[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
de cand ai bazinul, ce filtrare ai?
ar fii bine sa donezi sau sa returnezi pestii ... nu o sa le fie bine in perioada de ciclare si o sa ai probleme cu cei ce vor supravietui
Ca o completare la ce au spus colegii mai sus
Schimburi de apa la saptamana, nu la doua sau 3 saptamani. Odata pe saptamana, 25-30% din volumumul bazinului.. adica cam 25 litri de apa. Apa satatuta la declorinat cca 24h intr-un bazin sau oala cu gura larga
Temperatura ape sa fie aproximativ cu cea din bazin, nu mai mult de 3-4°C diferenta
pai aici e problema...
banuiesc ca ai populat bazinul cu pesti, dupa 3 sau 4 zile dupa ce ai pus apa. asta inseamna ca nu ai asteptat perioada de ciclare.Unii pesti reusesc sa treaca de aceasta perioada , altii nu. Perioada de ciclare dureaza intre 3 si 4 saptamani in cazul in care ai o filtrare adecvata
pestii tai au fost supusi, in acest timp, unor concentratii de amoniac si nitriti destul de ridicate, ceea ce i-a slabit sau chiar i-a omorat
ce filtru ai si ce ai in el?
puful acela alb , cat si alga maro, sunt normale in perioada ciclarii, vor disparea cu timpul
Pentru alge, poti sa bagi niste melci pomacea, ei nu au probleme cu ciclarea doar ca sunt invazivi. Daca nu iti plac, cind sunt prea multi , bagu un kiler si ai mananca. Mie imi plac melci.. am destui si normal fac parte din peisaj
cu virmisorii, nu stiu ce sa spun
daca vrei sa faci o lampa DYI , deschizi un topic la "Atelier (DIY) & Hardware" si vei primi informatii cum sa o faci, sa o aplici pe capac....
Iti dau un sfat, din experienta...nu am experienta cu plantatele, abia am inceput dar, am vrut de mult sa ma apuc de un plantat dar problema s-a complicat cand a venit vorba de iluminat..
Eu te sfatuiesc sa incepi cu un iluminat clasic , care , cum spun colegii experimentati in plantate, e sigur ceea ce trebuie. O iluminare cu neoane T5 sau T8
daca deschizi topicul , ti se va spune ce caracteristici trebuiesa ai la neoane si ce sa cauti
iluminatul cu lampi LRED sau becuri LED, e cam complicat.. eu sunt cam pierdut
cum a spus Ocean... ca sa iti dai mana ... ar fi bine sa incerci cu scalari... sau altumi... nu stiu , nu am avut scalari altumi sau discus dr creed ca este putin mai usor cu scalarii sau poate ca sunt mai ieftini... una e sa pierzi 300lei alta e 1000
cum stii si tu..; inceputul e dificil in totdeauna
eu te sfatuiesc, din cate am citit pe forum despre discusi, daca tot vrei sa achizitionezi un bazin mai mare, fa-l la comanda, cu inaltime de vreo 65 - 70 cm. Am inteles ca asta este ideal pentru discus si altumi
totul depinde de becul pe care il ai.... Silviu Man avea un nano iluminat cu o lampa dar nu stiu daca era de 54 litri
Cred ca ai iesi mai ieftin, si cu o lumina mai potrivita

https://www.lampesdirect.fr/osram-18w-965-g13-lumilux-de-luxe-59cm-lumiere-du-jour?qcd=1&utm_gst=a993b6e68f1db3878492f9314d87c317698b313b&gclid=Cj0KCQiAxrbwBRCoARIsABEc9sjAh9DeUxJM6UOts8xjNGee2vgqJbNcy0G2KiWq_6xAyaE3uir5xRAaAlr0EALw_wcB

cred ca 2 din acest modrl sunt suficiente , daca pui 3 esti cam la maxim si nu cred ca e asa bine
schimb de apa odata pe luna, cata apa schimbi, ce fimltarre ai?
cred ca te vei umple de BBA
pai cred ca e ca si la noi... fiecare om este obisnuit intr-un fel...Unul care ytraieste in desert, nu poate sa ai fie bine la munte... si invers...
eu sunt pe langa cu plantele dar, cred ca, atata timp cat este un organism viu, unicelular sau complex,au nevoie fiecare de anumite conditii pentru a supravietui ...Atata timp cat conditiile nu sunt prielnice, acel organism nu va functiona normal sau va disparea
De aici va trebui sa despicam noi firul in 4 si sa cautam ce nevoi are acea planta sau animal,
cand ai oprit tratamentul?
la oprirea tratamentului trebuie sa faci un schimb de 50% de apa si sa pui carbune activ in filtru pentru a elimina urmele tratamentului
Carbunele activ il tii 2 zile si la fel si schimburi de apa de 50% doua zile la rand

daca faci un tratament , trebuie sa scoti carbunele activ. Acesta va elimina solutia pentru tratament
ar fi bine sa achizitionezi un filtru intern unde sa pui si ceva medii de filtrare bio. Pentru un singur betta nu e nevoie de cine stie ce filtrare dar, orice acvariu, cat de mic, are nevoie de filtrare bio
pina atinci, fa schimburi de apa zilnice, cate 10% din volumul bazinulu
Atentie, apa lasata la declorinat , aproximativ 24h , intr-un vas cu gura larga. Atentie si la temperatura apei care o introduci in acvariu, sa fie cam la aceeasi temperatura, maxim 2 sau 3 grade diferenta
buna
niste poze si ceva informatii despre acvariu, ce tip de acvariu, cati litri , ce filtru ai....
de obicei, fiind un peste singuratic, nu este prea activ dar....nu potem spune mai multe fara sa stim si restul

;;;
;;;
;;;
;;;
si catev poze cu capacul...
am inceput sa fac si suportul pentru bazin .. poze mai incolo
am un neopren de 3cm grosime, si ma bate gandul sa il pun sub bazin...dca am greutate mai mare pe o parte a bazinului, nu se inclina bazinul dupa ceva timp?
am si de 1 cm grosime..
amoniacul (NH4) si nitritii ( NO2) , trebuie sa fie 0. Orice valoare peste 0 la amoniac sau nitriti dauneaza pestilor in timp.. cu cat valoarea este mai mare cu atit apa este mai toxica pentru animalute
Deci NH4,NH3 si NO2, nu trebuie sa existe in apa

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: