[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Super tare! Pana la urma ai reusit sa o primesti!
Sa te bucuri de ea
ciprian wrote:
Sebastian Costin wrote:
ciprian wrote:Daca gasiti burete roz vreau si eu,,ofer la schimb albastru,.

Hey!
E vorba de buretele acela albastru inchis de la mine?

Exact.

Pfoai, vreau si eu

Eu am doar modelul mov
robygym wrote:Salut, nu sumt un mare cunoscator in ale acvariilor, dar chestia cu kh de maxim 7.7 m-a bagat in ceata. Pana acum toata lumea spunea de un kh de peste 8 la duri. Intreb chiar din nestiina pentru bazinul meu unde nu aditionez decat kh, ca si mg. Kh e undeva la 7,6, 8,2,ca 400, si mg 1200. Nu aditionez mult ca sa mai ridic valorile treptat. Nitrati 0-2 fosfati 0,024 Am un coral foarte rezistent care pare ca a patit ce ai zis tu s-a ars foarte repede, in 2 zile, RTN?

Citeste putin despre necesitatile unui sistem ULNS (ultra low nutrient system), nu esti inca acolo, dar daca te apropii mai mult de nedetectabil ...
ciprian wrote:Daca gasiti burete roz vreau si eu,,ofer la schimb albastru,.

Hey!
E vorba de buretele acela albastru inchis de la mine?
Arata foarte bine, imi place piatra aceea cu ciuperci rosii, as vrea sa am si eu una

Andy ti-a dat o idee buna cu buretele si chiar i-ar prinde bine silicatii, te asigur de asta
Am avut si eu Ciano, bata-o vina:

Pentru 100l:

Doza de A balance conform instructiuni

plus zilnic:

1 picatura Zeobac + 1-2ml de Coralsnow (amestecate)

sau

1 picatura CianoClean + 1-2ml Coralsnow
Avand in vedere ca am ajuns cu nitratii in zero si nedorind sa cresc cantitatea de Aquaforest Phosphate Minus pentru reducerea fosfatilor (PO4 = 0.0307 sau 10ppb) am sa incerc sa adaug niste nitrat de potasiu sa vad daca reincepe reducerea PO4 in mod natural.
Oricum, un sistem fara fosfati e mai ''sanatos'' decat unul fara nitrati
Solutia am facut-o astfel incat 1ml sa imi ridice NO3 cu 0.5ppm
Nu - nu ca nu ar fi puternica ci datorita faptului ca clusterele sunt apropiate pe cand la 26HD poti sa acoperi ceva mai bine fiind doua
In sistemele cu nutrienti foarte scazuti KH-ul nu are voie sa depaseasca 7.7 dKH pentru ca rezulta arderea coralilor, RTN

Atentie mare si la balanta intre KH si Ca respectiv NO3/PO4
Din motive estetice, Aure, d'aia

Hai sa-l lasam sa impleteasca ca si asa se plictiseste repede
A frumos si ai loc suficient pentru corali
Spor la cheltuit
Nu stiu ce acvarist sanatos la minte ar avea placerea sa recomande ceva ce nu a ''gustat''

Spor la cules echipamente si la un acvariu cat mai frumos.

''Batranul obosit'' mai are loc la rubrica creme a la creme
Eu as alege Aqua Illumination HD.

Am vazut la aqua-life.ro 2x Hydra 26 HD pe un bazin de 120cm si sunt suficiente, iar la tine este si mai mica lungimea.

Avantajul la Hydra este ca sunt mult mai controlabile la spectru iar in plus poti sa te joci cu pozitionarea lor: le pui ori pe lungime ori pe latime
Recunoaste, esti o putoare )
Salut Cristi,

Personal nu agreez cutiile BA pe lateral din motive estetice
In rest spor la cules echipamente

Cred ca vei avea nevoie de RW-8 dat fiind dimensiunile display-uliu
Nu e ''cica'', e sigur
Nu e rau! Succes
Si mie imi place
Sanatatea si proliferarea buretilor o pun tot in seama silicatilor

Sa-i lasi la umbra (oricum nu sunt fotosintetici) si sa te bucuri de filtrarea pe care ti-o fac
May the force be with you, ''Catalina'' ))

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: