[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukaboy
Forum Index » Profile for lukaboy » Messages posted by lukaboy
vezi ca gasesti ceva amphiosemioni la petshop-ul din Cora. erau chiar frumusei, nu stiu daca sunt baieti sau amestecati, ca nu ma pricep...

bafta si tine-ne la curent!
simt cu bucurie ca se apropie de apus epoca Baolai
vorbeste si tu cu baietii de la Aquadelights... poate te ajuta cineva! si daca te ajuta, spune-ne si noua
ce model este, ca suna tare bine...astept detalii, ca am si eu nevoie de asa ceva.
mareus wrote:ok
au mancat ce mananca majoritatea pestilor mei: mixtura de inima de vita cu vitamine, minerale,si alea alea.

pai vezi, am senzatia ca au murit de foame sau in cel mai bun caz de vreo indigestie. Tetraodonii mananca in mod normal doar hrana vie( melci, tubi, larve, rame), pe al meu l-am obisnui cu mare greu sa pape larve si tubi congelati. Carne cruda mai mamanca cate unii, insa repet, in cazul lor nu prea ti-ai facut temele

daca mai unul in viata, fa-i zilele mai usoare si da-i ceva melcisori.... o sa ai o surpriza placuta
Planetcatfish.com wrote:

Sexing most species is quite simple when you know what you are looking for. The majority of species can be sexed by the presence of odontodes on the fins, posterior, interopercular, or sides of the head. This will vary with the species being worked with, but can be easily researched by looking at good photos of mature individuals. More often than not, the fish you're working with will show strong enough signs of their sex that research won't be required.

If this technique doesn't apply to the species you're working with, the fish will either have to be vent checked or scrutinized for proportional differences in the shape of the body and head. Both of these methods require that the fish are mature and you should have several specimens to compare. Vent checking is the easiest of the two. The fish are simply viewed from below, with a magnifying glass if necessary. The vent of a mature female has a rounded shape to it and may be distended if she is ripe with eggs. Most females will show an extreme bulge around the vent if they are nearly ready to spawn. Males can be a little more difficult depending upon the species. The vent will be smaller and has a flap of muscle that lays over it and gives it a rod shape. I'm not completely sure on the evolutional reason for the muscle there, but believe it is to direct the sperm back into the cave toward the eggs as they are being laid.

In order to compare shapes of the fish for sexing, the fish have to be mature. This just can't be done reliably before then. Males appear to get a great deal of detail in the shape of their head when compared side-by-side with females. This is to include several depressions and peaks in the profile of the head. In species where this applies, the female normally has a very rounded head without much detail to the shape.

Deci spor la treaba!
gogolanu wrote:mar interesa daca sie cineva care este diferenta sexuala la plecostomus cenusiu marime 40 cm incerc de ceva timp reproducerea la aceasta specie si nu stiu diferenta sexuala dupa parerea mea femela mai mica si cu alte desene zici cai alta specie :ycard:

Salutare, daca pui ceva poze cu cei doi "indragostiti" , stiu pe cineva care iti poate spune daca sunt sau nu aceeasi specie.

In ceea ce priveste diferentierea pe sexe, cauta pe net dupa "venting pleco", sunt zeci de topicuri ce iti arata cum sa faci astfel de deosebiri precis si fara probleme( si nu doar la pleco ).

Ar mai fi elementele exterioare ce caracterizeaza un mascul de "ventuza"( spini sau motzuri sau tepi pe bot si innotatoare precum si faptul ca masculul in general este mai suplu iar femela mai rotunjita din cauza icrelor), insa nu tine faza la toate speciile de pleco!

Bafta oricum si asteptam pozele!
image image image

Locatia de origine
image

Detaliu aripioara adipoasa inexistenta
image

Pentru a nu incalca drepturile de autor, ma limitez la a va aduce la cunostinta acest fapt interesant, si anume ca au fost descoperiti si catalogati inca trei ancistrusi interesanti, a caror mare "calitate" o constituie lipsa aripioarei adipoase. restul informatiilor, disponibile la cerere
mareus wrote:acum mai traieste un singur "submarin"

Depinde ce specie este, ca nu toti tetraodonii au nevoie de apa salmastra...

mareus wrote:am pus decesul lor pe seama lipsei de sare, cert este ca nici nu m-am prea ingrijit de ei, dar simptomul a fost ca nu s-au mai hranit, s-au destramat putin la aripioare, si au decedat fara prea lungi suferinte.

cati ai avut si in cata apa? s-au mai vazut cazuri in care din cauza aglomeratiei si a stresului, se musca si ranile se infecteaza si apoi mor. Oricum, discutabila faza cu " fara prea lungi suferinte"
salutare, pe mine unul m-ai facut curios... vreau si io cateva poze cu acvariile tale. si asta o spun la modul cel mai serios. Tetraodonii am inteles ca nu ii iubesti, dar restul pestilor din acvariile tale sunt binevenite pe forumul nostru.

Chiar astept cu interes anuntul galeriei tale.
nu pui si tu o poza? ca colisa nu mi-a aratat decat pleco sau ancistrus...

pleaseeeee!
Dragosmane, de unde ii ai tata, ca noi murim de invidie si iti dorim sa iti traiasca !

nu ne lasa in suferinta, spune-ne si noua de la ce petshop i-ai primit cadou si cat ai dat pe ei... te rugam frumooooos!
poate putin off-topic... este vreun motiv pentru care va luati si folositi turba in locul lui ToruMin( care este extract de turba)?

as vrea sa stiu, ca sa ma pot hotara ce sa cumpar pentru un acvariu de Amazon.
Prietene, daca incep sa iti placa astia, e boala fara scapare... asculta asta de la unul care are trei acvarii cu ancistrusi si si-ar mai lua!!!

Din pacate, in Ro nu prea gasesti asa ceva! stiu pe cineva interesat si care a facut comanda in afara, insa mai este pana vine ceva concret.

Si inca ceva, pe astia nu cred ca ti-i iei sa iti faca curat in acvariu( la cat costa, e si pacat), ci din pasiune!

In ce priveste reproducerea, stiu o singura persoana care cred ca ar putea reproduce si asa ceva. De fapt, chiar in acest moment are ceva interesant pe teava( cunoscatorii stie!). Eu sper ca in curand sa apara asa ceva si in .ro, ca tare misto si interesanti sunt!

ca o simpla completare, uite
image si
image

"campionul" de la Aquarama 2005. Se spune ca ar valora vreo 2000 de coco!
salutare, am eu o pompa nou nouta, cu doua iesiri, superioara Resunului cerut de tine, la 150.000( pret final, am luat-o saptamana trecuta de la D-na Rodica, o dau ca mi-am incropit alt sistem de filtrare)

Daca te intereseaza, da un PM!

Lucian

Am incercat sa dau un mail, insa nush'ce are, nu a plecat...

Bafta!
adica la ce pret le-ai gasit tu?
sau metoda naturala( si scumpa) care a tinut la mine:

Crossocheilus Siamensis!!!

link pus doar pentru poze, nu sunt de loc de acord cu continutul textului
copii, cum facem sa va dau iarba?

V-am rugat pe PM sau pe forum!

Bafta
iti dau eu o punga moca, numai sa vii dupa ea.

da pe PM si vineri il ai!
actiunea nu este directa, adica nu bagi lampa in acvariu nici nu luminezi acvariu cu lampa direct! se foloseste in filtre pentru purificare in afara acvariului sau in dispozitive specializate!

deci nu influenteaza pestii si altele, pentru ca nu le atinge!

Forum Index » Profile for lukaboy » Messages posted by lukaboy
Go to: