[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

He he, am citit si eu topicul acesta.
Pe mine ma bate gandul sa-mi fac overflow la Fluval Edge de 23L.
Am tot studiat problema si am gasit un design putin imbunatatit si mi-a mai si trasnit o idee, dar poate e proasta din superficialitatea gandirii.

Legat de designul imbunatatit, e vorba de tragerea unei tevi intre cele doua cutii, cu curgerea apei doar prin teava, nu prin tot cadrul overflowului. Acest design duce la o velocitate crescuta a apoi prin overflow cu eliminarea pericolului inundarii din cauza bulelor ratacite.
Apoi ideea: daca se monteaza airline pentru a se scoate aerul, nu se poate folosi pompa de retur ca Venturi pentru a scoate aerul?

Si a treia, pentru Blue: ai vazut sistemul de overflow din tevi la carw ma gandeam pentru Fluvalul meu? Acela merge si la acvarii mici, este in principiu acelasi sistem doar ca rezervoarele sunt in tevi, nu in cutii.

Aici era ideea http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220/27462.page si asa arata overflowul de pvc din profil (coturile se pot roti pentru a avea toate tevile lipite de geamul vertical al acvariului)

Noroc ca Biserica isi continua misiunea ancestrala de educare.
Cu profesori slab platiti, dar multe biserici si preoti, poate o solutie ar fi reintoarcerea la invatamantul in cadrul bisericii. Tot ii numim pe invatatori si profesori dascalii nostri, poate ar trebui asimilati de BOR. Poate totusi renuntam la cei de Biologie, ca tot o dau cu tampenia Darwiniana despre evolutie, si pe cei de astronomie si fizica, din motive la fel de intemeiate. Minunile exista, scrie in Biblie, WTF?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?t=119&v=ZLdcVG9aUYQ[/youtube]
As vrea sa nu mai aud idioticul "pe fondul nerespectarii regimului viteze, neadaptarii vitezei la conditiile de trafic bla bla bla" si sa inceapa sa caute cauzele reale ale producerii accidentului.
Pariez ca sunt locuri unde se intampla sute de accidente din aceeasi cauza si nimeni nu-si bate capul sa afle cauza si cum sa schimbe ceva sa previna pe viitor.

Aici cand simt ca ceva nu merge, nu rareori vad la scurt timp o schimbare. Ce ma enerveaza pe mine, il enerveaza si pe politist, si pe cel de la drumuri si ceva se face. Dar trebuie sa gandesti asa si sa fie facil sa faci schimbari.
Mama ta are dovada platii rovinietei, cu data cumpararii, deci poate contesta.
Se intampla si in tari civilizate, uneori sistemul informatic nu tine pasul cu platile.
O simpla contestatie ar trebui sa rezolve totul.

Eu vad lipsurile politiei in incapacitatea de a preveni si in excesul de zel in a pedepsi fara sa educe.

Avem o problema rutiera in Romania. Probabil doar Rusia ne depaseste in agresivitate si violenta si tenacitatea cu care incalcam regulile de circulatie. Si ce face Politia? Organizeaza actiuni de o zi, in care controleaza in toata tara mii de masini, dau mii de amenzi, iau zeci de carnete si certificate de inmatriculare. Invata soferii ceva din ele? Poate doar ca au fost nenorocosi sa-i prinda politia. Bugetul ia ceva bani, politistii sunt batuti pe umar si considera ca si-au facut treaba. Au adus bani la bugetul de stat.

Cum vad eu lucrurile:
- politistul trebuie sa-si schimbe mentalitatea (de organ cu putere, care taie si spanzura). Nimeni nu il respecta din cauza atitudinii. El trebuie sa se vada ca un membru al comunitatii, sa faca o misiune din a face comunitatea in care traieste un loc mai sigur si mai placut de trait. Trebuie sa faca morala celor pe care ii prinde gresind, sa le aminteasca consecintele comportamentului lor si in functie de raspuns sa hotarasca dimensiunea pedepsei.
- (in)eficienta politiei trebuie calculata pe statistici. A scazut sau a crescut numarul furturilor auto, a furturilor de buzunare, a spargerilor de masini, a acidentelor cu vatamare corporala sau deces? Norma la buget nu e un indicator fidel al performantei politiei.
- am fost amendat pentru depasirea vitezei (60 in zona de 50 la iesirea din localitate). Conversatia cu politistul de la politia rutiera a fost: eu sa-i explic de ce am marit viteza (ca sa permit unei madini de pe un drum secundar sa intre inainte sa vina coloana imensa de pe contrasent), el sa-mi explice cum pot sa platesc amenda.
- am fost oprit de un politist la intrarea in localitate, pentru ca aveam peste 50 km/h. Omul mi-a comunicat viteza, mi-a explicat ca nu am voie sa merg asa tare in localitate. Eu I-am explicat ca eram pe franare, la deal, ca de asta am putut opri imediat cand a semnalizat si ca recunosc ca eram peste viteza maxima. Mi-a dat drumul dupa ce m-a rugat sa conduc mai usor in localitate. Ceea ce fac si acum dupa cinci ani. Tot timpul conduc in localitate sub limita de viteza, recuperez in afara. Acel politist a fost om si am invatat ceva de la el. Nu ma suparam nici daca ma amenda. Apreciez ca si-a facut timp sa imi explice ce am gresit si sa incerce sa ma puna pe drumul drept.

In UK politistii au o arma puternica in educarea publicului: pedepse variabile pentru nereguli rutiere. Cu unele sunt mai intelegatori in functie de reactia soferului si cat de cooperant esti. Cu unele sunt inflexibili.
Am fost socat sa aflu ca nepurtarea centurii ii face de-a dreptul furiosi. Motivul: acel accident la care au fost chemati in mijlocul noptii, la iesirea din tura, cand soferul sau pasagerii au trecut prin parbriz si s-au facut bucatele pe camp dupa ce au izbit un copac, iar el a teebuit sa fie prim respondent, sa stranga bucati de mana si picioare de pe camp etx etc. Adica reactia normala a unui OM care a fost ingrozit de consecintele unui accident. Desigur, nu toti au trecut prin asta, dar tuturor li se aminteste astfel la cursuri. Inclusiv soferilor la cursurile de speed awareness, li se prezinta si poze de la scenele accidentelor.
Nu am fost oprit niciodata de politie in UK. Am vazut insa oameni opriti. Este intimidant. Nu neplacut.
Faza faina e ca functie de circumstante, poti scapa cu o mustrare verbala, cu un avertisment scris, cu o amenda modica sau cu o citatie la tribunal, unde curtea cu judecatorul decide daca stai si o luna dupa gratii. Motiv pentru care te caiesti sincer, promiti ca nu mai faci si chiar esti sincer fata de politist.

In UK nu am vazut radare dupa curbe, la intrarea sau iesirea din localitati. Pe autostrada, masinile nemarcate de politie nu te opresc pentru depasirea moderata a vitezei legale (80-85 mph fata de limita de 70), dar te opresc pentru condus agresiv (sa te bagi in fundul cuiva, sa schimbi benzile des, claxonat nejustificat etc. De asta nu prea face nimeni asta.

Flashurile se folosesc ca sa ii spui colegului de drum ca l-ai vazut si-i dai timp sa faca o manevra la care nu avea prioritate. Inseamna "I see you".
Ai nevoie sa ne zici despre acvariu, ca sa ne dam seama daca esti pe drumul cel bun si nu omori coralii.
Vad ca ai deschis mai multe topicuri, majoritatea legate de vanzari / cumparari / donatii.

Scopul acestui forum este crearea unei comunitati, unde invatam din succese si esecuri, din experienta personala a altor membri. Acesti membri mai fac si schimburi.

Stim ca esti ocupat. Fa-ti timp.

Andrei
Sand sifting sea star nu e recomandata in acvarii tinere, au nevoie de un acvariu mare cu un pat de nisip consistent, plin de viata, pe care sa-l depleteze incet de organisme.

Sincer nu cred ca e benefica in niciun acvariu marin. Eu am avut una pa care o mutam anual intre doua acvarii nano mature. A murit dupa vreo trei ani.
Ca fost militar de cariera, mi se pare atat de trist sa-ti scapi pistolul in timpul unui exercitiu demonstrativ. Cand faci parte din trupele anti-tero.

Daca eram eu la conducerea unitatii, as fi facut demersuri rapide ca acel film sa nu scape pe internet. Si daca a scapat, trebuia urmat rapid de demisii, destituiri si retrageri de grade.

E trist ca am ajuns sa fim dati de exemplu, parte din vina slabei pregatiri, parte din dorinta jurnalistilor romani sa faca stire cu orice pret.
Trist.

Revin cu un follow up:
http://andreichira.ro/de-ce-oamenii-inteligenti-esueaza-si-prostii-reusesc-in-viata/
um02122 wrote:
La modul cel mai simplist, ai un acvariu in care pui tot echipamentul la un loc cu animalele.
Ex: acvariu 150x50x50 cm in sticla de 15 mm, pe care il umpli cu apa de osmoza, amesteci sare pentru a obtine salinitatea dorita ( de obicei SG 1026 ), incalzesti cu 2 incalzitoare de 200W la 26 *C, adaugi nisip de aragonit si un mediu de filtrare biologica (piatra vie, un wet/dry trickle filter, schelet uscat de coral, ceramica poroasa, un filtru intern cu bureti sau orice substrat care poate sustine colonizare bacteriana cu bacterii nitrificatoare, cele care iti transforma NH3 (caca peste) in NO2 si apoi NO2 (la fel de toxic ca NH3) in NO3), un skimmer de proteine/ spumator care iti scoate organicele din apa pe principiul tensiunii superficiale, un filtru intern mecanic care iti curata apa de impuritati si pe care tre sa-l cureti des si sa-l sterilizezi cu apa fierbinte de bacterii, cateva pompe de circulatie si niste becuri normale de 300W cu reflectoare. Toate or sa fie in bazin la vedere si or sa arate ca naiba. O sa faci schimburi de apa de 20-30% saptamanal ca sa tii NO3 jos si ai un acvariu care suporta viata marina cu succes, dar de care iti va fi rusine sa-l arati prietenilor si din cauza caruia sotia va divorta de tine.

Pe modelul acesta e facut Noemi's Reef:

Premiile Oscar.
Probabil ca aberezi.

Dar daca esti ca mine, nu vei avea liniste daca nu faci ceva.

Daca as fi eu, as schimba acvariul sau as detasa laterala buclucasa si as re-lipi-o.

M-ar oftica sa am o placuta de sticla in plus, care e intr-adevar o solutie in cazul in care iti crapa sump-ul, dar ma gandesc ca la display ai deja destule de mascat si fara.

Oricum ai face, eu cred ca o sa fie bine, doar tu stii insa ce-ti va da liniste pe timpul noptii (cand dormi adica).
darthradu wrote:
Legat de peste si eu i-as lua pereche astuia numai ca nu stiu nimic despre el, varsta, sex,etc.

Pestele e ok, nu va fi agresat de goby/shrimp. Are chiar obiceiul pacatos sa intre in vizuina lor si de obicei e tolerat.

Daca ii oferi o pereche adecvata (de sex opus, daca e hetero), va face sex. De varsta si de etc nu-ti pot nici eu spune mai multe. Admir curajul de a baga un peste cu semne de boala in acvariul tau, ai o inima buna.

De acvariu, arata exact ca al meu, mai putin ca eu am tras cablurile pe spate. In rest, e la fel de jegos (si sanatos).
Koala, cred ca e timpul sa aplici solutia colegului din Constanta, cu UPS si doua baterii de camion.
Ca tot iti place sa dormi linistit ca boierii.
Si pe mine ma bate gandul sa am sistemul functional inainte sa trec la "cel mare", desi nu am mai mult de doua pene pe an.

Legat de galeata, este mai elegand intr-adevar sa pui apa sa circule de la fund spre suprafata.
Un recipient care se inchide ermetic este galeata de sare de 25 Kg ;) pentru acvarii marine.
Spor!
Revin cu o remarca: titlul zice de bun simt.
Pentru petrutz:
Era de bun simt sa citesti macar ce am scris mai sus inainte sa pui intrebari care isi aveau deja raspunsul acolo.
Inteleg ca esti un student mai lenes si nu vrei sa citesti, dar chiar nu era mult si cred eu ca era destul de clar.

Cu atitudinea asta cred ca nu-ti va ajunge bugetul, cu cat citesti mai mult cu atat cheltui mai putin. Pentru ca "esecele" costa.
Viata in UK nu este atat de idilica precum pare.

Traiesti printre straini, departe de parinti, nu ai niciun ajutor si probabil nici intelegere daca ceva merge prost.

Pot spune ca nivelul de trai era mai ridicat in Romania, cu mentiunea ca am avut salariu de medic militar si sotia lucra doua joburi full time.

Nu pot spune ca am plecat de trai prost, ci de promisiunea unui trai mai prost (eram in plina criza economica, dar fiind an electoral nu se recunoscuse oficial ca e criza si nici nu se luasera masuri anticriza). Asta pe fondul participarii in vara dinainte la un examen pe post pe care mi l-a suflat un civil cu unchi parlamentar, sotiei spunandu-i-se ca nu mai poate continua full time la unul din joburi pe motiv ca e imposibil sa lucrezi 2x full time si avand o fetita de un an cu un viitor limitat de suma relatiilor parintilor. Incercasem sa ne luam un apartament si a picat aplicatia la banca si afara tiganii de pe Otesani faceau petreceri stradale in fiecare noapte, iar politia lua spaga de la ei in loc sa-i amendeze.

Am renuntat la jobul de la armata fara sa clipesc si am plecat senin fara sa ma uit in urma. Cand am plecat, nu aveam un ban in buzunar si nu aveam niciunul jobul asigurat (sotia avea o promisiune, dar nu vazuze contractul).

Acum vad ca le-a ajuns medicilor cutitul la os. Medicina a fost intotdeauna o meserie de domni, unde medicii au simtit ca e de neconceput sa iasa in strada, alaturi de asistente. Acum le-a ajuns cutitul la os, banuiesc ca nici nu sunt prea multi fani Ponta in randul lor. Si nu cred ca e de bani, ci de ce pot oferi pacientilor cu resursele pe care (nu) le au.

Stiu ca sunt multi medici de care ti-e si greata ca oameni, dar sistemul formeaza oamenii, daca va exista reforma, lucrurile se vor schimva in timp in bine pentru pacienti.

Eu nu cred sa ma mai intorc vreodata, fac anual o vacanta de verificare si lucrurile sunt ok pentru o saptamana, dar nu as putea sa mai fac compromisuri. Prefer sa fac aici.
Tot e musai sa ne zici numele petshopului.
Pestii poti si trebuie sa-i duci inapoi, indiferent de cat de buna ar fi calitatea apei. Cel putin regal tangul, n-are saracul nicio vina.
Functioneaza asa: orice fish shop iti va accepta pestii si iti va oferi pe ei credit pentru achizitiile viitoare.
Daca esti aproape de mine, iti dau eu echipamente, fiole de Prodibio Startup marine si cate un sfat.
Era asa:

ionut_dt wrote:Acum ca ai dat examenele, treci si tu la next level, joacate cu fetele ''de-a mama si de-a tata''

Nu

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: