[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tonisoru
Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru

Nu-ti face griji, uita-te la mine, din 6418 mesaje doar 18 au fost ontopic

Poate, dar uneori conteaza ce scrii, nu cat scrii. Si oricum, cred ca farmecul forumului astuia e dat, in parte, si de discutiile off-topic.

cred ca chestia asta cu off-topicul este molipsitoare...

O zi buna
De acord.
Ok, multumesc.

Cand am pus schita as fi vrut sa stiu ce alte plante as mai putea adauga; in urma discutiei cu colegul Victor Z. am luat Microsorum pteropus, niste fire de Cryptocoryne (vendtii si parva), o Bucephalandra mica (in loc de Anubias, pentru ca plantele alese de tine - Microsorum si Moss, sunt asiatice si am vrut sa respect tema) si Moss - flame si inca unul, nu stiu de care, l-am primit la pachet cu celelalte plante.

Azi le plantez.

Multumesc inca o data, o zi buna!

Scuze ca am postat de 2 ori, m-am grabit si am apasat gresit.
Nu stiu cum sa sterg.
Tonisoru wrote:Buna dimineata,

iti multumesc pentru raspuns. Nu m-as fi gandit niciodata la asta, dar ieri am citit pe forum ca un coleg care trateaza niste pesti a scos toate lucrurile din acvariu, pentru a nu fi afectate de substantele respective.

Conform prospectului de pe net de la Metifish este in regula sa pui 3 ml solutie/15 litri de apa, direct in acvariu (concentratie 0,15%). Eu am pus 5 ml solutie/15 litri de apa (concentratie 1% - asa scrie pe sticluta de la farmacie). Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Mi-a ramas (neutilizat) cam 20% din cantitatea initiala de substrat, dar tot trebuie sa combin cu o parte din cel care a fost in acvariu...

Stiu ca o iau de la capat cu ciclarea, ma gandeam la plante, sa ne le afecteze cu ceva, ca la pesti nici nu indraznesc sa ma gandesc inca.

Mai astept pareri, dar azi dupa-amiaza trebuie sa plantez plantele, ca stau de ieri doar in apa.

Buna dimineata,

iti multumesc pentru raspuns. Nu m-as fi gandit niciodata la asta, dar ieri am citit pe forum ca un coleg care trateaza niste pesti a scos toate lucrurile din acvariu, pentru a nu fi afectate de substantele respective.

Conform prospectului de pe net de la Metifish este in regula sa pui 3 ml solutie/15 litri de apa, direct in acvariu (concentratie 0,15%). Eu am pus 5 ml solutie/15 litri de apa (concentratie 1% - asa scrie pe sticluta de la farmacie). Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Mi-a ramas (neutilizat) cam 20% din cantitatea initiala de substrat, dar tot trebuie sa combin cu o parte din cel care a fost in acvariu...

Stiu ca o iau de la capat cu ciclarea, ma gandeam la plante, sa ne le afecteze cu ceva, ca la pesti nici nu indraznesc sa ma gandesc inca.

Mai astept pareri, dar azi dupa-amiaza trebuie sa plantez plantele, ca stau de ieri doar in apa.

Solul este Scaper's soil, substrat fertil. Am pus 5 ml in cei 15 litri de apa.
Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca mai pot folosi substratul care se afla in acvariu cand am pus albastru de metilen; astazi am primit plantele si maine intentionez sa le plantez.
Multumesc frumos.
Buna,

cel in pozitie orizontala este mai mult drept. Cel vertical/oblic sper sa aiba ceva ramificatii, nu stiu, il primesc zilele astea. Si eu cred ca un Anubias micut prins la imbinarea celor doua lemne ar arata frumos. Multumesc.
Am transmis colegului Victor Z. o schita (atasata) cu plantele necesare pentru acvariu, daca mai are cineva vreo completare, este binevenita.
Multumesc frumos.
Va multumesc pentru cuvintele frumoase si imi pare rau pentru manevra brusca; uneori, cand esti speriat, ai tendinta sa o iei la fuga.

Poate ca voi mai incerca o data, desi nu cred ca am calitatile necesare.

Va doresc toate cele bune.
Imi pare rau ca v-am facut sa pierdeti timpul. Rog un administrator sa inchida acest topic.
Eu cred ca pestisorii noi sunt bolnavi, dar este posibil sa-i fi afectat si schimbul de vineri cu apa mai rece.
Situatia se prezinta astfel:
-am stricat procesul de ciclare, toata apa din acvariu este contaminata cu albastru de metilen
-pestisorul pe care il aveam deja nu da semne de boala, dar daca a stat cu ceilalti doi e posibil sa se imbolnaveasca si el
-as putea incerca sa-i tratez, dar cum?... separat, impreuna, ce fac cu cel sanatos... nu o mai pot lua din nou de la capat cu ciclarea si pestii, n-ar fi corect.

Vreau sa pun capat acestei situatii dupa metoda acesta: http://www.oscarfishlover.com/euthanise-your-oscar.

Dan, Koala, va multumesc pentru tot sprijinul acordat, as vrea sa stiu daca sunteti de acord sa procedez asa.

Uitati poze cu pestisorii, facute azi dimineata:

image
image
Nu, nu am termometru si nici incalzitor... si in curand nici pestisori nu voi mai avea...
Sunt trei Guppy, cei doi nou-veniti nu sunt ok, nu am stiut ca apa un pic mai rece le va face atât de rau.
Pe site-ul respectiv am vazut ca solutia tratament se numeste JBL Ektol Fluid Plus si se gaseste si la noi. Sper din suflet sa o aiba si la pet-shop-ul din Giurgiu, sa o pot lua cat mai curand. Cred ca nu am facut bine ca am turnat albastru de metilen in acvariu, (d-aia v-am si scris) si am mai schimbat putin mai devreme inca 3 litri din apa din acvariu, in speranta ca concentratia de albastru de metilen va mai scadea.
Daca nu mai umblu la acvariu in zilele urmatoare credeti ca pestii vor rezista?
M-am uitat pe site-ul indicat, pare un inceput de Mouthrot.

Am tinut apa pe balcon toata saptamana, ieri am adus-o in casa cu cateva minute inainte sa o pun in acvariu. Nu am verificat temperatura, dar cred ca era mai rece decat cea din acvariu. Acvariul sta intr-o camera cu temperatura constanta de 24-25 de grade.
Pestisorii mei nu se simt prea bine de ieri dupa-amiaza, dupa ce le-am schimbat apa... De fapt cei doi, adaugati acum o saptamana nu sunt bine, ca cel pe care-l aveam deja in acvariu n-are nimic. Cei doi stau de ieri numai pe jos intr-un colt, sau sus, sub filtru sau tot in colt. Nu inoata si nu sunt activi, cum erau pana ieri. Azi le-am schimbat din nou apa (cu apa plata), ca am zis ca o fi fost ceva in neregula cu apa de ieri (desi am lasat-o o saptamana sa se elimine clorul), si nimic. Ba unul chiar se ascunsese sub bustean. Acum am pus 5 ml albastru de metilen in apa din acvariu, am vrut sa pun sare neiodata, dar n-am gasit pe nicaieri, cica nu se mai comercializeaza. Am procedat asa pentru ca mi se pare ca cei doi au un puf alb pe botic, si din ce am citit, asa s-ar trata afectiunea asta. Dintre colegii care s-au confruntat cu astfel de problema, va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect si daca mai pot face ceva.
Inca nu am luat plantele despre care am discutat. O sa astept, cum mi-a recomandat Koala, sa se cicleze in totalitate acvariul, inca 2-3 saptamani. Intre timp, mai citesc despre plante - Moss voi lua cu siguranta, dar nu stiu ce sa zic despre Microsorum Pteropus... mi-e teama ca nu voi reusi sa le atasez cum trebuie de pietre/lemn si nu vor arata frumos. Si parca as vrea sa plantez ceva... (daca gasesc ceva ce mi se va parea potrivit, va scriu sa va cer parerea).

Multumesc foarte mult.

Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Go to: