[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
A iesit frumos standul! Hai sa vedem cum arata cu bazinul pe el
... Sunt sigur ca-l vei face cu acelas simt estetic!
Spor!
Prea buna vestea asta ... abia astept sa-l vedem montat pe pozitie!
Catalin este o gazda mininata! Multumesc pentru invitatie!
Este adevarat ca zambesc ... de placere vizuala, bazinul este unul deosebit!
Felicitari Catalin
ocean wrote:Fratilor protein skimmer-ul a dat ortul popii, e un Bubble Magus Nac 5 hang on. L-am gasit oprit, la dezasamblare am gasit discul cu ace de la rotor rupt si la fel si axul ceramic al rotorului. Am lipit portiunea rupta de disc si am incercat asa sa-l repun in functiune(am mai avut pompe RW si koralya care au mai mers si cu axul rupt, dar asta nu mai face nici mac. Baiul e ca sumpul e dezactivat demult(cauze ce nu tin de mine) deci skimerul trebuie sa fie hang on, Nac 5 era pe spatele bazinului, dar nu mai gasesc Bubble Magus Nac 5(eu cel putin nu am mai dat de ele pe net) probabil nu se mai fac desi e pacat pentru ca erau bune si fiabile pentru produse chinezesti-a mers vre-o 5-6 ani. Aveti cumva idee pe unde as gasi sau macar ceva similar ?

Mie mi-a mers un skimmer BM cu ax facut din betisor de acadea
Si a mers peste 1 an asa
Se folosste o singura sticla deoarece recipientele sigur au diferente in indicele de refractie si substanta poate sa aiba alte impuritati => eroare in citirea rezutatului destul de mare.

Lampa va fi suficienta, prevad un PAR de aprox 150 pe substrat la maxim 10 cm de luciul apei.

Buna,
Reducere cate 100lei la ambele variante:

Pretul pentru pachetul de mai sus este 1550 lei

In varianta cu pompa originala fara rotor: 1350lei
Cateva opinii:

- Sumpul cu cat mai mare cu atat te scuteste de dureri de cap pe viitor (ma refer la skimmer, reactoare, medii filtrare, etc)
- Cutia de overflow poate sa fie foarte mica, vezi dimensiunile overflowului facut la Picolino)
- Iti recomand sa te orientezi si spre Siporax (ca idee: 2l/100l apa net iti va fi suficient)
-Pompa de valuri: cel putin 2x RW4, una nu va fi suficienta
zamolxes wrote:
Sebastian Costin wrote:daca:

- ai avut avut mai mult bicarbonat decat sotia/partenera ...

la ce se foloseste ?

Poti creste KH-ul cu el

daca:

- ti-e ciuda ca se intaresc ventuzele de la pompe/incalzitor si nu mai stau pe pozitie;
- ai o periuta de dinti cu care cureti echipamentele;
- ai aruncat cel putin o data la WC cu apa murdara: un surub, garnitura sau o saiba de la echipamentele pe care le curatai;
- ai folosit ciorapi de dama pe post de saculeti de medii;
- ai avut avut mai mult bicarbonat decat sotia/partenera ...
Raul_C88 wrote:Totusi daca ma poate lumina cineva . . . . cum deosebesc Veliferum de Desjardini ???

Desjardini e mai colorat din cate stiu eu
Buna,

Deoarece Skimmerul aCone 1.5 are o amprenta prea mare pentru sump-ul meu am hotarat sa-l vand.
Aste cotat pentru bazine de pana 1500l

Astfel se vinde pachetul format din:

- Skimmer Aquamedic aCone 1.5
- Pompa Skimmer Jebao DC 3000 (rotor pentru skimmer BlauAquaristic + rotor Jebao pentru recirculare)
- Pompa originala AC Aquamedic - pompa este functionala insa nu are rotorul.
Rotorul original este aprox 52 eur
http://www.shop-meeresaquaristik.de/protein-skimmer/Aqua-Medic/aCone-Serie/Aqua-Medic-needle-wheel-72-mm-aCone1-5-412-015-21-Ersatz::15195.html

Pretul pentru pachetul de mai sus este 1650 lei

In varianta cu pompa originala fara rotor: 1450lei

image

Sunt interesat de schimb doar cu BM Curve 9 sau Deltec SC1351 sau SC 1455

Abia astept sa ne jucam cu ele
...hai cu standul mai repede
Uite:
http://aqua-life.ro/sisteme-de-iluminat/lampi/lampa-led-wifi-jebao-jecod-ak-60-wifi-63w-bratmontareinclus-iluminare-led-acvariu-recif-marin-2canale-super-pret-ieftin

Si recuperezi si pret cu vanzarea
dan_florin wrote:Frumos, Sebi! Si mie-mi plac chromisii, pacat insa ca n-am acvariu pentru un grup cat de cat. Anthiasi nu vrei?

Multumesc!

Imi plac si anthiasi insa decat 2 grupuri mici mai bine unul mai maricel, astfel si pestii sunt mai putin stresati, se simt mai in siguranta
Salut!
Te mai vede lumea online

Multumesc frumos
Bazinelul merge incet si binisor - zic eu.

Azi am sa scriu cate ceva despre stocul de vietati:

Pesti:

5x Cromis viridis - imi plac deoarece stau in card si ador culoarea azurie pe care o au;
1x Zebrasoma Flavescens - am eu o slabiciune ...
2x Occelaris - sunt depunatori, de cateva ori au iesit o gramada de puiuti insa nu au rezistat, nici nu am incercat sa fac ceva in privinta asta, si-au facut un cuibusor undeva in spate langa overflow si acolo isi duc viata;
1x Black leopard wrasse - pe departe cel mai interesant in comportament: doarme in nisip iar asta il face un canditat perfect pentru echipa CUC. Coralii adora mulmul ce il ridica atunci cand intra/iese de la culcare. Este foarte pasnic si mananca tot timpul cate ceva de peste tot.

Melci:
2x Nassarius vibex - prin nisip ... si nu prea imi dau seama ca exista decat daca ii apuca sa iasa pe afara;
1x Strombus Luhuanus - trompetistul isi baga nasul peste tot, intra si prin nisip si pe el si pe pietre se vede pe unde trece ca ramane curat in urma lui;
3x Tectus Fenestratus - ii cosnider buni mancatori de alge, diatome, detritus ... si acestia isi fac treaba binisor;

deocamdata luam pauza cu achizitiile, il mai lasam sa se maturizeze, sa mai prinda piatra culoare, sa mai dispara din algele de pe sticla din spate si sa fie inlocuita de alga coralina.

As mai vrea inca 5 chromisi, dar asta undeva la inceputul anului viitor.

Urmatoarea etapa are sa fie un upgrade la lumina, voi trece pe Aqua Illumination Hydra 26HD si asta nu pentru ca nu sunt multumit de Prime-uri ci pentru faptul ca as avea nevoie de inca 1-2 si e mai ciudat cu prinderea pe bazin - ar deveni prea incarcat
Deci iti place DIY ))
Nu as putea spune ca arata foarte bine, dar este clar ca se indreapta spre bine cu fiecare saptamana ce trece.
Am pierdut si cativa corali, dar nah, cine nu-i pacatos sa arunce primul

Am scapat de diatomele de pe nisip insa nu si de cele de pe spatele acvariului. Adevarul e ca nu ma deranjeaza ... inca, sper sa fie inlocuite de coralina.

Arata cam asa:

image
Salut!
Spor cu saratelul!

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: