| Message |
|
|
|
Bai, mie imi place, in sfarsit arata a acvariu. Arata si fara olante a acvariu, ot ca sunt sigur ca ti.ai fi dat interesul. Tine.o tot asa si hai sa vedem
|
 |
|
|
Eu personal nu aunt cu scalarii, discusii sau alti pesti molcomi. Reconsidera si reflecteaza un pic, sunt foarte multe specii de pesti, poate ti.ar placea ceva mai vioi  nu te grabii
|
 |
|
|
Incredibil contrastul de culori, astfel de plantate imi plac chiar si mie!Mai mult decat FELICITARI !!! Foarte bine ca ai doar biologic in extern 
|
 |
|
|
|
acum daca e sa o luam asa, si eu am considerat din spusele lui, ca sambata nu e careva pe-acolo ^^
|
 |
|
|
de curentat nu te curentezi, vezi doar sa nu ai priza aproape de acvariu, caci atunci cand bagi mana si o scoti, sa nu se prelinga pe geam in priza sau pe sub si sa nu vezi.
eu zic sa te linistesti si sa nu pui la suflet, o lasi sa zica ce crede iar tu ca un copil bine educat nu o intrerupi. in timp o sa se obisnuiasca, faza nasoala e ca aici pe forum, avem asemenea "mame". Sotiile noastre au exact aceleasi replici( nu a mea, caci a mea ma sustine fiindca nu stie exact valoarea a ceea ce am cumparat si cat am dat din banii de nunta ) dar multi dam o gramada de bani pe filtre si alte de-astea fara ca consoartele noastre sa stie  Un coleg de-al nostru chiar desena sketch-uri cu astfel de intamplari in care noi acvaristii, zicem doar la jumate valoarea initiala a cumparaturilor si mai ca dormim pe pres afara; nu imi amintesc totusi cum se numea topicul, sper sa ne ajute vreun coleg deoarece chiar sunt interesante desenele facute. SI REALE !
|
 |
|
|
|
Lemnul se scufunda pana la urma, stai linistit. Poate sa dureze o luna sau o zi. Lasa.l in pace ca se duce singur.
|
 |
|
|
Eu zic ca mai ai timp sa ii cauti, pana nu ma supar  (vezi ca noi si glumim ^^ )
in afara de cam tot ce inseamna acvaristica, nu... nu mai ai de facut nimic  trebuie doar sa creezi un echilibru bacteriologic pt a se stabiliza ph-ul apei( eu de exemplu nu am bani de teste, dar de-a lungul timpului imi dau seama imediat cand un peste este deranjat de ceva). Apoi vei vedea cum singur iti vei dori sa incerci specii noi, de pesti, melci, creveti, mai stiu eu ce. Personal, nu mi-au placut oscarii in prima faza, acum nu ma vad fara 1 in acvariu. daca vei citii topicurile de pe profilul meu, vei vedea cum am inceput cu un acvariu Diversa de 25l, apoi am facut rost de un acvariu de 120l din anii 80 cu rama de alama(parca) ce a inceput sa curga usor-usor dupa un timp, l-am siliconat, refolosit si am ajuns ca de la 1 acvariu micut sa am si un 330l cu clean( CLEAN!!! peste rapitor autohton ce nu traieste in captivitate) timp de 2 ani jumate, dupa care i-am eliberat si apoi a inceput nebunia. Am avut satisfactii enorme dar si dezastre ce m-au facut sa plang de ciuda si mila, daca vei ramane in acest hobby sa sti ca te asteapta si satisfactii enorme dar si dezamagiri la limita incetarii de a avea acvariu; dar trebuie sa mergem inainte, eu am spus de multe ori ca ma simt un semi-zeu cand vad ca niste creaturi cu suflet ca si mine o duc bine datorita implicarii mele fizice si emotionale. Orice ar fi, fii tare caci iti promit ca pestii aduc mai multe experiente decat o escaladare a unui munte: pe munte ajungi in varf si...gata. in acvaristica, niciodata nu vei sti totul, dar tocmai aici e una din satisfactiile marete
|
 |
|
|
haide mai, ca nu il deranjeaza, asa este el...mai aggressive precum rolele de scheme, l-ai suparat ca nu ai ascultat si ai facut greseli unde ti s-a explicat ce nu trebuie, iar pt noi acvaristica fiind mai mult decat un hobby, am simtit ca iti bati joc de pesti, apoi ai aruncat melcii aia  ^^ sper ca EverSadistiq asculta si Shadow of Intent
David, la tine cum e ? te-ai hotarat cu comoda aia si acvariul ?
|
 |
|
|
|
EverSad, tu stiai ca eu am stat in Topraisar 3 ani ? acum vad ca esti din Cernavoda, am crezut ca esti Bucurestean si tu. Unde ai fost pana acum 4 ani, de cand m-am mutat ?
|
 |
|
|
Bayek wrote:Tot secretul la treaba asta este rezistenta siliconului, adica etanseizarea. Ca daca nu, çe futú, vorba olteanului
scrisei ulterior despre perfectul meu simplu, dar renuntai, daca tot adusesi vorba, uite aici o explicatie  nu intru mai mult in detalii, las un link
https://adevarul.ro/locale/slatina/dece-vorbesc-oltenii-perfectul-simplu-popor-ne-a-colonizat-si-a-lasat-amprenta-sud-vestul-tarii-1_54db610f448e03c0fd80e4a4/index.html
intr-adevar, ai foarte mare dreptate. Spre fericirea mea, nu e atat de grav, presiunea nu e mare si il probai si fara silicon, doar se prelingea un mini strop la minut. acum cu silicon, e mai sigur(totusi sa speram ca e destul de uscat  )
@eversad: nu-l certa prea tare, sper ca intreaba sa invete  SA NU MAI ARUNCE MELCII LA GUNOI sau unde i-a aruncat 
|
 |
|
|
pai vine primavara, si asa voia nevasta-mea sa activeze niste ghivece, asa ca imbin utilul cu placutul  ...garoafele consuma ce e rau si elimina binetzuri. eversadistiq, ajuta-ma
|
 |
|
|
Filtrul de pe topicul de favut posturi  adica acesta. In sfarsit terminai. Ma apucai de dimineata dar finalizai seara caci continuai dupa.masa
Se pare ca functioneste, pamantul se uda bine,chisr prea bine  ) scot shtutu suplimentar sa mai cobor nivelul apei
|
 |
|
|
Uite, CINEVAAAA ti.a zis de melcii comunitari si ce fac ei, din pacate ai inteles ca fac rau. Sa citesti de 10 ori ce scriu data viitoare, ma oftic de mor pe faza cu melcii aia ce i.ai condamnat.
paradoxx wrote:
In caz ca faci rost intentionat sau din greseala de melci comunitari(adica din aceia care se inmultesc peste masura), nu numai ca iti arata prin inmultirea lor necontrolata ca suprahranesti pestii, dar practic strica doar vizual, ei sifonand incontinuu tot ce inseamna biotopul din acvariu. Le vei regla numarul in timp prin cumul de experienta la hranire si mama natura deci nu.ti face griji. . Pt melci nu iti face griji in kegatura cu hrana, isi gasesc singuri micro hrana de prin masa apei sau depuneri,mai ales cele de pe lemne ca sunt proaspat bagate.
|
 |
|
|
Acum, intrebarea este daca va fi destula umezeala sa ajunga la pamant,nivelul apei este exact in buza pamantului, "shtutzu" negru ce se vede este pus peste shtutzu de curgere directa, doar pentru a ridica nivelul apei 1 cm. Verificai caderea, coborai furtunul pana in fundul acvariului, apoi il taiai pana unde avusei nevoie. Debitul filtrului il probai timp de o ora la maxim, apoi il redusei la jumate doar sa fiu sigur, grija provine de la faptul ca e furtun din ala ondulat la 10 lei de golit apa, planul initial era altul, dar celalalt era prea rigid. Imbinarile sunt lipite cu silicon de acvariu, se pare ca adera si la plastic ^^ Sa vedem cat timp ii ia furtunului sa se umple de alge, chestia asta e mai mult o ambitie sa vedem daca functioneaza, nu e pe veci, poate doar pt vara asta, sper sa nu fie nevoie sa il inlocuiesc.
|
 |
|
|
Esti nebun ?  Noi vorbim aici de a pune acele scanduri/blaturi/etc PESTE blatul initial,adica deasupra, apoi acvariul pus peste. Astfel grosimea blatului de deasupra nu va mai permite blatul comodei sa se arcuiasca
|
 |
|
|
|
Eu am niste experiente minunate cu ciclidele ciocolata, nu sunt pesti ce ii vezi prin toate acvariile, insa toti cei ce au avut s.au declarat extrem de multumiti. Mie imi plac si geophagusii red head tapajos de exemplu, dar e doar o chestie personala, nu toti agreeaza scurmatorii acestia. Ca pesti foarte rezistenti si usor de crescut ar fi nigrofasciatusii, oscarii, etc. Totul tine de gusturi , intra oe nevertebrate.ro si vezi la categoriile de pesti de apa dulce cam ce iti face cu ochiul de la ciclide americane
|
 |
|
|
|
Maine ^^ sistemul este exact ca cel din poza de pe topicul de facut posturi,numai ca la mine apa va fi ridicata prin filtrul extern eheim ecco pro 300 pe teava de out, in ghiveciul "stand"/suport vor fi alte 3 ghivece, apa se va plimba in suportul stand libera, in ghivecele mici in partea inferioara vor fi inele siporax, iar partea superioara va fi pamant de flori. Apa se va plimba de colo colo, urmand sa pice printr.un furtun inapoi in acvariu, cand nivelul va fi undeva sus. Cel putin asta e planul, o sa vad maine daca merge
|
 |
|
|
|
Plus ca ei respira, la fel ca pestii, prin....hai sa o luam batraneste: baga apa in gura, in acea apa sunt microorganisme de N ori mai mici ca el, apoi o scoate(pe apa) printr.o trompa,insa pe acele microorganisme la asimileaza, apa ce o elimina fiind curata. Fiind mici, nu se shit-uiesc atat de mult, ba chiar e infim ce elimina ei, astfel ca fiind multi fac numai bine, precum colegul samy preciza mai sus. Ling/ Rod algele si alte chestii bune/rele din acvariul tau, fara sa lase urme de uzura sau dezechilibru. Treaba nu sta exact cum o descrisei eu, insa ca sa intelegi o simplificai
|
 |
|
|
Arata barbar intr.adevar, dar este primul meu DYI asa ca ma declar extrem de satisfacut. Si lasa, ca peste 3/4 luni o sa il vezi altfel, mai ales daca vi sa il vezi  )))
|
 |
|
|
Dar de filtrul ala ai dreaq, nu m.ati felicitat, nimic, desi v.ati aratat multi interesati in plan incipient  maine il finalizez asa ca astept magna cum laude.
Bine, ce naibii de felicitare, ca deocamdata e un ghiveci gol si un ghiveci cu pietre intr.o apa  dar sa stiti ca a luat ceva timp sa se instaleze raftul ala, plus ca am stat 5 ore in dedeman sa ma hotarasc ce si cum sa fac.
|
 |
|
|
|
|