[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Da, vreau eu acvariul.
Si pestii.

Vrei pe moasa-ta pe gheata. Te-ar costa transportul cat 3 Red Sea Max S-650 plus un autoclav de clasa B.

Humbert, Viva am la cel de apa dulce.

O sa pun un anunt la un moment dat, dar mai dureaza cel putin o luna. S-au interesat foarte multi de diverse, asa ca prefer sa "nu tin scorul" si nici cont de regula primul venit, primul servit.
Prioritate vor avea prietenii - si asta e absolut normal, nu trebuie sa se supere nimeni.

Ca sa revenim, dupa ce ma hotarasc care va fi dimensiunea noului nano, tinand cont de diversi factori (unde il pozitionez, pe ce corp de mobila, sa fie optim pentru o lampa hydra, etc si etc), trebuie sa astept sa mi-l faca Peti, sa ma documentez ce presupune un bazin AIO, apoi sa astept sa se usuce siliconul pana la stadiul de paranoia-safe, apoi sa il dau la apa, sa imi aleg din asta mare pietrele si coralii care imi plac, sa ma hotarasc ce pesti pastrez dupa care fac un tabel cu ce iese la vanzare si la ce pret.

Cu ocazia asta voi desfiinta mai multe dracovenii din casa (instalatie electrica model portile de fier, instalatii de alimentare cu apa si scurgeri, vasul de colectare ato, sumpul, plm). Am sa incerc sa fac noul acvariu cat mai simplu si usor de intretinut si fara inginerii.

Daca aveti sfaturi bune referitor la bazinele aio, la tipul de echipamente potrivite (noul nano nu o sa depaseasca 200 litri, va fi undeva intre 125-175 plus-minus), la metode de mentenanta, etc
Da, e foarte asemanator cu Volcanitul de la Aqua Medic.
Eu am folosit varianta maro, ma declar foarte multumit de aspectul natural si de functionalitate
https://www.aqua-life.ro/substrat-sol-aquaforest-af-lava-soil-maro-5l-acvariu-pesti-plante
Melcii asasini ataca orice melc cand le e foame, se mananca si intre ei, ataca si melcii de substrat.
Am avut eu pe vremuri o pasiune pentru asa ceva, am si filmat cand babardeau un fraer

Acvariul, orataniile si mare parte din echipamente sunt de vanzare.
Daca vrea cineva una-alta, zbierati, ca mi-e lene sa pun anunt in detaliu.

Eu vreau sa revin la un cub mic, all in one.
Na, ca m-a prins.. recunosc, m-a iertat dumnezeu de anumite griji
um02122 wrote:
dan.pavelescu wrote:La mine e loc suficient

Pai tu nu aveai deja un Sarcophyton? Nu creste cum trebuie?

Cum ziceam, mai e loc, e balta mare. 10plm
Daca e galeata cu psd nu e de la mine

N-am ce poza sa pun, acvariul arata jalnic. Am un program infernal, plec la 6 si ceva dimineata din casa si ajung la 10-11 noaptea.
Abia am timp sa mananc, daramite sa ma ocup de acvariu.. nici macar de un gioco di mano sanatos n-am timp.
Mersi!

Nu se supara spongebob
La mine e loc suficient
Cat timp i-ai aclimatizat? Presupun ca i-ai luat "din piata", din apa dulce.
Trebuie hrana variata, aia e smecheria (eu am o apa de calitate execrabila in bazin).
Chelmonul il am de 2-3 ani? Catalin Barbu ma poate ajuta cu informatia precisa

Al meu nu a mancat niciodata bobite/peleti/hrana uscata, doar congelata. Ideea e ca le dau 3 cuburi pe zi, unul de artemia, unul de krill si unul de mysis. Fiecare se serveste cu ce-i place.
E naspa, pleaca de aici, nu vorbesc cu tine, pa!
um02122 wrote:Si ceva pe partea de design:

https://reefbuilders.com/2016/06/01/giesemann-viva-led/

E super misto lampa, o am la plantatul de la cabinet
A fost Dan Hincea pe la mine ieri, sa-mi faca teste ca la orfani.
In general e bine, cu niste exceptii.
PO4 iese din schema fara numar, iar CO2-ul s-a terminat probabil de mai bine de o saptamana.
Cu ocazia asta am mai facut un schimb de apa de ~50% si am redus la jumatate aditia de macro.

KH 4
PH 8 (pl butelie..)
MG > 10
FE 0,2
PO4 2 (!!!)
NO3 25

O sa-i mai articulez sambata un schimb masiv de apa si poate se rezolva si cu butelia.

In alta ordine de idei, de luni o sa am aer conditionat la cabinet si dozator lafantana
Proprietarul forumului (mosu) avea in proiect un controller cu de toate, inclusiv cu pompe step-by-step pentru dozaj, am inteles ca ar fi cele mai precise.

Am gasit link-ul: http://www.proteus-controller.com/

E si pe forum o sectiune despre proteus.
Gabi C wrote:Silviu tie un acvariu marin iti mai lipseste din portofoliu si cred ca atunci le-ai incercat pe toate .

De acord
Nu merge foarte bine, ma rog, l-am si neglijat 2 saptamani datorita concediului.
Am facut azi un schimb de apa mai mare, cam 50%.
Temperatura apei e asa, spre fierbere..

Plm, atat s-a putut.
Ce lampa ai pus?
um02122 wrote:
dan.pavelescu wrote:Tu cumperi apa sarata, nu ti-o prepari singur? Asta inseamna sa fii mafiot

Pai e mai scump, iti rupi spatele si suspensiile carand, dar nu mai pui o instalatie ATO si butoaiele de colectare, amestecare etc. Si nu mai masori sarea cu masura pentru sare, salinitatea cu refractometrul etc.

Ce treaba are ATO cu schimbul de apa? Poate instalatie ro/di..

Plm, iti trebuie un osmozor (si daca te stii cascat, un senzor de nivel si o electrovalva de apa), un butoi pentru varza/muraturi si un cacat de cantar de bucatarie.
Daca pui cantitatea de apa potrivita si cantaresti sarea, nu mai trebuie sa masori salinitatea apei de schimb (am facut-o doar la inceputuri)

Ma rog, daca te alearga banii prin cartier, tu stii mai bine

P.S. te urasc din toata inima pentru idolul ala
paradoxx wrote:Hahahaha sper sa cada in capcana asta ^^

Fixed

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: