| Message |
|
|
Adrian Ionut wrote:...... Am luat vineri o buturuga de la un pet-shop. Mopan. Repet, mopan. Teoretic ar fi fost doar nevoie s-o spal si s-o pun in acvariu. ..... Dracia de mopan nu fusese tratata asa cum trebuie...
Asa ca am scos toata apa ~ 120L si am pus alta, plus buturuga pe care vreau sa o fierb, apoi sa o tin in apa pana nu mai are  in ea si apoi sa o pun iar in acvariu...
......
Depinde foarte mult ce pesti ai... unii dau bani frumosi pe extracte de turba si tanini naturali pentru a obtine efectul de "Dark Water" sin Amazon.
Personal am o experienta extrem de placuta cu o buturuga de stejar, super misto ca forma, pe care am fiert-o o ora in apa cu sare si am pus-o in acvariu. In 2 saptamani mi-au depus ancistrusii...  Deci nu este intotdeauna rau! Oricum, alegerea va apartine
|
 |
|
|
nu am mai vazut de mult... vezi ca mai vin uneori prin Cora sau prin Obor... grija mare, ca sunt tare agresivi cei pe care ii gasesti uzual.
Mai bine cand mergi pe la petshopuri, le spui din intamplare ca ai vrea... poate le da prin cap sa ii aduca...mai ales daca le spui ca lumea i-ar cumpara pe post de anti melci
Bafta, daca gasesti da-ne si noua de stire, ca e bine de stiut!
|
 |
|
|
zmeus wrote:la masinile de spalat exista o electrovalva pe care o poti pune pe furtunul care vine de robinet.se alimenteaza la 220v asa ac daca o alimentezi dintr-o priza programabila vei putea controla mult mai eficient cantiltatea
de apa chiar si in cursul zilei cand nu esti acasa.
electrovalva o gasesti la orice magazin de piese de schimb electrocasnice
Mi se pare super ideea. Insa mie imi este tare frica de combinatia apa+ curent electric scapat de sub control  .
Asa ca fa pomana pana la capat si invata-ne si pe noi cum sa nu ne prajim degetelele si sa schimbam la picatura cu electrovalva! Cu multumiri anticipate 
|
 |
|
|
|
daca nu vreti pe PM, macar pe forum, chiar vreau niste anubiasi misto. Eventual dau la schimb Nana!!!
Multam
|
 |
|
|
macar poze cu anubias!!! 
|
 |
|
|
nemo wrote:
O sa incerc sa le caut fete, cu toate ca prin zona nu prea cred ca o sa gasesc ancistrusi maturi  . O sa incerc si la cumparari daca nu gasesc.
Mersi mult pentru lamuriri ... am imbulinato 
Nu ai imbulinat-o, dimpotriva, mai ales ca la ancistrusi masculii sunt cei care au grija de ponta si de gashca de pui. Astfel, numarul de puiuti este direct proportional cu numarul de tatici.
De asemenea, doi masculi se vor stimula reciproc( spiritul de competitie, tipic masculin).
Deci, o fetita si doua scorburi misto sunt un potential mai mare decat doua femele si un mascul!
Asa ca spor la treaba! 
|
 |
|
|
|
Buna,
Vreau si eu mugurasi de Anubias, orice var. mai putin Nana. Cat va lasa inima, apreciez seriozitatea, aveti mila de buzunarul meu!
Ca sa nu divagheze postul, va astept exclusiv pe PM.
Va multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
putin off topic, insa nu a incercat numeni sa ii dea congelati?
nu am avut discusi, insa toti ceilalti pesti pe care i-am avut si crescut cu tubi congelati sunt bine mersi! Asta dupa ce i-am tratat termic, deci scapi si de problema parazitilor din tubi.
bafta si daca incerci, spune-ne si noua de rezultate!
|
 |
|
|
|
inca ceva, nu prea se vede varful pectoralelor, daca au spini multi si de vreo 1-2 mm in cate un smoc la capatul fiecarei pectorale, sigur sunt masculi( asta ca sa fim noi siguri ca am facut tot ce se cere, ca daca ne luam dupa nas si barba, ai doi "ficiori")
|
 |
|
|
Man, sa iti traiasca... chiar sunt misto.
Sa ii vezi peste 8-9 luni, cand isi infoaie dorsala si dau roata prin acvariu, ca sunt ei stapani! 
|
 |
|
|
|
sorry, nu cred ca sunt sanse! dar cate o femela le va prinde bine! vezi ca mai apar prin Obor, din cand in cand, mai ales la D-na Rodica.
Bafta
|
 |
|
|
|
sa iti traiasca bine mersi! cand poti, am aprecia niste poze.
Bafta
|
 |
|
|
|
Aproape sigur( desi s-ar putea sa ma si insel, sunt totusi mici) - Pterygolichthys gibbiceps. Mai era un thread pe tema lor pe forum.
Unde ai vazut minunatiile astea si la ce pret?
Bafta oricum, vezi ca se vor face de vreo doua schioape!!!
|
 |
|
|
[quote="aditzu'"]Am cautat pe vechiul forum despre gibby si nu am gasit nimic.
Banuiesc ca e vorba de Pterygoplichthys gibbiceps.
Scriu mai jos ce am gasit pe net. Sa ma corecteze cineva daca am gresit. [/quote:accb4c9a5d"]
Creste maricel, dar si frumusel... asa este, e gibbiceps. Am eu unul in varsta de 2 ani, bestial...
|
 |
|
|
Dolly wrote:
lukaboy wrote:... vestea proasta este ca doar sezonier ...
Adica cum??? Numai toamna si primavara?  Pin' la toamna nu mai e mult... :sic:
Nu, sezonier inseamna numai in anii multiplu de 17. Adica la anu'!!! 
|
 |
|
|
revin cu info:
am o veste proasta si una buna!
vestea buna este ca se mai gasesc Otto in lumea asta, vestea proasta este ca doar sezonier, si acum nu este sezonul
oricum, avem vreo trei surse care confirma ca in acest moment nu se gasesc.
in momentul in care apar, trecem la treaba!

|
 |
|
|
viviparu'"]Eu folosesc si tubii si larve de libelule de foarte mult timp si n-am avut nici o problema. Tubii ii tin cateva zile sa se curete mizeria din intestine. Nu le aplic nici un tratament termic si repet, nu am avut nici o problema.[/quote:58ca99b1f1 wrote:
Ulciorul nu merge de multe ori la apa...ai avut bafta, nu m-as baza prea mult pe asta!
|
 |
|
|
... Ocean Light e o lume intreaga acolo...vizionare placuta!
Imi aduc aminte ca nu stiam ce pesti de grup sa imi iau!!! acum am aflat:
Mola mola
|
 |
|
|
schizotron wrote:...cel mai bun capac e ala care nu exista.
Off topic: Sunt de acord cu tine, insa stiu pe cineva care plange inca dupa un peste scump sarit din acvariu ca nu a avut capac  . Deci lipsa capacului chiar dauneaza, in anumite conditii, sanatatii 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Am vazut recent pompele de aer Tetra. Sint beton.
Asa-i, si nu sunt decat cu 30-35% mai scumpe, deci poate se merita... eu am una, e beton! sta pe masa si nu o auzi nici macar noaptea... 
|
 |
|
|