[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: black_eagle2004
Forum Index » Profile for black_eagle2004 » Messages posted by black_eagle2004
si cam la ce interval faci acest lucru minnardy?
pai deci pentru ciclide nisipul trebuie sa fie de granulatie maxim 1mm sa inteleg
si date fiind conditiile nu exista un aspirator ceva care sa ma ajute la curatenie decat: furtunul, tras apa cu tot cu nisip, pastrat nisipul intr-o galeata ...spalat si pus la loc in acvariu?
si inca ceva
unde gasesc nisip alb granulatie 0.5-1 mm?
salut
ce zici aspiratorul asta imi este folositor pentru curatare si umplere?
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/223-accesorii-pentru-curatare/1389-aspirator-jbl-aqua-in-out-complete-set.html
Mai am cateva intrebari:
1. Cum curat stratul de nisip?
2. Sticla se murdareste? Cum o curat?
3. Schimbul de apa la cat timp il fac?

si inca ceva?
cum ascund returul de filtru extern? banuiesc ca turul e usor de ascuns ca e pe verticala si pot sa il bag in decor sau am vazut ca la acvariile rio au ceva o carcasa pe unde poti unde introduce mai multe chestii
mersi de promptitudinea raspunsului si foarte la obiect.
cred ca o sa optez pentru rio300
ca filtru UV ce imi recomanzi si nisip de unde il cumpar?
Asta are in dotare RIO300:
pompa de recirculare cu biofiltru 1000 l/h
Deci pe langa filtrul lui intern imi recomanzi Eheim 2228?
Si legat de filtrul UV o data legat la filtrul extern trebuie sa mearga nonstop? ca citisem pe undeva ca nu ar fi chiar bine sa mearga tot timpul si ca ar mai trebui oprit.
Salut!
Dupa ce am citit vreo 3-4 luni forumuri despre ciclide africane doresc sa ma inham si eu la un astfel de proiect.
Acvariu vreau sa imi cumpar un RIO240 120x40x50.
Decorul sa fie homemade.
Acum ma intereseaza urmatoarele echipamente ce imi trebuie:
filtru extern
filtru intern
incalzitor
filtru UV este necesar? (daca da unde se amplaseaza si cum?)
nisip, ce cantitate si de care
pietre, ce cantitate si de unde?
plante (http://www.youtube.com/watch?v=jQi_wjWLpTI&feature=related) este posibil la un acvariu cu ciclide sa fie asa bine plantat?daca da, in ce mod?
ce testere imi trebuie?
ce substante trebuie sa folosesc pentru inceput si nu in ulmul rand de unde cumpar si eu vreo 20 de bucati de pesti ?
Va multumesc anticipat.
pai am luat legatura cu g.g.
inca nu mi-a trimis nici o oferta
am zis ca poate se mai gaseste si altcineva
hai mai baieti nu e interesat nimeni sa imi faca si mie un acvariu si sa imi zica si mie cam ce imi trebuie pentru inceput la un acvariu
platesc frate am zis... am scris la toate fimele de prin tara asta si mi-a raspuns doar una singura care este tocmai la iasi
nu are nevoie nimeni de bani in tara asta?
Mersi Black_Adder
La inceput cand m-am gandit sa imi fac acvariu vroiam sa il fac 1400*500*600, ca am 2 stalpi in sufragerie intre care am 1500 mm si vreau sa il bag acolo ca au si adncime 500 mm, dar in cazul asta trebuie neaparat filtru Tetra EX 1200, masa pe care sta sa o fac mult mai solida, adica sa o fac cu teava rectangulara, iar sticla sa fie de 12mm, ceea ce costa... eu vreau sa investesc ceva de genul 2500 lei la inceput, nu mai mult...poate renunt la instalatia de CO2 la inceput...ce ma sfatuiti?
pana la urma si la coada de ce am nevoie la inceput sa am un acvariu cat de cat frumos?
ca pe parcurs ce citesc pe forumuri descopar ca imi trebuie fel de fel de instalatii...poate si o instalatie de osmoza care costa destul de mult si ce sa mai zic ca mi-a zis cineva si de lampa cu ultraviolete care costa de la 1000 lei in sus...deja simt ca innebunesc
VA ROG DIN SUFLET SA NU MA LUATI CA SUNT INCEPATOR SI CA TREBUIE SA IMI FAC UN ACVARIU MAI MIC
ASTA E TREABA MEA SI BANII MEI (DACA NU REUSESC ASTA ESTE), DAR SUNT ATAT DE INDARJIT INCAT CRED CA O REUSESC
DACA VRETI SA MA AJUTATI SA REUSESC VA ROG SA O FACETI, CA SI ASA AM PROBLEME CU NEVASTA-MEA CA ZICE CA E PREA COSTISITOR
MULTUMESC INCA O DATA
Salut
Sunt un mare, mare incepator asa ca cei care imi raspundeti luati in seama chestiA asta
Am 29 de ani
Citesc de vreo 4 luni pe forumuri despre acvarii
Vreau ca pana la sfarsitul anului sa am acvariu (nu sa arate ca al lui Sorin alias Intros) - asta poate peste 6 luni

Deci am primit urmatoarea oferta de la cineva (nu stiu daca pot spune de la cine):

Oferta acvariu 1400x400x500 mm , 280 litri brut
Acvariu sticla float 8mm Saint-Goben Franta,slefuita si finisata,silicon negru+filtru incorporat 793 lei
Pompa ce deserveste filtrul 48 lei
Daca ai putin spatiu ati reomand filtru extern(Tetra Tec EX 700 este un filtru excelent la 250 lei, (asta spre exemplu l-am gasit eu pe un site pe la noi la 209 lei parca)
http://www.tetra.de/tetra/go/4252345AB6B221A30B8A6A92D9225924/?seite=5&group_id=451&group_2_id=36&lang_id=2).
Din experienta ati spun(am in functiune) ca desi filtreza excelent sant mai greu de curatat.
Capac ABS negru colat negru (alta culoare la cerere)cu 3 tuburi Philips 36 w,dulii hidrofuge 385 lei
sau
Capac ABS negru colat negru (alta culoare la cerere)cu 3 tuburi JBL 36 w,dulii hidrofuge 505 lei
(tubul albastru,daca e de frumusete,recomand ca fiind al 4-lea,sau exista tub special de la Sera
ori JBL care scoate foarte puternic in evidenta culorile rosu,verde,violet si albastru . A patra instalatie
fara tub este 60 lei. Nu stiu cine te-a prostit cu povestea cu tuburile,toate sant standardizate,se
gasesc de la 7-8 firme.Eu lucrez cu Philips,Sera(www.Sera.de) si JBL(www.JBL.de)
Termometru alcool 2,5 lei, digital 5 lei, electronic 20-25 lei
Incalzitor 25-70 lei (cu termostat)
Atentie la mobilierul pe care sta!(trebuie sa suporte greutatea acvariului utilat complet + marja de siguranta
adica undeva la 500 kg,noi in general asa facem mobilierul, sa suporte greutati mai mari decat a acvariului)

Alte detalii pe mail sau telefonic.

Aceasta fiind oferta vreau sa mai stiu de la voi urmatoarele:
1. acvariu 1400x400x500 (nu e bine sa pun sticla de 10mm si fundul sa fie dublu?)
2. cu capacul ala m-a terminat... nu am inteles nimik din ce mi-a scris la oferta cu neoanele... nu zice de care neoane sunt in afara de marca si de putere
3. eu vreau sa imi fac un acvariu bine plantat, am inteles ca imi trebuie 1w/litru,
imi intra pe capacul ala 4 neoane macar?
am vazut pe forumuri pe aici combinatia de neoane Philips TLD 830, Philips Aquarelle, Sunglo, Foraglo si Aquaglo astea 3 din urma de la Hagen
cum ar trebui sa fac cu neoanele astea
4. inca ceva ce nu am cerut in oferta si vad ca imi trebuie daca vreau un acvariu beton
sistem de CO2
vad ca multi folosesc un sistem de la Aquamedic (http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente/215-co2/46-sistem-complet-de-co2-fara-butelie.html)
Eu nu ma pricep deloc, mai imi trebuie ceva la ala in afara de butelie ca sa fie treaba calumea?
Butelie de care si cat ma tine?
Si ala cum imi masoara nivelul ph-ului din apa ca nu vad sa aibe nimik de genul asta...?

si de pesti sa imi spuneti voi ce sa pun...ceva usor pt inceput...ca oricum vreau sa ajung la discusi apoi...dar asta mai incolo...

DACA SE GASESTE PE AICI CINEVA SA MA AJUTE SI CU REALIYAREA ACVARIULUI SI TOATE CELELALTE COMPONENTE PLATESC CAT FACE...VREAU SA IMI FAC ACVARIU SI STIU CA ESTE COSTISITOR

multumesc anticipat

Forum Index » Profile for black_eagle2004 » Messages posted by black_eagle2004
Go to: