Am avut 2 fire fish ,dar au facut sarituri din apa si un Tng galben care a baut ceva Cu, si a plecat printre cei linistiti. Capitolul pesti in primavara pina atunci doar capitolul corali. Stiu ca bazinul e lipsit de pesti colorati si am in plan 2 Mandarini 2 fire fish si un Tang, dar repet la primavara. Berghia nu stiu sa am in tanc dar uitandu-ma pe filamre asa peare ,eu nu am vazut-o prin dispaly. La chestia cu magnetul pe geam eu trebuie sa cer drepturi de autor ca eu am prins Xenia cu ventuza de silicon nu cu magnet
Astazi avind ceva treaba prin acvariu ,incercand sa aranjez un coral, am facut o mare prostie ,o prostie care pina la urama s-a vazut ca fiind buna. Am dezlipit pietrele, care au cazut ,norocul, meu ca nu am avut pierderi intre vietuituare. Dupa ce le-am rearanjat mi-am das seama ca acum am mult mai mult spatiu pe pietre. Maine vin cu ceva poze sa vedeti si voi daca am facut prostii sau arata mai bine!!!
Astazi am mai facut un filmulet care are ca scop sa ma pot raporta la perioadele anterioare, la cresterea coralilor. Am vazut la Milka care era acum ceva vreme doar cu 2 coarne ,acum are 6. Deci, pot spune ca incet incet creste.
Apropo de lipsa nisipilui ,pare ca vietuitoarele sa fie ceva mai fericite, mai deschise.
BV, pare un inceput ok , asculta mult si alege-ti persoenle care crezi tu ca-ti dau sfatrurile care ti se potrivesc. Sunt pe forum baieti de nota 10, care pot sa-ti dea sfaturile de care sa te folosesti ca sa ai pierderi cat mai mici in marin. BAfta si ape limpezi in acvariu!!!
astazi mi-au venit aditiile de la red sea coral colors 4. Intrebare pentru cei care-l folosesc: daca 1 ml pe saptamana e un dozaj ok ptr 100 l de apa ,ptr ca nu am teste pentru ce-mi cer asemenea aditii?
Va salut
Va salut,
Are cineva cunostinta de o sursa de unde pot lua o cantitate mai mare de carbune activ, adica sa pot lua 5-10 kg la un pret acceptabil?
Va salut si multumesc anticipat
Multumesc baieti ptr pareri, teoretic stiu ce face nisipul ,doar ca decizia, repet, am luat-o deoarece foarte greu am loc sa-l sifonez cum trebuie. E un test pe o perioada sa vad daca merge mei bine o sa-l las asa ,daca nu nisipul e inca in casa si-l pot pune inapoi. Eu nu aveam decat 2-3 cm nu era un start foarte gros. Va salut si sa aveti o zi frumoasa!
M-am gandit si la asta, o sa vad o perioada cum merge si daca nu -mi place cum merg lucrurile o sa -i gasesc loc ,ori inapoi in acvariu o fac un refugiu in sump. Stiu ca o sa si cam moara, dar cresterea coralilor si porioadele cand vad ca nu le place ceva ma cam dispera.
Si faza cu aspiratul am incercat-o dar fiind mic acvariul si asezarea pietrelor destul de intinsa ,am rupt multi corali cand aspiram nisipul si si asa cresc greu.
Va salut, de ieri m-am suparat pe acvariu ca nu reusesc posfatii sa-i tin sub control, si am oaresce fluctuatii, am decis sa renunt la nisip. Dupa ce l-am scos din acvariu am ramas masca la cata mizerie a reusit sa acumuleze. Decizia am luat-o dupa ce , cu ceva timp in urma am vazut acvariul lui Laurentiu care este fara nisip in el si arata impecabil. Cred ca fara nisip o sa am fluctuatii mai mici ai parametrilor din apa,sper...
Frumoas acvariul, chit ca ai pierdut GSP -ul ,nici la mine nu pot spune ca-i foarte fericit, are o crestere destul de redusa. Oricum bazinul tau arata foarte bine uitandu-ma de unde ai inceput. Felicitari!!!
Ok, ms baieti am inteles sfaturile voastre , deocamdata nu-l mai bag si si o sa-i caut o folie peste si rezolv problema. In acavariu nu cred ca sunt afectate vietuitoarel, singurul care mi-a decedat in ultimul timp e doar cleaner shirimp-ul, posibil sa-i fi venit vremea lui.
Va salut si sa aveti ape limpezi !!!
nu ,era o depunere chiar maricica pe varful senzorului, eu am desprins de pe el bucatica de rugina. nu era doar schimbarea culorii si era cu depunere de rugina. O sa-l pun pe celalalt in sump si o sa -l monitorizez sa vad daca se intimpla la fel ,posibil sa fi avut probleme materialul din care-i facut.
Va salut,
Azi trebuind sa umblu prin sump am fost nevoit sa scot senzorul de temperatura de la controlerul meu. Cand m-am uitat la el era foarte colmatat, e normal sa colmateze aces senzor fiind facut special pentru asa ceva. Ce sa fac in cazul in care a stat asa colmatat o perioada destul de lunga ,adica de cateva sapaptamani???
Pompa actual e de 1000l/ora. Ce ai tu e o pompa foarte mare pentru cei 60 de l ai mei din display, spatiul care-mi permite e destul de mic adica am 100/ 85 locul pompei de recirculare. Uitandu-ma mai atent, posibil sa remodelez compartimentul respectiv si atunci pot pune si pompe ceva mai mari.