Dan_McTudor wrote:O amica imi spune ca medicul i-a interzis sa aiba acvariu, fiica ei avand multiple alergii. Cica "emanatiile" acvariului sunt periculoase... Nu e o prostie ?! Voi ce stiti despre asta ?!
Posibil sa i se traga de la hrana pestilor, in special de la fulgi. Dar nu vad ce "emanatii" ar putea produce acvariul...asta doar in cazul in care nu schimba apa cu lunile si atunci ar fi explicabil. Dar sunt unele persoane alergice la purecii de balta uscati, ca mine de pilda. Cum ii simt, ma apuca stranutul si imi curg lacrimile de nu mai vad nimic in fata ochilor o juma de ora.
Pe de alta parte, era undeva un topic, nu mai stiu daca pe forumul acesta nou, in care se dezbatea problema apei evaporate din acvariu...ceea ce nu e cazul, daca bazinul este acoperit.
GXG wrote: Asa cum am spus mai devreme sint un novice, acum vreo 20-25 de ani m-am ocupat si eu oarecum din pasiune de acvaristica; dar nu poti compara ce era acum 20 de ani fata de ce se gaseste acum. Asa incit nu mai cunosc mai nimic din ce ar trebui sa cunosc - plante, specii, compatibilitati, decoruri etc. In al doilea rind sint speriat de cantitati mari de apa la acvariu din cauza greutatii si a presiunii.
Ia-o incetisor, citeste cit poti de mult de pe forum si de pe site si o sa inveti intr-o luna citi altii in 10. Daca ai neclaritati, intreaba si vei gasi un sfat de la cineva. Daca iti plac cu adevarat pestii, vei invata cum sa ai grija de ei. Numai bunavointa sa fie. :-)
ashavodaz wrote:
mai am o intrebare si cu asta termin. Care e temperatura minima la betta? sau ma rog, intervalul de temperatura pentru supravietuire, si temperatura optima?
10x
Dalles wrote:Ei, bine, inlocuieste pisoiul cu o tarantula (e la fel de blanoasa si de "zgariecioasa", nu?) si o sa intelegi!!!
Am priceput! Si ce simplu era... Doamne apara si pazeste!!!! :sic:
PS
Sa inteleg ca daca am mare drag de cineva, i-as putea face cadou o astfel de creatura blanoasa si zgiriecioasa pe care il va primi cu o deosebita incintare....ca tot vine Mosu'... Nu va fi cu suparare, nu?
Kosmo wrote:
Nu o sa ai niciodata intr-un acvariu doi masculi de beta!
O sa se "infoaie" unu' la altu si o sa se omoare "splendid" cand se intalnesc.
Beta splendis=pestele thailandez luptator
Oameni aia fac lupte de pesti :scrima:
Corect.
Si mai gindeste-te la faptul ca masculul isi omoara de cele mai multe ori chiar si femela daca aceasta nu e pregatita de depunere, iar el are cuibul terminat. Asa sunt masculii din specia Anabantidae - violenti.
Intr-un acvariu de aprox. 100l vrei sa bagi si 3-4 masculi de betta si o gramada de alti pesti? :o O sa iasa un razboi in toata regula. Eu zic sa te documentezi mai intii, vezi ce iti place si abia apoi pune-i in acvariu. Si tine cont ca masculii de betta nu sunt prea prietenosi intre ei.
ashavodaz wrote:marele alb, ai postat inaintea mea cu cateva secunde . Oricum mi-ai luat vorba din gura.
deci ce imi recomandati ca sa ramana respectivul acvariu relativ pacifist?
Daca vrei liniste si pace, atunci ia un mascul frumos de betta si 2-3 cory. Planteaza-l bine si ai scapat de belele. Acum nu ai zis si cit de mare este acvariul....
mg_cmt wrote:betta pot fi compatibili mai cu orice...ei sunt agresivi doar fata de masculii din aceiasi specie. poti sa ii asociezi cu orice specie ...mai putin cele agresive..si bineinteles care nu au aceleasi cerinte...de exemplu temperatura.
Nu zau....ia pune un mascul de guppy - de exemplu - linga unul de betta si vezi care ramine fara coada.
Oricum, l-ai lamurit bustean. Bine ca nu i-ai zis sa ii bage cu oscari.
Eu nu prea... Dar daca poate sa-mi explice si mie cineva ce e fascinant in a creste "gingasiile" astea...poate o sa-mi schimb parerea.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Dolly
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor