[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Vezi ce fac copiii :-) , dar n-o sa-ti para rau
Un acistrus pt 45l ajunge, daca gasesti pe cineva, doneaza-l. Nu-i nici o graba, cred ca-s mici inca.
Neonii sunt o alegere buna, dar mai asteapta cu ei macar 3 saptamani sa se cicleze acvariul. Cand le cumperi sa le introduci in acariu dupa o acomodare (de temperatura si apa) de min. 15 min. fiindca sunt sensibili. Citeste aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2013 la subtitlul PESTII NU SE INTODUC IMEDIAT IN ACVARIU!!!!!!!!!
Daca ai mers pe ideea acvariului fara subtrat fertilizant, pe langa anubiasi ar fi bine sa faci rost si de ceva java moss si de ceva crengut pe care sa le legi. Nu necesita multa lumina, nu-i trebuie sunstrat si este frumos (vezi de exp aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1058&pos=2) sau http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1007&pos=11.
Succes
Cat de mare e acvariul?
jigsaw wrote:Salut dragi forumisti!
Acum doua saptamani mi-am luat un acvariu de 90 galoane cu gandul sa ma apuc si eu de acest "sport". Astazi este gata!! doar pestii mai lipsesc. Sunt super incantat. Totusi as vrea sa stiu si parerea voatsra cu privire la estetica. Astept cat de multe critici
Nu in ultimul rand as vrea sa va multumesc. Fara voi nu as fi reusit!
p.s. cum sa fac sa atasez pozele?????

Nu ne ai dat destule informatii.
M-ar interesa ce substrat ai pus (de la ce firma). Deasupra vad bucati de stanca, daca au colturi ascutite, pesti s-ar putea sa se raneasca, mai ales specile de sanitari. O sa se taie la gura.
Plantel trebuie sa le pui in functie de inaltimea la care vor ajunge. Nu vad prea bine ce tip de valisneria ai, dar de obicei creste f inalt. Ar fi bine s-o muti in spate undeva. Si iti mai trebuie ceva plante.
Altfel cred ca va fi un acvariu frumos peste cateva luni.
Da, scoate plumbul.
Si nu se tin cu colisa
Eventual Mikrogeophagus altispinosus sau Mikrogeophagus ramirezi.
Unele dintre frunzele tinere de la plantele mele se deformeaza, nu se deschid. Ce carenta am?
Iti spun un bine revenit :-)

Peste substratul Dupla nu se asterne nisip. Substratul in sine este inert. Se activeaza cu Dupla Root, se pune 2/3 din Dupla Ground, se pune Dupla Root si se acopera cu restul de 1/3 Dupla Ground.

Pt acvariul tau nu recomand chiclide, este prea mic pt ei, oricum daca pui substrat Dupla merita sa pui accentul pe plante. Chiclidele (in afara de cele Sud-Americane) iti fac prapad :scrima: plantele.
fipilica wrote:
koala wrote:Nu prea am ce sa va arat : http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1053

Intr-adevar nu prea ai cu ce sa te lauzi, am putea spune ca este unul dintre cele mai nereusite acvarii :-P

Sunt de aceasi parere
Am gasit. Ai pm.
Avem aici in Sf-Gheorghe, cred ca e Lilaeopsis novae zelandiae 8lei potul.
Daca gasesc inca maine, iti trimit prin cineva saptamana viitoare.
Nu stiu care dintre ele este
cea din picioare
, fiindca nu le vad picoarele , dar atata pot sa remarc amandoua sunt foarte dragalase :-) .
Eu zic sa mai astepti cu decorul, sa nu faci ceva care peste cateva saptamani sau luni sa nu-ti placa. Daca l-ai pus odata se curata foarte greu.

Cu timpul mai vezi, aduni informati etc. si nu ai un substrat complicat poti sa scoti cand vrei si poti pune decorul. Pesti rezista 1-2 zile daca le ti separat si schimbi apa frecvent.

Am vrut sa fac si eu un decor din poliesterina, gandit fain etc, si am vrut sa folosesc si adeziv pt faianta. Bine ca nu m-am apucat, fiindca la urma am aflat ca adezivul de faianta in timp dizolva siliconul, si au patit catva ca dintr-o data sa desprins fatada sau spatele de la acvariu.
Alti s-au plictisit de decorul facut in greaba.

Sunt decoruri frumoase care merita puse, dar daca vrei sa-l faci tu trebuie timp pentru a le concepe si ceva experienta.
Boala gaurilor apare aproape intodeauna impreuna cu hexamita la discusi (adica invers) :-)
Eu n-am discusi dar la scalariile mele tratamentul cu metronidazol a dat rezultate. Nu a deciclat acvariul, fiindca dupa informatiile stranse distruge numai bacteriile anaerobe.
Gaurile defapt nu sunt o boala ci o deficenta de minerale si vitamine cauzate de flagelatele care nu mai faciliteaza absorbtia acestor minerale si asa putine in apa moale necesara discusilor. La mine n-au aparut fiindca apa mea este foarte dura 17-21 gH.
Boala revine daca se haranesc discusi cu inima de vita in ecces, larve de tantari, si mai ales tubi (care-i infect) adica vietuitori care nu au habitatul in apa in totalitate sau de loc.
Prima data trebuie tratata hexamita, cateodata efectele apar dupa 7 zile.
In zilele 1,3,5 se introduce 5mg/l, in ziua a 7-a se scimba apa 5o%.
Boala gaurilor se trateaza cu minerale si vitamine.
De abia astept sa-ti vad acvariul. Ma bate si pe mine gandul.
Sunt cam multi pesti deja in acavariul tau.
Trebuie sa ai in vedere la calcul marimea pestilor la maturitate.
Un ancistrus ajunge pt acvariul tau.
Hasemania nana e specie foarte activa, nu ti-l recomand la volumul tau.
Pt a evita craparea fundului trebuie sa pui ceva care sa preia denivelarile, izolir sau poliestiren. E de ajuns o mica diferenta si sa dus acvariul.
In rest e frumos imi palce.
Da, rasbora sunt foarte frumosi. Sunt una dintre pesti mei preferati de talie mica.
Daca vrei ceva pesti rapizi si jucausi: hasemania nana. Nu sunt asa de frumosi dar te rasplatesc privindu-i cand se joaca.
1. Plante care rezista la 0,3W/l, si n-au nevoie de conditii foarte speciale:
Acorus gramineus
Anubias afzelii
Anubias barteri
Anubias congensis
Anubias gigantea
Anubias hastifolia
Anubias heterophylla
Anubias lanceolata
Anubias nana
Bolbitis heudelotii
Ceratopteris siliquosa (syn. thalicroides)
Crinum thaianum
Cryptocoryne affinis
Cryptocoryne balansae
Cryptocoryne blassii
Microsorium pteropus
Microsorium windelov
Microsorum pteropus var. Undulata
Najas guadelupensis
Potamogeton crispus
Sagittaria subulata
Vesicularia dubyana
2 Substrat: JBL Aqubasis sau Tetra