| Message |
|
|
|
@Dolly:"Te rog sa iti completezi locatia in My Profile. "
Despre asta era vorba.
Pana la urma cata apa schimbi la 2-3 zile?
|
 |
|
|
|
Nu, nu poti folosi pompa de aer pe post de pompa de apa!!!
Mai bine te duci la magazin si cumperi un filtru.
|
 |
|
|
Nu prea e bine(doar daca ai vrut sa scrrii 20-30%) sau schimbi cateva linguri de apa?
Ai fost rugat ceva in alt topic, ala la Despre noi
|
 |
|
|
.,.,;.?! se numesc semne de punctuatie.
Sa incercam sa le folosim!
Daca te referi la piatra de aer, conectata la o pompa de aer eu zic sa o tii pe fund.
Dar mai bine iei un filtru
|
 |
|
|
|
" ai dreptate,totusi voi face asazisul experiment intr-un alt bazin mai mic ,asa pentru satisfacerea apucaturii.,multumesc frumos oricum"
" da n-o da AL CURATU sa iasa bine, sau ceva pe-aproape,si sa vedeti voi atunci, bineinteles ca am sa va tin la curent"
Asteptam in continuare raspunsuri...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
De exemplu eu atunci cand am luat filtrul extern l-am tinut in paralel cu cel intern o luna.
Dupa care am renuntat la cel intern.
Acum nu stiu exact sa-ti spun cate zile trebuie, dar eu asa am facut si n-am avut probleme cu apa verde, laptoasa etc.
|
 |
|
|
Pai de ce nu-l intrebi p-ala cu coarne  care te-a pus s-o cumperi?
Noi degeaba latram aici, intai studiem si pe urma cumparam
Acum la subiect: femela de guppy cand e aproape sa fete, ii apare o pata negra, adica se vad "mormrolocii".
Atunci trebuie separata intr-un vas pe fundul caruia sa fie o plasa la vreo 2-3 cm distanta(de fund).
Asta daca vrei sa pastrezi puii, daca nu ii ,lasi in acvariul comunitar si scapa cine poate.
|
 |
|
|
|
Pai cand ai doar 2 "metode de masurare", iti trebuie cel putin inca una sa vezi care are dreptate(sau care e mai aproape de adevar).
|
 |
|
|
|
Daca tot vrei sa schimbi filtrul, pastrezi apa cat mai multa si apoi lasi sa mearga ambele filtre in acvariu o perioada de timp.
|
 |
|
|
Inseamna ca-i creste coada
Am raspuns in acalesi timp cu Mihai.
|
 |
|
|
|
Pai in primul rand curatenie.
Aspirat cum trebuie substratul si hranit pestii cat mai putin.
|
 |
|
|
Pai poate are omul 2 sau mai multe acvarii
A spus chiar din primul post ca vrea T8
|
 |
|
|
|
Ia vezi ca aici la Coltul incepatorului sunt niste articole, ar mai fi buna si functia Search, aia de sus, unde scrie: Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor.
E dedesubt.
|
 |
|
|
|
Daca vei scoate ghivecele din substrat va trebui sa o faci cu mare grija si rabdare, pentru a nu scoate substratul de sub pietris (desi am vazut ca are granulatie destul de mare).
Dupa asta scoti planta din ghiveci, o scoti din pasla aia(burete, vata) si o plantezi inapoi in acvariu.
Radacinile le scurtezi doar daca sunt foarte lungi si te incomodeaza la plantat.
Ce plante ai luat?
|
 |
|
|
Ce fertilizant ai luat?
Trebuie sa scoti pestii intr-o galeata unde pui si filtrul sa functioneze tot timpul.
"Salvezi" cat mai multa apa in vase, galeti, bidoane(sa fie curate fara urme de detergenti), apropos de cati litrii e acvariul, sau n-am vazut eu?
Scoti pietrisul, pui substratul apoi pietrisul peste substrat.
Pui plantele, scoase din ghivecele de la magazin si apoi pui apa cu mare grija sa nu rascolesti tot ce ai muncit(poti pune o farfurie in care sa torni apa).
Pestii, filtrul, incalzitorul si apoi stai si te minunezi in fata lui
|
 |
|
|
|
"Referitor la curenti: fata de filtru eheim 2026 mai am o mini pompa interna, insa si aici vad o mica problema. Imi intra otto in grilajul de unde trage apa si ... . Pentru asta am pus magnetul de razuit geamul in dreptul grilajului ... astfel nu mai ajunge nimic acolo. La fel am patit si cu melcii ( neritine + pomaceea ).
La voi cum merg pompele astea interne ? Nu "halesc" nimic ?
Probabil ca voi mai pune una mica si ma tot gandesc cum sa fac. Pe asta vreau sa o pun mai jos."
Ii pui o bucata de burete, pe unde trage apa(pe aspiratie).
|
 |
|
|
Porcu wrote:
alber wrote:cum te-ai simti intr-o camera de 2*2, cu o latrina langa tina si cu inca doi "colegi"?
Plusez la imaginea camerei precizind ca va deschide geamu' doar odata pe saptamina  .......
Care geam?
|
 |
|
|
Pai plantele sunt bune pentru pesti, se mai ascund intre ele, se joaca etc. :18:
Si mai sunt bune pentru consumul de nutrienti din acvariu, nutrienti pe care daca nu-i haleste nimeni ii vor hali ALGELE  si atunci sa te tii!!
|
 |
|
|
Daca vrei plante very easy, e de ajuns un tub.
Daca vei vrea si altele(cum am patit-o majoritatea  ) eu te sfatuiesc sa iei si un substrat fertil, acum cat esti la inceput cu bazinul si cu amenajatul.
|
 |
|
|