| Message |
|
|
Rochi wrote:ce parere aveti ??? am procedat bine ???
Ai facut bine ca ai scos-o, dar nu o baga inapoi pina nu e complet sanatoasa si pina nu i se reface codita. Pune citeva picaturi de albastru de metil si ai grija sa aiba apa curata in permanenta, ca altfel risca vreo infectie. Altfel nu ai nici o sansa. Ea nu va mai avea putere sa se mai ascunda si masculul in mod sigur o va omori. Pe el lasa-l in pace sa faca cuiburi cite vrea. :-)
|
 |
|
|
cza wrote:a nascut !!!! va rog spuneti-mi si mie dc e sambata seara si nu mai gasesc deschis la pet shopuri ce pot sa le dau micutilor? la cei mari le dau tetramit si nu pot sa il pisez asa bine incat sa il manance si cei mici
c pot sa l dau?
In prima zi nu e nevoie sa le dai nimic de mincare. Apoi ti-ar trebui artemia eclozata. Daca nu ai de unde sa faci rost, da -le fulgi sa granule maruntite bine de tot. Sau Spirulina tablete. Trebuie sa mentii igiena stricta in acavariu, asa ca nu le da mai mult decit manininca in 2-3 minute. 
|
 |
|
|
Rochi wrote: eeeeeee atunci mai am rabdare pina maine si cind ma intorc de la cafenea o bag si o urmaresc "din umbra" ca nu se stie ce se petrece peste noapte :-)
Merge si asa, dar sa stii ca nu e nevoie sa stai dupa ei. Stiu ei mai bine ce au de facut.  Spectacolul este insa deosebit.
Rochi wrote: Off Topic: ma bag la vinatoare de melci spiralati ca vad ca au iesit pe peretii acvariului ca maine nu cred ca mai vad nici unu
Hai ca abia ii astept! :-)
|
 |
|
|
voodoo_SS wrote:
Ma puteti ajuta ??
Adica cum? :o Sa-ti trimitem o tarantula prin posta? Brrrrrr 
|
 |
|
|
Rochi wrote:
Si daca o bag in seara asta cit o las ??? o las pina maine dimineata cind ma trezesc sau mai o urmaresc din cind in cind ???
In seara asta nu cred ca o sa se intimple nimic. :-) Poti sa-i lasi miine impreuna si sa-i urmaresti "din umbra". Dar iti mai trebuie o ascunzatoare pentru femela - ceva gen ghiveci spart - unde sa se refugieze de furia mascului daca ea nu poate depune acum.
Bafta!  :-)
|
 |
|
|
Rochi wrote:
Acum vine si intrebarea ce fac sa bag femela acuma ca sa depuna si sa stau cu ochii pe ea sau sa o bag maine ???
Mai bine o bagi mai pe seara, eventual dupa ce stingi lumina. Si asta numai daca are dungile verticale accentuate si e si ea pragatita de depus.
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote: trebuie musai sa aiba pisici si acvariu..... 
Eu am catel si e muuuult mai pasnic si stau cu inima impacata si fara teama in suflet. :sic: E drept ca mi-a varsat odata galetusa in care schimbam apa dar a fost iertat.  Si culmea e ca ii miriie pe toti strainii care vin si mai arunca un ochi la acvariul cu neoni. Ceea ce o pisica, cit e ea de gratioasa si pisicoasa, nu cred ca ar face.
Asa ca nu mai sunt "fan pisica" demult. Asta a fost in copilarie si mi-a ajuns cu virf si indesat. 
|
 |
|
|
GYALAI TIBERIU wrote::o pentru mine nu mi se pare ca a facut misto, a dat dovada----------- :bazat: ceau
Ia vedeti sa nu dati dovada de ceau amindoi!!!!
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:
Dolly wrote:
dany wrote:geam de 1cm=10 mm
Mai da pe la scoala Sorinele, ca zau ti-ar face bine...
Auzi sti ceva nu se ajungea la asta daca specifica din prima ,stiu care era transformarea dar nu mi-am dat seama daca omul vorbeste codat...
Iar tu stii ceva? Nu ti se pare ca e o oarecare diferenta de virsta intre noi? Nu mai vorbesc de repect, ca am inteles ca nu stii ce inseamna asta, dar crede-ma pe cuvint ca daca mai vad un singur cuvintel aruncat de tine aiurea pe undeva, s-a terminat joaca de-a soarecele cu pisica.
Forumul nu are nimic de pierdut, iar noi cu atit mai putin. Asta vrea sa fie un forum de acvaristica serioasa si nu de bataie de joc cum il faceti unii dintre voi.
|
 |
|
|
dany wrote:geam de 1cm=10 mm
Mai da pe la scoala Sorinele, ca zau ti-ar face bine...
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:
acata wrote:Sorinele, mai ieri ii luai vorbele din gura lui Razvan.. si azi te iei de el!!! 
Da a fost o gresala care nu o sa se mai intample, si nu ma iau de el . GYALAI TIBERIU posteaza in continuare alte topikuri sa afle ceva si in fiecare topik lumea il ia la misto,e si vina lui ca nu a dat detalii cand a trebuit...
Bine ca macar ai recunoscut, dar ai un tupeu si o obraznicie in tine ce n-am pomenit.  Tu it mai aduci aminte timpeniile pe care le-ai debitat si pe care le debitezi in continuare? Si sa faci bine ca de acum incolo sa nu mai indraznesti sa te mai iei de nimeni si sa nu mai dai sfaturi. Citeste si baga la cap. Daca ai o nelamurire, atunci intreaba intr-o maniere politicoasa. Eu ti-am promis ceva tie si tot amin...dar zau ca nu stiu pina cind. Asa ca grija mare de tot!!!!!!
Cit despre GYALAI TIBERIU, parca ar fi o clona a ta. Cam acelasi stil. Potoliti-va baieti, daca vreti sa invatati cite ceva de pe aici. Si mai ales daca aveti nelamuriri si nu o sa mai aiba cine sa va raspunda!!!!!!
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Asa e, se inmulteste rapid, dar.... doamna Dolly (  ), Lemna m. e "aspirator" de nitriti, nitrati s.a.m.d......
Stiu, stiu! :-) Si de asta mai pastrez de "saminta". Mai ales ca am capatat-o de la cineva care pe mine m-a ajutat enorm - stie el cine e. 
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:si.... "amarata" aia de lintita, Lemna minor... Daca ar sti unii (caci voi, ceilalti, sigur stiti  ) cate calitati are plantutza asta... :-)
Mie imi spui?  Ca nu mai scap de ea in nici un fel....  O avea ea calitati, dar si cind apuca sa se intinda pe toata suprafa acvariului, adio lumina pentru celelate plante. Si uite-ma cum o culeg in fiecare saptamina si mai ramine un fir - doua si se face "covor" la loc. :sic:
|
 |
|
|
manex wrote:scuze ca scriu iar: conul de brad nu afecteaza deloc apa? culoare...proprietati?
Nu despre conurile de brad era vorba!!!! Sunt ingrasaminte sub forma de con.
|
 |
|
|
Superb!  :bravo2:
Oare de ce nu se orienteaza lumea spre acest gen de acvarii? Si de ce oare le place un amalgam de pesti pusi la gramada? 
|
 |
|
|
Eu v-as sugera sa incetati cu scuzele si cu presupunerile. E chiar imposibil ca cineva sa se exprime scurt, concis si la obiect? Ajutor veti primi, dar mai trebuie si bunavointa sa urmati sfaturile care vi se dau.
Si las-o mai subtire cu ceau, ca nu suntem prieteni de cartier.
|
 |
|
|
alix wrote:
Acum sper sa nu va suparati pe mine.......... 
De suparat nu se supara nimeni, ca nu are de ce.  Este acvariul tau si il intretii cum crezi de cuviinta...Dar poate uneori e bine sa mai tii cont si de parerile celor care au ceva experienta, ca aici nu vrea nimeni sa faca rau nimanui, si cu atit mai putin unor fiinte nevinovate. Noi suntem oameni si ne mai putem lupta cit de cit, dar ei sunt la dispozitia noastra si e pacat de niste vieti.
Si apoi, nu trebui sa compari un acvariu dintr-un pet-shop cu acvariul tau personal, cu coltisorul tau de natura. La magazine vei vedea acvarii cu pesti gramada, unii dintre ei morti, pe care vinzatorul nici macar nu se mai oboseste sa-i scoata de acolo...  Cam asta este diferenta...
|
 |
|
|
prayer denis wrote:cred ca esti cam fricos de veri geam de 12 la 200 l.
Mai degraba precaut, decit fricos. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
P.S. Vad ca e saptamina carasilor cu scalari. Oare saptamina viitoare ce urmeaza? Astept cu interes si cu speranta ca o sa ajungem in curind la nivelu' nemtilor de acum 40 de ani  .
Pai ce sa mai urmeze? Scalari cu discusi tot au fost - ca sunt la moda discusii, nu de alta, carasii cu scalarii sunt deja combinatia ideala, de piarania ce sa mai zic...poate un delfin in cada sau un pinguin topaind fericit prin frigider...
Eu una zic sa bati in lemn si sa-ti musti limbuta de trei ori, daca vrei sa mai avem si noi parte de putina liniste.
@alix - si vor trai fericiti pina la adinci batrineti.  Bine ca macar nu se cearta. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Dolly wrote:o asemenea pocitanie nu mi-as pune-o in acvariu nici moarta.
N-am inteles cine sa fie moarta: tu sau pocitania  .......

Si eu si pocitania...dar parca mai bine ea...  pacat de tineretile mele... :sic:
|
 |
|
|