[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: edruen
Forum Index » Profile for edruen » Messages posted by edruen
Buna,m-am hotarat sa resetez acvariu ul.....nu am scapat de loc de alge. Am cumparat pt. substrat gama JBP Proscape( Pro Scape Volcano mineral, Vlocano Powder si plant soil). Am desfacut filtru, in primul sertar, pe burete erau si acolo alge Cu ce curat sa scap de alge? stiu ca nu e ok sa spal materialele filtrante. Vreau sa curat tot bine, sa nu am bucuria sa imi apara dinou si in noul setup
Multumesc stefanp
Atunci schimb neoanele, o sa iau Osram 865/965. O sa adaug si Ada Bio Rio in filtru. Ca fertlizant macro, ce as putea folosi mai bun?
Azi a ajuns si butelia CO2, am o mica nedumerire legat de ea. De la cine am cumparat butelia a zis ca este valabila pana in 2024, dar pe ea este stantat o data 2015/2. Intrebarea mea este daca e trecut anul productiei sau data expirari?
Am mai scos din bilele porose care au venit cu filtrul si am amestecat in ultimul sertar cu inele ceramice Sera Siporax.
sonic11- atunci elimin buretii din filtru si sa umplu un sertar cu ada bio rio si unu cu matrix?
Inele ceramice am cumparat separate si am pus in filtru Daca ar trebui sa cumpar si altceva pe langa ce am, va rog sa imi spuneti, is deschis la sugestii.

Legat de neoane am Super Sun 12000k. Daca nici ele nu is ok se pot schimba, asemenea, is deschis la sugestii

Programul de lumina a ramas acelasi dar cu un singur neon, in seara asta o sa incep si tratamentul cu apa oxigenata. stefanp legat de fertilizarea macro....am tras o fuga pana la hornbach si am intrebat de fertilizare macro gama JBL si au zis ca nu au asa ceva. Sti un magazin online de unde pot achizitiona acest produs?
Poze cu algele mai detaliate:
Buna,
Acvariu 54L
Filtru extern JBL CristalProfi e701 Greenline
Iluminare: Lampa suspendata Aqua Zonic 2x24W(8 ore pe zi)
CO2: deocamdata bomba, pe drum butelia+reductor cu electrovalva
Substrat: JBL AquaBasis + pietris 1-2 mm
Fauna: 1 Gubby, 1 Otto, 4-5 RCS
Hydrocotyle sp. Japan
Hygrophila balsamica
Marsilea hirsut
Christmas Moss
Fertilizare zilnica Easy Carbo+ Ferropol24

Acvariul are aproximativ 3 luni de la start, nu l-am ciclat ca la carte, ca orice incepator entuziasmat de noua achizitie am grabit lucrurile si de aici si problemele mele ALGELE
Nu stiu exact ce tip de alge am, dar is prinse de orice suprafata din acvariu, substrat, sticla, plante, lemne. Ele sunt filamentose si se intind prin tot acvariu.
Teste nu prea am, urmeaza sa mai cumpar la urmatorul salar.Ce am deocamdata sunt NO3 care imi indica 0, KH-6, Gh-7(7 picaturi pana se face verde culoarea, nu am inteles prea bine tabelul). Ce pot face sa scap de ele? sau sa imi spuneti ce fac gresit sa stiu ce schimbari trebuie sa fac. Imi dau mari batai de cap, la 2 zile strang un pumn plin de ele, la 5-6 zile trebuie sa curat sticla de la acvariu altfel il mai pot admira doar pe deasupra
m am hotarat, imi cumpar pana la urma :-) .ce parere aveti de Juwel Rekord 60? de inceput mi se pare destul de ok
merita achizitionat un acvariu?merita timpul si efortul depus de a avea in grija un acvariu cu pesti?imi doresc de mult un acvariu dar multi mi au zis ca nu merita investit bani si timpul in el.probabi ca nu a mai fost pusa o asemenea intrebare pe acest formu si sper sa nu "ofensez" pe nimeni.astept un sfat de la cunoscatori.ms mult

Forum Index » Profile for edruen » Messages posted by edruen
Go to: