| Message |
|
|
|
Apropo daca vrei sa reglezi debitul la filtrul poti sa reglezi din robinetul de pe out.
|
 |
|
|
|
Eu am e402. Am matrix plus bilutele cu care a venit filtrul. Micromec cred ca ii spune. Sertarul de jos este plin de material bio buretele nu l-am mai pus. Restul de 2 sertare sant cu burete.
|
 |
|
|
|
Am un test co2 de la JBL. Culoarea ar fi un verde deschis. Am sa pun o poza cu testul.
|
 |
|
|
|
Cate bule pe secunda trebuie sa ias? din difuzor ? Acum am cam 2 bule pe secunda. Asear? am schimbat 10l din apa. Plantelor le merge bine doar ca la cryptocoryne culoarea la câteva frunze s-a schimbat. Are o culoare galbena. Diseara voi reveni cu poze.
|
 |
|
|
|
Mie mi se pare lung programul de iluminare.
|
 |
|
|
|
Am si un musafir mic de tot. Un melc. Cred ca este din poturile de plante. Este bun programul de iluminat si co2?
|
 |
|
|
|
Am gasit pe Google play o aplicatie tropica. Explica ce trebuie facut la startul acvariului. La a 3-a zi spune sa se faca schimb de 50% apa si sa se puna creve?i amano. Dar atrage atentia ca în unele tari nu se permite ad?ugarea de animale la început. Ce spuneti? Este bine sa fac un schimb de apa dupa 3 zile?
|
 |
|
|
Am terminat de plantat plantele. Am pus si 2 filole de prodibio. Lumina sta aprinsa de la orele 10 si 16. Deci 6 ore. De fertilizat adaug masterline cate 2 ml din fiecare bidonas. Co2 nu adaug inca. Am pus difuzorul de tropica in acvariu sa stea 24 de ore si de maine voi da drumu la co2. Programul de co2 va fi 9-15. Temperatura este de 26 grade.
|
 |
|
|
|
Cryptocoryne lutea Hobbit
Alternanthera reineckii Mini
Anubias Barteri var. Nana
Cryptocoryne wendti brown
Rotala indica
Bacopa australis
Utricularia graminifolia
Pogostemon Erectus
Hemianthus callitrichoides Cuba
Astea sant plantele pe care le-am comandat. Abia astept sa le plantez.
|
 |
|
|
Am ajuns la capitolul plante si aici m-am blocat. Pur si simplu nu stiu ce sa iau. Parca le-as lua pe toate. Toate arata frumos. As incerca cu gazon Cuba Hemiantus dar imi este frica ca dau gres poate nu rezista. As vrea sa fac asa acvariul.
https://www.youtube.com/watch?v=2VT4-6aT5Y4
|
 |
|
|
|
Sau mai sant cele bio dar nu stiu ce sa zic.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Solutii profesionale sant cele cu butelie. Marele avantaj la ele este ca poti regla timpul de introducere co2 in acvariu asta cu o electrova si priza programabila.
|
 |
|
|
|
Prodibio trebuiesc 2 fiole pentru startarea acvariului? Una in apa si una in filtru? Este bine?
|
 |
|
|
Cozmastie wrote:I-am spus aste si profei mele de mate si a zis da,dar ai nevoie si de o barca 
 corect asa e
|
 |
|
|
|
Poti lua JBL E402. Am inteles ca 401 nu se mai fabrica.
|
 |
|
|
|
Da stiu si pe mine. In luna cand am luat substratul imi venea sa-l pun in acvariu si sa pun pietrele. Dar ce rost avea cand nu aveam tot necesarul luat. Asa ca mi-am zis sa am rabdare. Cu rabdarea treci si marea.
|
 |
|
|
 )) pai nici eu numai am rabdare credema. De cateva luni tot cumpar materiale pentru acvariu.La fiecare luna cumpar ceva. Luna asta de exemplu am cumparat setul co2. De aia zic sa nu te grabesti.
|
 |
|
|
|
Poti sa cauti un Eden 501 este extern. Eu am dat pe el 150.
|
 |
|
|
La stadiul asta am ajuns eu "imi imaginez cum ar fi sa"  ). Dar mai am cateva chestii de cumparat. Dupa acea ma apuc sa pun substratul in acvariu, sa cioplesc pietrele pentru a vedea cum le aranjez. Mai ramane necesarul de plante. Eu zic sa nu te grabesti. Cumpara tot ce ai nevoie fa stocul de materiale si dupa ce ai tot te apuci de treaba.
|
 |
|
|