine si vroiam unul mai mare si parca nu mai am grija cum trebuie de asta cu apa dulce
2 -in decembrie o sa fim 3 in familie nu doar 2 si vreoiam sa reduc timpul alocat acvariilor la 1 nu la 2
3- nu o sa-l dau decat unuia care stiu sigur ca poate continua ce am inceput eu,altfel si peste 10 ani o sa fie acvariul tot in camera mea
Va salut si sa aveti acvarii fara probleme!!!
Va salut ,
Am o rugaminte la cei care au ochiul format deja si se orienteaza dupa culoarea si forma coralilor apreciind nivelul de posfati din dysplai. Eu inca nu am ajuns la nivelul ala si nu am nici Hanna . PhosGuardul are pe instructiuni mod de folosire ca la 4 zile sa-l scoti sau daca fosfatii nu au scazut sa-l mai lasi acolo. Mentionez ca tin bilele intr-un saculet in sump.
La ce perioada scoateti voi phosGuardul ca nu vreau nici sa-l arunc aiurea ???
arata mai aerisit, e super, imi place mult piatra de jos cu blue polip star cum arata acuma inconjurand zoasii. Fain ,felicitari.
Poate-ti lipseste si un peste mai mare care sa dea o pata de culoare in acvariu, ceva deosebit ca si forma si culoare, parerea mea!!!