[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cipriano
Forum Index » Profile for cipriano » Messages posted by cipriano

Sunt foarte suparat. De vreo 2 saptamani acvariul merge foarte prost...
Totul a inceput cu faptul ca acvariul statea langa fereastra. Incalzitorul ineficient+frigul de afara a scazut temperatura apei (20 de grade ). Primul simptom a fost ca o molita neagra a facut pe coada o pata mai deschisa. Nu i-am dat insa atentie, pentru ca era vioaie si ceilalti pesti (moly si guppy)erau ok... insa am luat masuri si am mutat acvariul...si am crescut temperatura la 25...

am mai cautat si s-ar parea ca e vorba de finrot
Buna,

Sunt foarte suparat. De vreo 2 saptamani acvariul merge foarte prost...
Totul a inceput cu faptul ca acvariul statea langa fereastra. Incalzitorul ineficient+frigul de afara a scazut temperatura apei (20 de grade ). Primul simptom a fost ca o molita neagra a facut pe coada o pata mai deschisa. Nu i-am dat insa atentie, pt ca era vioaie si ceilalti pesti (moly si guppy)erau ok... insa am luat masuri si am mutat acvariul...si am crescut temperatura la 25...

intre timp am cumparat din piata un sanitar si inca 4 guppy care din pacate nu i-am tinut in carantina, ci le-am facut doar o baie cu sare...

rezultatul...DEZASTRU ... primii care au murit au fost gupii cumparati.

apoi ceilalti moly si gupy au inceput sa aiba probleme...aripioare franjurate, apetit scazut, apoi au aparut niste pete pe spinare

masuri luate:
sanitarul l-am scos din acvariu, si am mai scos si puiet (aparut intre timp), care pare sa nu fie afectat.

am crescut temperatura la 30 de grade si am facut tratament timp de patru zile cu costapur si baktopur, in cantitatile specificate pe prospect (20 picaturi costapur/40 litri si 40 picaturi bactopur/40 litri)

situatia s-a inrautatit in ultimele doua zile, chiar dupa inceperea tratamentului...o alta molita a facut o pata alba pe cap langa branhii, iar o gupita a murit

eu cred ca boala e costia... dar nu inteleg de ce nu raspunde la costapur

am pus un film si imagini
http://www.youtube.com/watch?v=4EqIpDLJTPQ

image
image
image

poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

multumesc

Forum Index » Profile for cipriano » Messages posted by cipriano
Go to: