[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flavius2308
Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Am gasit intre timp .
Mersi fain.
Ar159 wrote:Timp - cred ca o sa ma tina o luna butelie de 98 grame
merg pe 1-2 bule / secunda - non stop

am pus butelia din 8 ianuarie
eu sunt multumit de sistem - merita banii
investitia initiala este mai mare insa - dupa aceea te costa 24 lei adaptorul pt reductor - tot pe nevertebrate se gaseste + butelia care costa 108 lei si ar trebui sa tina fara problleme 4 luni

dar bineinteles daca ai banuti am vazut sisteme complete pe forum incepand de la 600 ron in sus cu butelii de 2 kg - electrovalve tot ce trebuie .

tu sti cat vrei sa investeti

insa .. parerea mea la un acvariu pana in 60 litri net de apa - se merita aceasta investitie cu sistem nano Co2 , asta daca nu vrei " bomba "- eu unu nu am vrut asa ceva - plus ca performatanta siiguranta este net superioara fata de bomba

insa fiecare face ce vrea : ) cu banii lui .

cred ca spre varianta asta ma indrept si eu.
totusi as vrea sa te intreb cat de mare este butelia de 500 gr sau da-mi un link sa vad undeva.
mersi.
andrei.ene90 wrote:Uite aici 2 topicuri despre sisteme co2 nano http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/17359.page si http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11913.page
Daca le citesti pe ambele o sa primesti raspunsuri la intrebarile tale. Desi nu se discuta exact pe marginea produsului pe care vrei sa-l achizitionezi, lucrurile stau cam la fel. Poti incerca sa cumperi un sistem sh complet cu o butelie reincarcabila de 500 g (gasesti sigur in aria de vanzari), iar diferenta intre acesta nou si unul sh nu cred ca e mai mare de 100-150 lei

Din principiu ma feresc sa cumpar SH, iar pentru un acvariu de 54 de litri (vreo 45 l efectivi) cred ca sistemul la care ma refeream ar fi perfect, mai ales ca nu dispun de un spatiu atat de mare incat sa pun o butelie din aia pe birou.
Cate bule pe secunda ai si cat crezi ca te tine butelia de 98 g. Poti folosi butelie de 500 g in locul celei de 95 g si ce trebuie sa modifici?
Esti multumit de sistem ?
Ai idee ce dimensiune are butelia de 500 g ?
Intentionez sa-mi iau un sistem CO2.

Vreau o parere in sensul asta.
Ca variante am:
http://www.nevertebrate.ro/JBL-Proflora-bio80-eco
http://www.nevertebrate.ro/JBL-Proflora-bio80
http://www.nevertebrate.ro/JBL-Proflora-bio160
http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2
http://www.nevertebrate.ro/Tropica-Plant-Growth-System-60
http://www.nevertebrate.ro/Tetra-CO2-Optimat-Set

Varianta home made este exclusadin start si definitiv.
Acvariul are 54 l iar efectiv probabil un 45 l.
Va multumesc.
O intrebare de noob pentru cine are reflector de la JBL.
El are niste colturi de plastic pe o parte a reflectorului (parte care e si putin mai lata decat cealalta).
Intrebare: parte cu colturile de plastic(partea mai lata) unde trebuie sa fie, spre usita de vizitare a capacului sau inspre partea din spate cum ar veni a acvariului ?
Program de iluminare:

08:10 - 09:20 (dau de mancare la pesti, fertilizez cu EC si putin Ferropol si 1 picatura Ferropol 24).
12:00 - 15:00
18:00 - 23:00

Pareri sau sugestii ?
Corect. Am gresit cu dozajul atunci, si nu m-am gandit ca se poate aduna atat fier.
Am zis ca nu schimb apa pentru ca nu aveam nici o vietuitoare, nu am pus mancare in acvariu, apa era impecabila si am vrut sa fac o ciclare cat mai naturala si sa nu risc cu pesti in perioada asta. Asa cum ai spus mai sus, plantele nu au prea consumat si oricum aveau suficient fier in substrat.
Totusi am remediat imediat problema prin 3-4 schimburi de apa iar acum am 0,1 mg/l fier. Sunt sigur ca si acele firisoare de alge tot de la excesul de fier se trage.
narcis wrote:Bineinteles ca se continua fertilizarea cu feropol si feropol24 in cantitatile si la perioadele indicate de prducator.

In timpul ciclarii am fertilizat cu Ferropol si Ferropol 24 timp de o luna conform prospectului adica 1 picatura de ferropol pe zi si cantitatea totala de ferropol care se punea pentru o saptamana , am impartit-o in 7 si am dat in fiecare zi. Cantittatea de apa efectiv in acvariu este de 45 litri.
Dupa 1 luna mi-am luat test de fier la picatura si m-am socat ... 0,8 mg/l. In timul asta nu am facut nici un schimb de apa (nu am avut pesti, decat plante). Evident ca au aparut si cateva firisoare (negre-cenusii) de alge pe o frunza de anubia si pe cateva frunzulite de bacopa dar nu ceva grav, nu s-au extins, acum sper sa dispara de tot dupa ce am stabilizat fierul.
Dupa 3-4 schimburi de apa am reusit sa duc fierul la 0,1 mg/l chiar la testul de aseara.
Acum mi-e frica sa fertilizez iarasi sa nu urce fierul.

Stiu ca scrie la prospect la ferropol ca se fertilizeaza la schimbul de apa si nu prea inteleg cum. Adica pun ferropol doar la cantitatea de apa pe care o inlocuiesc ?
Am inteles, deci testerul permanent nu ma ajuta deocamdata decat in momentul cand vin cu CO2 din exterior.
Pai in cazul asta nici nu mai completez testerul cu reactiv pana cand bag CO2.

Referitor la Fe - 0,1 mg/l , imi recomanzi sa mai fertilizez cu Ferropol si Ferropol 24 ?
Mersi Dragos.
Mi l-a recomandat cineva chiar aici pe forum.
Fertilizez doar cu EasyCarbo.
Din ce am inteles, testerul asta nu este influentat in nici un fel de alte substante existente in apa.
NU este testerul ala in care se pune apa din acvariu.

Am te gand sa-mi iau CO2 dar sa vad din care, Tetra, Tropica Plant sau ala nano de pe nevertebrate.
Sunt la birou acum , doar cand ajung acasa la ora 16 pot sa verific .
Dar de ce trebuie acum ?
M-am uitat azi-dimineata la ora 8 si era albastru ca marea neagra .
Noooo acuma vreau .
Chiar am citit pe un thread mai vechi ca si tu folosesti acest test permanent de la JBL asa ca mai fa un efort
Unde am gresit daca am gresit.
Sau chiar sa am doar 3 mg CO2 in acvariu ?
Da sunt in limba romana si am procedat conform indicatiilor.

Am desfacut partea transparenta, am turnat 35 picaturi de solutie, am pus la loc capacul transparent, am intors testerul cu grija ca lichidul sa nu se duca in spatele peretelui alb (sa ramana in fata acolo unde am lipit abtibildul cu culorile) si l-am lipit pe peretii acvariului in interior la aprox 10 cm de luciul apei.
interesant ca ceva nu pusca.
conform tabelului corelatiei PH-KH ar trebui sa am destul CO2 in acvariu, in schimb testul permanent spune ca nu e destul ca e minim.
Ori testul permanent nu e bun ori valorile PH si KH de la JBL 6 in 1.
Haideti sa va dau si niste valori dupa un test cu JBL 6 in 1 sa va dati cu parerea:

NO3 - 10 mg/l
NO2 - 0 mg/l
GH - 7
KH - 6
PH - 6,8
Cl - 0

Fe - 0,1 mg/l test facut cu testul la picatura de la JBL.

Am si un test permanent de CO2 de la JBL pe care l-am pus in functiune seara asta conform instructiunilor de la producator si din pacate mie imi indica minimul de CO2 adica 3 mg/l (culoarea indicatorului este albastru inchis dupa 3-4 ore de la punerea in functiune).
Unde mai trebuie sa umblu, ce sa mai adaug ?
E o idee de luat in calcul da. Dar imi trebuie zar si pe interior ca si distantier.
Mersi fain. O seara placuta si tie .
Da asta e cea mai usoara problema cu prinderea firelor in capac. Am cablu coaxial, fac inele.
Problema mai grea este chestia cu adezivul pentru ca exista riscul sa-mi cada toata lucrarea in acvariu.
Mi-e cam frica de lipitura cu Super Glue dar daca nu optez pentru varianta asta atunci se vede capul surubului deasupra capacului. Mi s-a sugerat si lipitura cu silicon Bison.
Referitor la prinderea firelor o sa merg pe ideea ta cu camasa firului coaxial.
Balastul o sa-l prind pe marginea capacului iar firele le scot printr-o gaura in capac facuta cu burghiu subtire cat diametrul firului exact langa droser ca sa nu se vada atatea fire pe capac. Firul cu stecher de la droser la priza il folosesc pe ala de la lampa stricata ca are si intrerupator pe ea.
La calculator asa am legat de calorifer.
Mda in mare m-ai lamurit cu ce ma intereseaza, daca mai imi vine ceva in cap revin cu intrebarile .

Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Go to: