[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Iti uram un bun venit, sa te simti bine intre noi. :-)
Ne pare rau ca ne-a scapat postul tau, au intervenit si sarbatorile si n-am fost asa atenti. dar ne pare bine ca pesti tai acum sunt sanatosi.

Daca mai cumperi pesti (chiar peste cateva luni) ai grija sa le ti in carantina 3 saptamani, si numai dupa aceia introdu'i in acvariu. Poti face de la bun inceput un tratament cu Costapur si pe urma cu Bactopur. De obicei pesti din comerti sunt bolnavi sau purtatori.
nicolaepaun2008 wrote:
andras wrote:max 28 C ajunge. Peste 28 nu rezista unele specii.

Care specii nu rezista cateva zile temperaturii de 30 grade celsius?

Neonii obisnuiti, cory etc de obicei pestii pt care temperatura obisnuita este sub 22-23C. Si ei se pot obisnui cu temp. mari dar acomodarea trebuie facuta in timp mai indelungat (macar o saptamana), dar oricum nu le prieste. De aceea nu se tin de exemplu impreuna cu discusi.
Ma subscriu la ce a zis Porcu.
@fishtecine Daca as fi mai aproape as adopta si eu catva pestisori de la tine. Asa sa se bucure altii de ei :-)
Ai acvarii foarte frumoase.
Felicitari
Filtrarea prin substrat consta intr-un grilaj de plastic (de obicei se gaseste la magazinele acvaristice) pe care se asterne pietris 2-4mm in grosime de 3-5cm. Din grilaj ies tevi de plastic transparent in care este introdus aerul print-un furtun (incluse in set). Astfel aerul introdus ridica coloana de apa din teava si trage apa de sub grilaj-pietris. Asadar apa din acvariu se are tendinta sa treaca prin suprafata si volumul pietrisului producandu-se filtrarea.
In timp intre pietris se formeaza o puternica colonie de bacterii, care in mare parte descompun ramasitele (kaka si hrana), depinde de nr pestilor. La suprafata nu pare niciodata ca este murdatie, totusi dupa un timp in substrat incepe sa se adune. De aceia se intervine cu sifonari (furtun obisnuit si la un capat are un clopot de plastic transparent care se introduce in substrat) pt a curata substratul.
Acest tip de filtrare este mai mult biologica. Dupa un an merita sa se curete tot acvariul. Asta depinde de nr pestilor.
Costul pt un acvariu de 200l se ridica la cca. 110 lei (grilaj 60, pompa 30 etc 20)

Totus ma gandesc daca n-ar merita mai mult un filtru exterior (canistra), un Tetratec 700 la circa 200 lei. E putin mai scump, dar silentios si in timp daca vrei sa treci la alti pesti si acvariu cu plante ar merita mai mult. (filtrarea prin substrat nu priaza plantelor cu exceptia unora care rezista: anubias, valisneria, java moss)
max 28 C ajunge. Peste 28 nu rezista unele specii.
Nu trebuie sa pui accent pe lumina, la carasi nu poti sa ai numai cateva plante foarte rezistente (Anubias, Cryptocoryne etc) restul le rup sau le mananca. Eventual pt culorile pestilor sa mai accentuate poti sa pui si un tub de Philips Acvarelle. Celalalt tub poate sa rie unul obisnuit Philips 765.

Acvariul l-as face putin peste 90cm ca sa incapa tuburile de 89cm cu dulie cu tot in capac. Nu trebuie sa fie asa inalt, mai bine putin mai lat. 95-100x45x45-50h ar fi mai bun, parerea mea.

Din cauza mizeriei pe care o produc pesti astea pt a fi si estetic, as folosi filtrare prin substrat, cu sifonari se poate intretine si nu costa mult. Ar fi un dezavantaj ar fi putin zgomotos din cauza pompei de aer.

10 carasi la 200l in timp o sa prezinte problema.

Succes
Iti tinem pumnii.
Sper ca gauresti numai capacul. De acvariu nu te apuca, trebuie ceva experienta pt gaurit sticla. Nu cumva sa-ti crape.
Nu ma pot pronunta pt Serafil sau Eheim, dar referitor la Tetra da. Am unul de 700 si merge foarte silentios(defapt nu-l aud deloc, parca n-ar fi in camera). Acvariul e de 250l (limita max pt acest filtru), si face fata intr-un procent de 90-95%. Nu-mi pare rau ca l-am cumparat

Poate curentul facut de Tetratec 700 ar fi putin prea tare pt acvariul tau de 110l (desi este in limite), dar in eventualitatea daca doresti sa faci un acvariu mai mare in timp ar merita sa-l cumperi (la unul de 200l cred ca ar merge la perfectie) mai ales ca diferenta de pret fata de Tetratec 600 este neglijabila.
Spre bucuria mea mi-a inflorit anubiasul. Am citit undeva ca se poate inmulti si prin floare. Stie cineva metoda?
image
Urat smilie , ar trebui sa-l donezi.
Ajunge cat dai de mancare, pesti consuma foarte putina energie (nu prea trebuie sa se lupte cu gravitatia, si "functioneaza" la temperaturi scazute). Ceea ce le dai sa fie de calitate.

In timp, cum cresc pesti o sa ai si mai multe probleme. Trebuie sa schimbi ceva, sau sa dai din pesti, sau acvariu mai mare.
Ballto wrote:m-ar tenta si niste oto mai ales ca sunt buni alge-eaters
sa iau 1 sau 2?am inteles ca le merge bine cand sunt mai multi dar daca o sa fie 2 nu o sa le fie rau nu?

Nu e prea indicat, nu se simt bine in nr. mic. Daca ai ancistrus iti ajunge.

Ballto wrote:filtrul la cat timp se curata?

Filtrele mici se curata odata la 1-2 luni, dar trebuie avut in vedere sa nu se piarda coloniile de bacterii. Nu se curata niciodata la robinet. Eu le spal cu grija in apa scoasa la schimburile partiale.
Nu, n-am postat pt bere , nu mai beau deloc de 16 ani :nutz:, oricum nu-mi placea berea, mai bine un Martini Bianco.
Dar recunosc ca sunt cam batut la cap de atata stat la pat (de 3 luni-probleme cu genunchiul), in apararea mea mai pot sa mentionez ca sunt inscris si la alte forumuri dedicati acvaristicii (oricum asta e cea principala ), si nu intodeauna retin unde si ce citesc. Asa ca iertati'm neatentia. :pigeons:
Imi place planul tau , sper ca va iesi frumos.

Pentru copac ai mai multe obtiuni: Taxiphyllum barbieri, Vesicularia dubyana sau Riccia, nu stiu de care o sa gasesti.
Pt pamatuf ar merge: Eleocharis parvula (este sensibil la duritatea apei peste 12)
Pt covoras: Glossotigma elatinoides

Ultimele doua le gasesti aici: http://www.urbanpets.ro/articol.php?aid=24 , ieri au sosit plantele

Pt alte obtiuni poti sa te documentezi de aici:
http://www.tropica.com/default.asp
http://www.aqua-fish.net/show-aquarium-plants.php
http://www.aquapage.eu/Plants.php?hledani=LAT&detail=6
Vrea sa anunti si eu o sursa de revista online destul de buna dar nu asa profesionista ca Tropical Fish Hobbyist:

http://www.aquascapingworld.com/magazine/magazine/March-2008/View-issue.html
http://www.aquascapingworld.com/magazine/April-2008/Magazine/April-2008.html
Neoane: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5555

Poti sa-ti faci singur suporturile pt neoane, se gasesc dulii si drosere (droserele ai grija sa fie de firma, astfel s-ar putea sa se aprinda), prindele de capac, dar ai grija ca droserele sa fie scoase din mediul umed.

Nu te necaji ca n-ai gasit, suporturile pe care le gasest in comerti oricum nu sunt pt mediu umed.
S-ar putea sa ai Colunaris la pesti. Se trateaza cu Sera Bactopur, Sera Bactopur direct. Dezavantajul mare e ca iti decicleaza acvariul, trebuie tratati separat.
Verifica pH-ul apei, si redu-l sub 7.
Da, este bine sa le clatesti.
Ai grija la semnalmentele spuse de Faraonu'

Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Go to: