[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fipilica
Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Anubias wrote:Dupa cum ziceam in alt topic, am un neon lipsa si nu-i gasesc cadavrul niciunde...

poate l-au mancat melcii, parca am observat cativa in poze.
gujan wrote:am completato is din cluj ms de info .... am citit despre specii destul de mult care cu care se inteleg, insa nu am aflat dak labeo se intelege cu aphyosemion si asta as vrea sa stiu. cat despre rabdare ... sper sa am, nu vreau sa grabesc ciclarea cu solutii ca am auzit ca nu ii recomandabil... asa ca astept si sper sa merite!
as vrea un id de messenger dak ai ca asa te pot intreba mai multe cand imi vin in minte ... asa pe forum e mai nasol ca am trimis niste mesaje private si nu raspunde nimeni!

Atat timp cat le folosesti cu cap solutiile sunt bune. Labeo nu se intelege cu acvariul asta al tau in primul rand sigur ar vrea unul mai mare de vreo 120 de litri cel putin
Cat despre aphyosemion n-am avut si din ce am citit pe net labeo poate sa devina agresiv la maturitate.
gujan wrote:in timpul ciclarii acvariului trebuie sa schimbam 10-15% din apa ?

daca o faci saptamanal da, daca vrei sa o faci mai des nu si nu o cantitate mai mare.
gujan wrote:
cum imi dau seama ca acvariul este ciclat ?

Folosind teste de NO2(nitriti) si NO3(nitrati), atunci cand NO2 vor ajunge ~ 0 mg/l (ppm) si NO3 >10 mg/l(ppm), depinde cum realizezi ciclarea.
Sau ochiometric din experienta.
Daca iti permiti finaciar atunci cumpara produse de grabire a ciclarii si foloseste-le.

gujan wrote:
dupa ce se termina ciclarea, as vrea sa pun 1 labeo bicolor sau frenatus, cu 2 xipho, si cu 2 aphyosemion + 1 sanitar. e mult 6 pesti ?
multumesc ;)

La ce pesti ai ales tu este mult. Ti-as recomanda ori 8-9 neoni, ori 2 perechi de vivipari (guppy, xipho,molly), ori creveti. Oricare din combinatii le poti asezona cu melci.
Inainte sa ii cumpari cauta pe google despre fiecare in parte detalii precum: dimensiunea la care ajung la maturitate, duritatea apei in care traiesc, ph acesteia, zona acvariului unde prefera sa stea, agresivitate fata de specia lor/ alte specii, cat de des se inmultesc.
De asemenea ar trebui sa stii si caracteristicile apei tale.

Ai timp 3 saptamani de acum incolo ,cat dureaza in principiu ciclarea, sa te hotaresti si mai ales sa iti imaginezi cum o sa arate acvariul cu pestii alesi asa ca nu te grabi.

Ps. completeaza si locatia ;)
gujan wrote:inca ceva, am luat si ceva verde de malachit si am pus vreo 40 de picaturi... ii ceva problema ??
si evita sa mai adaugi substante chimice din aceasta categorie, mai ales cand nu este cazul.

Arunca o privire pe linkurile de mai jos :
Ghid Incepator
Ghid Incepator2
Ciclu Azot

Ai rabdare si dupa ce acvariul se cicleaza pete si spuma vor disparea iar apa va deveni mai clara.
Daca nu ai o furtuna in acvariu atunci poti sa lasi debitul filtrului asa si il mai ajustezi dupa ce adaugi pestii.
Val wrote:
Pentru moderatori: Va rog mult sa nu mutati acest thread la alta sectiune, pentru nu e pus intamplator aici.
Multumesc.

daca tot ai deschis discutia poate ne explici si de ce
ozi wrote:Eu cred ca o sa fie greu sa ai covor de plante mai degraba din cauza ancistrusilor si a corydorasilor, decat a melcilor.

Ma gandeam la pomaceea maturi, in rest ai dreptate.
Sormon wrote:Vreau sa imi achizitionez cativa pesti care se hranesc pe fundul acvariului (Pleco, Cory, Ancistrus), vreau ceva care sa nu creasca mai mult de 5 cm si sa nu fie foarte sensibil
....
Nu am probleme cu algele, pe mine ma intereseaza doar sa pape mancarea care cade de la ceilalti pesti.

Din experienta personala cateva solutii, ordinea e aleatoare:
1. 2-3 pui de ancistrusi pe care ii tii atat timp cat sunt mici, ideal ar fi sa la oferi si o nuca de cocos sau vreo scorbura pe unde sa se ascunda.
2. 4 corydoras, sunt pesti care se simt bine cand sunt mai multi.
3. melciomaceea,Ramshorn,Gilled Snails,Melanoides.
Daca ai de unde sa cumperi Neritina sp. zebra snail ar fi chiar o aparitie deosebita in acvariu.

Ps. Daca alegi melcii atunci o sa fie destul de greu sa ai un covor din plante marunte.
Sormon wrote:Salutare!
M-as baga la ceva din specia Ancistrus ca nu am avut niciodata asa ceva.
Sunt rezistenti, fac ceva treaba?
Sau sunt puturosi?

Sunt destul de rezistenti si cat sunt mici sunt foarte activi si curata geamurile, plantele etc. Pe masura ce cresc renunta la acest obicei si daca sunt pereche la maturitate se apuca de scos pui

Ps. nu te astepta sa fie un panaceu universal pentru alge.
O pereche de kribensis sunt hraniti cu asa ceva de cateva luni. Nu pot sa zic ca se dau in vant dupa ea ca atunci cand le mai dadeam grindal sau tubi, insa culorile, mai ales la femela, sunt deosebite
Jack wrote:Da...ciudat, dar nu s-a inghesuit nimeni sa imi ofere o planta pe acvariu...

Probabil ca au fost/ sunt destui care il vor insa transportul reprezinta un mic obstacol ;)
Fissidens
christmas moss
ozi wrote:As vrea sa le inlocuiesc cu altceva...dar nu prea stiu ce-ar merge. Ma gandeam ca as putea lega moss-ul de pietre, si ar creste ca o peluza de iarba mai inalta decat riccia din fata.
Astept sugestii

Poate un buchet de anubias nana pe piatra/pietrele din stanga si nuca de cocos mutata in dreapta spate si acoperita de java moss ?
Doar o sugestie

PS. Riccia a crescut asa frumos doar cu neonul acela de 15 w ?
ozi wrote:Parca filtrele canistra Tetratec au bio-balls. Cei care aveti astfel de filtre, ce observatii ati facut in legatura cu eficacitatea lor? Se depune mal din acela maroniu pe ele?
Ma ajutati si pe mine cu'n sfat, ca acuma de sarbatori am cateva zile libere si as putea sa-mi curat canistra.

Am astfel de bile la un jbl cristal 250, sunt cam in aceeasi situatie ca si tine recomandat pana la 250litri si il folosesc la un acvariu de 60 litri. L-am curatat de 3 ori, prima dupa 8 luni si nu era nici un fel de mazga sau alte chestii pe ele. In schimb inelele ceramice erau mai murdare, ca un fel de mazga, si se puteau vedea porii infundati, buretii erau aproape ca noi, in concluzie puteam sa il las linistit inca 3-4 luni in aceeasi conditii.
Aceeasi situatie dupa schimbarea substratului adica dupa cateva luni, mai putin pasla aceea fina ce s-a imbacsit de la noul substrat neclatit.
Acvariul a fost populat in tot acest timp cu o pereche de kribi si cativa melci, maximul fiind atins in perioada cand aveam si puii lor in jur de 30-40, perioada de vreo 1-2 luni.
Sfatul meu este sa nu il schimbi daca nu faci schimbari radicale in acvariu. Din ce am inteles ai acvariul subpopulat, mizerie putina, nitrati putini deci nici culturile de bacterii nu sunt foarte dezvoltate in lipsa hranei asa ca nu cred ca are rost sa iti faci griji ca nu mai au "loc" sa se dezvolte.

La multi ani si apa curata
Iti sugerez sa folosesti un filtru extern daca ai posibilitatea
danflorea wrote:
Uite ce mai poti face cu plexi (nu e la topic, dar pote-ti mai da idei ) - Cooler

Nu pot decat sa
Bacopa monnieri
Se pare ca ce mi-as dori eu e prea scump
O sa incerc dupa anul nou ce mi-a sugerat dan, daca se lasa cu rezultate bune o sa postez si niste poze
va multumesc
ioneugen wrote:
Acum 2 probleme:
-Avind in vedere ca volumul maxim pe care pot sa mizez, se limiteaza catre 80, 100 l, considerati ca se poate realiza ceva placut ochiului?

Da, evident, arunca un ochi: aici totul depinde de cat timp si cati bani ai sa investesti.
Filtre externe pentru acvariul tau ai de unde alege: tetratec EX 600, JBL Cristal Profi 250(are un debit mult mai scazut), Eheim Pro. I - 2222 etc.
calin wrote:
Nu mai stiu link-ul catre cum sa pui o adresa in care sa scrii ceva mai scurt decat adresa aia lungaa....

text
harry-ab wrote:La preturile care le-am vazut in linkul ala smilie nu ma prea grabesc sa inlocuiesc capacele.

da pretul e cam prohibitiv, de...sunt marca Arcadia, din cauza asta am intrebat poate a vazut cineva alt model, alta firma prin magazinele noastre.

@danflorea
Imi venise si ideea sa folosesc corpuri de iluminat normale ca sa zic asa insa mi s-a parut destul de greu sa mesteresc suporti pentru ele care sa arate si cat de cat estetic (de... nu prea ma pricep la DIY ) si in al doilea rand nu stiu cum si daca le afecteaza umiditatea .

Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Go to: