[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator cu probleme  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
edruen
Junior member

IP:

Buna,
Acvariu 54L
Filtru extern JBL CristalProfi e701 Greenline
Iluminare: Lampa suspendata Aqua Zonic 2x24W(8 ore pe zi)
CO2: deocamdata bomba, pe drum butelia+reductor cu electrovalva
Substrat: JBL AquaBasis + pietris 1-2 mm
Fauna: 1 Gubby, 1 Otto, 4-5 RCS
Hydrocotyle sp. Japan
Hygrophila balsamica
Marsilea hirsut
Christmas Moss
Fertilizare zilnica Easy Carbo+ Ferropol24

Acvariul are aproximativ 3 luni de la start, nu l-am ciclat ca la carte, ca orice incepator entuziasmat de noua achizitie am grabit lucrurile si de aici si problemele mele ALGELE
Nu stiu exact ce tip de alge am, dar is prinse de orice suprafata din acvariu, substrat, sticla, plante, lemne. Ele sunt filamentose si se intind prin tot acvariu.
Teste nu prea am, urmeaza sa mai cumpar la urmatorul salar.Ce am deocamdata sunt NO3 care imi indica 0, KH-6, Gh-7(7 picaturi pana se face verde culoarea, nu am inteles prea bine tabelul). Ce pot face sa scap de ele? sau sa imi spuneti ce fac gresit sa stiu ce schimbari trebuie sa fac. Imi dau mari batai de cap, la 2 zile strang un pumn plin de ele, la 5-6 zile trebuie sa curat sticla de la acvariu altfel il mai pot admira doar pe deasupra
[Thumb - WP_20151019_00_33_21_Pro.jpg]

[MSN]
edruen
Junior member

IP:

Poze cu algele mai detaliate:
[Thumb - WP_20151019_00_49_56_Pro.jpg]

[MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Par a fi thread algae.

Tratament cu apa oxigenata, undeva la 75 ml la 100 litri de apa, poti merge pana pe la 100 ml, posibil sa se resimta un pic plantele.
Dupa ce inchizi lumina, torni apa si lasi pana a doua zi dimineata cand faci un schimb de vreo 50% de apa.
Dupa tratamentul asta, poti sa faci doua schimburi saptamanale, in loc de unul, pentru vreo doua saptamani.
Iarasi n-ar strica daca dupa tratament, bagi niste bacterii in acvariu (gen jbl filterstart).

Algele astea intr-adevar apar mai ales in conditii de acvariu neciclat.

Ca si probleme in acvariul tau as zice ca ai prea multa lumina cu cele doua tuburi, 8 ore pe zi, la ce tip si cata masa de plante ai si dupa cum fertilizezi.
As reduce la un singur tub momentan.
Vezi ca fertilizarea micro de la jbl contine pe langa Ferropol24 si Ferropol simplu.
M-as gandi si la o usoara fertilizare macro (vezi ca jbl-ul a scos acum un npk complet); dar aici, incepi usurel, subdozaj.
Si evident, cum vine instalatia de co2, pune-o in functiune (ia-ti si un test permanent de co2, sa fie verde deschis spre galbui; dar maresti incet aditia de gaz, ca sa n-o ia razna pestisorii si crevetii).

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2015 08:20:50

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ce a uitat stefan sa-ti spuna este ca daca faci tratamentul cu apa oxigenata, trebuie sa scoti crevetii. Ce neoane ai? Micsoreaza si perioada de iluminat la vreo 5 ore.
[ICQ]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

ceea ce au uitat colegii nostri sa te intrebe: ce material filtrant ai in filtru?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

narcis wrote:Ce a uitat stefan sa-ti spuna este ca daca faci tratamentul cu apa oxigenata, trebuie sa scoti crevetii.

Just !
Noroc ca-s putini, peste vreo 6 luni, n-ai sa mai poti face treaba asta cu rcs

@bobi: Ar trebui sa aiba bureti si bilele alea ceramice poroase (imi scapa numele), cu care vine echipat jbl-ul.
Poate are noroc si a prins vreun pachet si cu ceva inele ceramice (tin minte ca parca la un moment dat dadea jbl-ul si din astea).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
narcis wrote:Ce a uitat stefan sa-ti spuna este ca daca faci tratamentul cu apa oxigenata, trebuie sa scoti crevetii.

Just !
Noroc ca-s putini, peste vreo 6 luni, n-ai sa mai poti face treaba asta cu rcs

@bobi: Ar trebui sa aiba bureti si bilele alea ceramice poroase (imi scapa numele), cu care vine echipat jbl-ul.
Poate are noroc si a prins vreun pachet si cu ceva inele ceramice (tin minte ca parca la un moment dat dadea jbl-ul si din astea).

Daca este asa ar trebui sa scape de bureti si sa puna medii filtramte de calitate in locul lor, ada bio rio, matrix, siporax sau mai bine mini siporax.
edruen
Junior member

IP:

Inele ceramice am cumparat separate si am pus in filtru Daca ar trebui sa cumpar si altceva pe langa ce am, va rog sa imi spuneti, is deschis la sugestii.

Legat de neoane am Super Sun 12000k. Daca nici ele nu is ok se pot schimba, asemenea, is deschis la sugestii

Programul de lumina a ramas acelasi dar cu un singur neon, in seara asta o sa incep si tratamentul cu apa oxigenata. stefanp legat de fertilizarea macro....am tras o fuga pana la hornbach si am intrebat de fertilizare macro gama JBL si au zis ca nu au asa ceva. Sti un magazin online de unde pot achizitiona acest produs?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2015 21:21:50

[MSN]
stefanp
Moderator

IP:

In mod normal si eu as recomanda la fel...e totusi un acvariu cu 2 pesti si 5 creveti...
Bine, evident ca rau n-ar fi.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Gradul de ocupare poate creste

Ce fel de inele ai cumparat ? ca sunt multe tipuri
edruen
Junior member

IP:

Am mai scos din bilele porose care au venit cu filtrul si am amestecat in ultimul sertar cu inele ceramice Sera Siporax.
sonic11- atunci elimin buretii din filtru si sa umplu un sertar cu ada bio rio si unu cu matrix?
[MSN]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, iar merge mult mai bine bazinului

Nitrii nu sunt produsi numai de vietuitoare, iei sunt produsi si de mancarea ne consumata si alterata si de frunzele plantelor in descompunere.
edruen
Junior member

IP:

Azi a ajuns si butelia CO2, am o mica nedumerire legat de ea. De la cine am cumparat butelia a zis ca este valabila pana in 2024, dar pe ea este stantat o data 2015/2. Intrebarea mea este daca e trecut anul productiei sau data expirari?
[Thumb - WP_20151020_11_32_03_Pro.jpg]

[MSN]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. La tine nu filtrarea este problema, filtrul acela este suficient la bazinul tau de 54l si cativa pesti. Nu e nevoie sa schimbi nimic in el. In alta ordine de idei, schimba tuburile, nu au ce cauta la un bazin plantat. Cauta unele pe la 6000k pentru plante si unul daylight. Le poti pune si amandoua pentru plante, dar si dayliight, eu as prefera sa le combin.
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

edruen wrote:Azi a ajuns si butelia CO2, am o mica nedumerire legat de ea. De la cine am cumparat butelia a zis ca este valabila pana in 2024, dar pe ea este stantat o data 2015/2. Intrebarea mea este daca e trecut anul productiei sau data expirari?

Poi pe a mea scrie asa ca si exemplu 2014/11 - 2024/11 , adica scrie ambele date si cea de productie si cea de expirare
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu unu pana nu am echilibrat bazinul, nu am sc?pat de alge.
In momentul acela aveam 8 pesti tineri si multe plante.

Ps. Filtrarea nu este niciodata prea multa

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2015 13:02:51

stefanp
Moderator

IP:

Vorba lui narcis, schimba tuburile.
Maximum as zice un tub de 12.000 dar combinat cu unul foarte cald.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
edruen
Junior member

IP:

Atunci schimb neoanele, o sa iau Osram 865/965. O sa adaug si Ada Bio Rio in filtru. Ca fertlizant macro, ce as putea folosi mai bun?
[MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Daca tot ai gama JBL, cauta din gama JBL Proscaper, au NPK.
Gasesti online, spre exemplu pepika.ro , cred ca si nevertebrate.ro

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
edruen
Junior member

IP:

Multumesc stefanp
[MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: