M-am intors acasa, probabil ca vineri dupa-amiaza merg la cabinet sa dau cu coasa prin acvariu.
Daca nu o fi plin de alge, iti dau un telefon sa vii sa iei plantute.
Se dezamorseaza cand ti-e lumea mai draga.. chiar si alea de firma se dezamorseaza.
Nu mai stiu cine, parca George Monda avea overflow peste sticla (de firma) si ii pusese o pompa de dozare pe timer ca sa o amorseze.
Nu neaparat, e ok cu sump si la 126 litri, mai castigi niste litri in plus.
Singura problema e siguranta overflow-ului. Daca e mizerie din aia improvizata dupa modelul lui "king of diy", nu te vad bine.
Ce sistem de overflow ai? Ai Bean Animal? Herbie? Durso?
Nu stiu cum s-o spun pe ocolite, dar daca nu ai un sistem overflow bullet proof, ai belit melengherul..
Acum daca ai sump, mergi pana la capat. Senzori de nivel, sistem ATO, mai multa filtrare biologica si mai putina mecanica.
In functie de raspunsul la prima intrebare, ia-ti si un senzor de inundatie cu alerta prin sms.
Humbert wrote:
in practica, am 2 acvarii cu fetele din sticla ultraclara si nu pot sa zic ca e vreo diferenta semnificativa fata de laterale
Exact, diferenta e fix pix, mofturi si bani aruncati pe fereastra.
Cu ce ma incanta cand singura data cand vad diferenta e cand privesc cantul sticlei?
Ca tocmai mi-a implinit bazinul 3 ani de la prima apa. Bai nene, la mine e ca la tiganci, nici naiba n-ar putea sa-mi masoare parametri apei, ca sculele nu au scala asa de mare.
Schimb de apa.. cand imi aduc aminte (si am memoria scurta), mancare ori fara numar ori uit de ei, dar pe cuvantul meu ca merge de minune. N-am mai pierdut pesti (ultimul peste mort a fost o sinucidere), coralii (aia naspa, moliciuni) merg de minune.. skimmerul nu a functionat cine stie cate saptamani (blocata pompa de melci) si tot ce fac e sa ii sterg geamul ca ma scoate din sarite sa-l vad murdar.
Si avem o intelegere: eu nu pun mana pe acvariu, iar acvariul nu ma deranjeaza pe mine.
Ca sa rezumam, stabilitatea e cheia. Nu umbla la acvariu decat daca e necesar.
Stai in Berceni? Daca da, peste vreo saptamana asa, cand mai dau cu coasa prin acvariu sa vii la cabinet sa iti dau niste plante (Metalurgiei)
Daca ai drum pe Mihai Bravu, treci pe la Maxi Pet si vezi ca au acolo niste pastile de spirulina de la Dajana. Ieftin si bun Eu le dau la ancistrusi si corydoras, se omoara pe ele.
koala wrote:Cum trece timpul... parca ieri-alaltaieri (inainte sa plec in concediu) aveam 83 de kile, iar acum (dupa o luna de peripluri culinaro-bahice) am venit acasa cu 92.
Vai ce bine ca te-ai intors, ca mi-au secat ochii de cate lacrimi am varsat gandindu-ma ce greu ti-a fost pe acolo
83..92.. cum s-ar zice, nu mai esti ursuletul koala ci purcelusul koala
Ca sa reformulez un pic, vezi daca e COMPATIBIL cu apa sarata. Adica sa nu fie construit din materiale care ruginesc, care sunt atacate de apa sarata, etc.
De eficienta iti dai tu singur seama, asta e alta macare de peste.
Desfa-l si vezi ce e in el, daca are ax metalic fa-l uitat.
Algele sunt bine-sanatoase in continuare ??
Am scos doua lemne, am scos si pietrele pe care le-am bagat initial ca sa tina lemnele scufundate si am obtinut cateva hecatare noi pentru plante. I-am tras o tunsoare si am plantat varfurile in spatiile noi create.