[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valucsx
Forum Index » Profile for valucsx » Messages posted by valucsx
vand acvariu 100*50*50+capac+masa foarte solida[facuta pe comanda], pret 750 lei.
are 40 litri si am 6 conchonius 6tetrazona 2 pleco, dar sunt toti mici, sunt pui.
o sa-i mut in curand in unul de 250 litri adica peste 3-4 zile
am un filtru resun si un burete bolborositor
am uitat sa spun ca am plante destule si au inceput se aiba simptomele astea dupa ce le-am pus.
am avut 8. primul care s-a imbolnavit avea un tremurat cand inota si parca branhiile erau cam departate si erea tot decolorat si asta se dadea peste cap. l-am pus in alt acvariu cu verde de malachit su dupa 3 zile a murit.
al 2-le aceleasi simptome, dar la asta i-am pus albastru de metil si sare in apa si si-a revenit.
al 3-lea l-am gasit azi de dimineata pe fundul acvariului pe o parte, dar nu erea decolorat si cand respira parca avea niste socuri.
al 4-lea incepe sa stea si el in cap si cred ca pana maine o sa pateasca ca ultimul.
ce credeti ca au?
mai precizez ca in acvariu mai am si 6 conchonius care nu au nimic.
am niste barbus tetrazona si inoata ciudat. adica uneori cand stau pe loc stau cu capul in jos aproape vertical , iar uneori se rostogolesc [se dau peste cap]si in plus s-au decolorat dar nu foarte rau.
i-am pus intr-un acvariu cu albastru de metil si sare si am ridicat temperatura la 28 grade si dupa 2 zile i-am scos si parca le-au revenit culoarea si se dau peste cap mai rar.

ce boala au?
m-am gandit sa le spun si celor ce nu stiu cum si cu ce se indeparteaza siliconul de pe geamuri.
eu nu am incercat cu solutii din comert ca am auzit ca oricum nu sunt prea bune si costa si mult.
se curata prima data cu o lama de cuter cat se poate de bine, astfel incat sa ramana o pelicula cat mai subtire de silicon. apoi cu o carpa abraziva care se inmoaie in DILUANT se freaca enrgic, eu am folosit partea aia aspra de la un burete de vase :jumpers: [/b]
daca e cineva din zona pitesti(pe o raza de max 70 km) si vinde plante, il rog sa ma contacteze pe PM.
cred ca renunt la xifo si moly, iar la sanitari ma gandeam la acistrus si cory.
neonii sint cam scumpi pe la noi, ca de altfel toti pestii.
intentionez sa imi fac un acvariu de 230 litri si nu m-am hotarat ce pesti sa pun in el.

eu m-am gandit la un card 10 tetrazona, 10 conchonius, 10 neoni 4 zebre 2-3 sanitari si 2 xifo 2 moly.
nu stiu ce plante o sa pun ca nu prea se gasesc pe la pitesti.
dimensiuni acvariu: L 100, l 50, h 50.
substrat pietrisi 3-4 mm din rau.
filtru extern home made ce are o pompa de apa cu debit de 1200 l/h
si cateva buturi si craci
astept sugestii si pereri de la voi.

Forum Index » Profile for valucsx » Messages posted by valucsx
Go to: