[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionut_dt
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Legat de filtrare, vorbeam si eu in topicul meu. Acum am sump la bazinul marin, dar urmeaza sa-l vand si sa-mi fac un bazin de 300L pt discusi.

La un filtru de firma , sunt mai multe de luat in calcul (cel putin in situatia mea). Pretul-volumul canistrei-fiabilitatea filtrului. Cum e si normal, eheimul este pe primul loc, dar are si un pret pe masura. De filtrele sub el ca valoare nu mai are rost sa comentez, ca de-a lungul timpului s-a tot plans lumea de ele.
Ce-i rau la ele, parerea mea, ca daca se strica pompa, tre sa schimbi , daca nu ma insel, tot capacul.

La sump, pe langa volumul de apa adaugat sistemului, singurul lucru care se poate strica este doar pompa. Cu una cumparata de oriunde se poate remedia problema.

La modelul mentionat de tine este cam la fel cu sumpul, doar ca tre sa fim siguri ca butoiul, galeata o sa fie etansa perfect.
scorpionul wrote:Sumpul iti asigura cea mai buna filtrare avand in vedere capacitatea pe care o poti face, si dpdv al pretului iesi cel mai bine. Daca te horarasti pe filtru eu pun Eheim pe primul loc( aici trebuie sa stii ca el are 2 intrari si o iesire, ma refer la 2080, deci ai grija la eventuala proiectie de capac), Fluval nu am avut si nu ma pot exprima, dar in orice caz as exclude de pe lista Jbl. Dupa mine Jbl are inca probleme de proiectare: lipsa unui sistem de a scoate robinetii gen Eheim(asta e un mare lapsus pentru ca tragi de ei si ai toate sansele sa ciupesti garniturile), colmatare rapida si reducere SEMNIFICATIVA a debitului de apa iremediabila, iar ultima hiba pe care le-o gasesc e asezarea sertarelor in filtru e foarte sensibila cu risc mare de a le aseza gresit. Revenind la acvariul tau nu stiu cat de fericita e combinatia cory cu discusi pentru ca acesti cory starnesc toata mizeria de care nu au nevoie discusii

Pai eu speram ca,cory sa miste mizeria de pe fund in asa fel incat INul filtrului sa o traga.
Referitor la filtrare, cunosc principiul sumpului pt ca am avut de 2 ori. Unul la apa dulce, iar asta de acum de la acvariul marin.
Primul sump l-am avut acum vreo 5 ani cand s-a bulit JBL 900. Asa ca , am fost patit cu jbl-urile.
La acvaristica marina, eu vad sumpul oarecum obligatoriu pt ca ai nevoie de multa aparatura in el. Din motivul asta , speram ca la viitorul bazin sa nu mai tin sump. Speram la un filtru baban, gen o canistra de 20-25L.

Nene Ricule, am citit topicul lui Radu. Da, este exact cam cum vreau si eu. Cutia ovetflow la interior. Dar cea mai tare faza , mi s-a parut teava aia care trage apa de la nivelul nisipului. Tre sa-l sun, sa-mi explice ce si cum este treaba

Luasem in calcul si filtrele externe, pt o mai simpa gestionare a bazinului.
Stii cum e treaba cand esti insurat. Ai voie sa-ti satisfaci poftele, dat TOTUL tre sa fie FRUMOS. Ei nu-i placea sumpul. Normal, ca nu-i frumos ca o canistra facuta de nemti

Acum sunt 50/50 pt ambele sisteme de filtrare
Salut
Dupa 3 ani de acvaristica marina, revin la apa dulce ?

Urmatorul proiect o sa fie ceva tip biotop Amazon. Bazinul o sa aibe 1200x500x500 (deja am luat sticla, urmeza sa gasesc pe cine sa o lipeasca.) La stand m_am gandit la unul din teava rectangular? de 3x3. Lumina v-a fi asigurata de un proiector led.

Problema este la filrare. Inca nu stiu pe ce varianta sa merg. Sump sau filtru extern.
Daca-i cu sump, treaba-i simpla. Un bazin compartimentat dupa nevoi +pompa de recilculare.
Daca-i extern, aici apar "probleme" in alegerea lui. Initial am vrut Fluval FX6 (aprox 1100lei) ca apoi sa-mi recomande lumea pe un grup de acvaristica de pe FAcebook Eheim 2080 (aprox 1500lei). Si mai este varianta JBL e1500 costa vreo 600 lei (aici iau in calcul 2 bucati).

Asa ca, inca sunt in dubii ce fitrare/filtru sa aleg. Ideea este , in caz ca aleg filtru ext , sa aibe canistra cat mai mare si sa fie fffff fiabil ?

Acvariul se doreste a fii un fel de biotop Amazon, cu discusii in rolul principal. Niste cory sterbai/pa da si un card de neoni.
Decorul o sa fie realizat din lemne, ceva pietre iar dupa o perioada si nisip. Cica zice cartea ca tre sa-i tin(discusii) pana se fac mai mari in bazin steril

Cam asta-i planul meu

Toate bune, Ionut.

Intreg stocul viu + pompa de valuri a fost rezervat de colegul @ndr

Multumesc pe aceasta cale si celorlalti colegi interesati
Pachetul de pesti revine la vanzare. 500lei
-2 ocelaris
-5 chromis
-1 v. Puellaris
-1 fascistus
-1damselfish cu burta galbena

1 pepermint shrimp
2 arici
1 stea ophiolepsis

corali mai am asa:
-sinularia verde 200
-sinilaria dura 200
-discosoma rodachtis verde 35
-discosoma super red 50
- disc rod rosie-caramizie 50
-frag polipi mici blue 50
-gorgonie 150
-gsp verde/un fel,de galben- ala tre cojit de pe piatra- sau pot sparge piatra -40-60 200

1) acvariu(sticla ultra-clara cantuita)l cu tot cu sump(adica cu tot cu tevi, robineti), stand(dala solid, din teava rectangulara) si lampa( led+neoane)-1300lei

2) o pompa valuri Jebao wp25+controler-250lei

3) skimmer Nac6- 350lei

!!! Oferta imbatabila : Punctele "1,2,3" la doar 1500lei
Cam asta-i cea mai calda poza

Am uitat sa mentionez ca si piatra mai de actualitate

pc.ciprian wrote:as fi interesat de poze de actualitate pentru
sinularia verde
sinularia dura
frag polipi mici blue

Scuze pt calitatea proasta a pozelor
Fragul de polipi este in dreapta sinulariei dura, intre s. dura si anemona
Salut, corali mai am asa:
-sinularia verde 200
-sinilaria dura 200
-ricordeea verde-albastruie 80
-discosoma rodachtis verde 35
- disc rod rosie-caramizie 50
-frag polipi mici blue 50
-gorgonie 150
-gsp verde/unbfel,de galben- ala tre cojit de pe piatra- sau pot sparge piatra -40-60 200
-xenia 50 toata piatra

+acvariu(sticla ultra-clara cantuita)l cu tot cu sump(adica cu tot cu tevi, robineti), stand(dala solid, din teava rectangulara) si lampa( led+neoane)-1300lei
-o pompa valuri Jebao wp25+controler-250lei
-skimmer Nac6- 350lei
- pestii sunt rezervati de @Pavelescu
-hermitul si 5L de nisip se duc la @ccdumitrescu
-1 Jebao wp 25 este rezervata de @bluemonk
-4 discosome verzi merg la @marinica
-cate o ciuperca dde fiecare culoare o sa merga la @claudiu.marin
-
ce-a avut, ce n-a avut, bina ca nu a tinut mult. A doua zi bazinul era clar-curat
h3cTor wrote:Salut,
Si eu ti-am scris un pm pt. ciuperci sau frag de gsp.
Astept un raspuns? Multumesc

ciuperci verzi cred ca 1-2 gasesc si pt tine, gsp deasemenea
dan.pavelescu wrote:Sa-ti traiasca printesa!

10x, too
Eu inca stau linistit, ne jucam cu maimutoii
atar wrote:Salutari,
Iti trimisesem aseara un PM pentru pompe.
Ai un raspuns?

da, mai este o pompa
ti-am dat PM
ccdumitrescu wrote:Salut , sunt Cristi am vb pe PM ,pentru blue hermit , 5 litri de nisip si o ciuperca verde, multumesc

k, asa ramane
Scapeul cam asa arata in pielea goala
...
dan_florin wrote:GSP mov?! smilie Esti dragut colegu' sa pui o poza sa ma dumiresc?

Este cel din dreaota jos
Este mov la baza, dar polipul nu este verde "electric"
...

Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Go to: