um02122 wrote:
Da, vreau eu acvariul.
Si pestii.
Vrei pe moasa-ta pe gheata. Te-ar costa transportul cat 3 Red Sea Max S-650 plus un autoclav de clasa B.
Humbert, Viva am la cel de apa dulce.
O sa pun un anunt la un moment dat, dar mai dureaza cel putin o luna. S-au interesat foarte multi de diverse, asa ca prefer sa "nu tin scorul" si nici cont de regula primul venit, primul servit.
Prioritate vor avea prietenii - si asta e absolut normal, nu trebuie sa se supere nimeni.
Ca sa revenim, dupa ce ma hotarasc care va fi dimensiunea noului nano, tinand cont de diversi factori (unde il pozitionez, pe ce corp de mobila, sa fie optim pentru o lampa hydra, etc si etc), trebuie sa astept sa mi-l faca Peti, sa ma documentez ce presupune un bazin AIO, apoi sa astept sa se usuce siliconul pana la stadiul de paranoia-safe, apoi sa il dau la apa, sa imi aleg din asta mare pietrele si coralii care imi plac, sa ma hotarasc ce pesti pastrez dupa care fac un tabel cu ce iese la vanzare si la ce pret.
Cu ocazia asta voi desfiinta mai multe dracovenii din casa (instalatie electrica model portile de fier, instalatii de alimentare cu apa si scurgeri, vasul de colectare ato, sumpul, plm). Am sa incerc sa fac noul acvariu cat mai simplu si usor de intretinut si fara inginerii.
Daca aveti sfaturi bune referitor la bazinele aio, la tipul de echipamente potrivite (noul nano nu o sa depaseasca 200 litri, va fi undeva intre 125-175 plus-minus), la metode de mentenanta, etc