[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Message
Eu le-am dat un varf de lingurita de faina asa mai cu teama dupa 48 de ore.dupa 72 de ore iara un pic.Mi-e teama sa nu le dau prea multa sa stric apa .
Ca sunt patit, acum cativa ani am avut alevini de Gurami ,si credeti-ma ca erau la greu ,si din cauza ca am scapat prea mult galbenus de ou(acum 5-6 ani de unde Micro sau Artemia ) ,mureau uneori cateva sute pe zii desi mai tot curatam fundul la 2-3 zile.
Nu stiu cum am postat aici am vrut sa postez la Atelier si dupa ce l-am postat am vazut .
Rog un moderator sa-l mute la Atelier sau unde cred ei.Multumesc.
A trebuit sa dau drumul de cateva zile la pompa de aer non stop .Inainte daca dadeam drumul cateva ore pe zi era suficient ptr ca nu era nevoie.E de-a dreptul enervanta pompa asta de aer.
Am cautat pe E-bay sper sa nu ma acuzati de reclama (ce-as avea eu cu ei sa le fac reclama)si am gasit niste pompe silentioase .Oare chiar asa sa fie. Pompa silentioasa
Voi ce parere aveti??Ca asta ce o am acum (Elite) am bagat-o intr-o cutie am captusit cutia si tot ai tendinta sa....
Cum in toamna asta am fost foarte ocupat nu am apucat sa eclozez cateva oua ade Artemia.Sincer sa fiu am avut emotii fiindca numai le-am pus in frigider si gata si nu in congelator cum ai spus tu Viviparule.Dupa cum citisem trebuiau deshidratatesi dupa aceea puse in congelator.Asa ca, cum am dus o acuta lipsa de timp in toamna si iarna asta pana zilelele astea efectiv am uitat de ele,le-am pus in frigider intr-un borcan si gata.
Acum 4 zile m-am ambitionat :-) :-) am pus intr-o sticla de 2.5 l cu capul taiat si bineinteles cu capul in jos apa sarata si o ligurita de oua de artemia.Ce sa va spun am trait un sentiment ciudat un animalut care mult timp l-am vazut doar in cartea lui Kaszoni sa reusec sa-l vad miscotind usurele-usurel in sticluta asta.
Au eclozat o parte dupa 96 de ore deja e ceva acvtivitate pe acolo :jumpers: .Cum nu am nimic care sa le consume, deci nu am alevini m-am gandit sa le tin pana ajung sa mai creasca.Dea Domnu!!Le-am dat un varf de lingurita de faina .Am citit ca si drojdia e buna.A-ti incercat cu drojdie??
Crede-ti ca mai poate iesi ceva din ouale alea dupa 96 de ore sau sa mut nauplile in altceva fiindca sunt enervante resturile alea de oua si oua neeclozate.
Multumesc de aprecieri Razvan M.
Legat de stratul de pietris(ma rog amestec... caci cum am spus nu e numai pietris) are 6 cm in fata si mai bine de 7 cm in spate,cred ca e de ajuns.La aceeasi grosime am mai facut un setup super, pacat ca n-am apucat sa prind un aparat digital de cat catre final.

Ce am mai uitat sa va spun am injectie cu bioxid de carbon cu metoda cu drojdie.Ce sa spun degraba nici nu voi schimba sistemul daca nu voi avea acvarii mai mari ptr ca o sticla de 2.5 l ma tine aproape o luna, si mi se pare suficient in conditiile de fata.
Cu intarziere va arat si eu un acvariu de 120l.

Acvariu 120 l
Dimensiuni:L=46.l=50,h=50.
Poate nu va place ca nu are lungime mare fata de inaltime si latime dar in loc de un acvariu de 250l din lipsa de sticla de 8 sau 10 mm si din graba...(cand am gasit forumul si eu aveam doua amarate de acvarii insumate avand 70l si stiti cum e ca drogatul .Parca ma uitam si nu-mi venea sa cred asa minune cu Forumul asta!!Asa ca m-am grabit repede si mi-am facut un stelaj si cum sticla de 6 mm era accesibila in zona, si parca de la 60 l mi-era cam teama sa lipesc direct unul de 250l asa ca...) am facut doua unul de 120 si unul de 140l asezate unul langa altul.

Substrat:turba de flori si sticks-uri de la Tetra cam a treia parte de cutie de cutie(trebuia cam jumate dar se termina-se) deasupra nisip si peste pietris de 2-3 mm.

Lumina :2neoane daylight si 2 TLD 830- 30W (am preferat asa cand am pus numai TLD au explodat pur si simplu algele-deci repet langa el sub acelasi capac mai este un acvariu de 140 l)
Pesti:multi guppy voalati si vreo 6 xifo.
Plante incepand de la stg la dreapta in poza:Elodea,Bacopa,Nucus(nu stiu numele stiintific-am intrebat si pe mail cativa forumisti dar nimic),Hygrophila Corimbosa,Ludwigia(nu stiu de care tip),in fata Echinodorus Tenellus si Microsorum cred.

Cu Tenellus am avut probleme nu stiu de ce frunzele la inceput au mers bine vreo 3 saptamani si apoi s-au gaurit frunzele ca in poza.Singura explicatie e ca am stratul spalat prea gros si probabil e prea mare distanta pana la stratul nutritiv(in zona aia),caci la Ludwigia si Bacopa ii merge de minune(am dat deja cate 15 fire de fiecare in medie avand 35-40 cm lungime).Hygrophila Corimbosa din cauza ca dadeau algele puternic pe frunzele ei am taiat azi 2-3 frunze, maine iara 2-3 poimaine vreo 5 pana am taiat toate firele si vad ca au dat din tulpina dar cam incet ca a covarsit-o Ludwigia(cred ca trebuie s-o mai tai).Nucusul a crescut si el dar s-au cam gaurit frunzele in cel de 140 l nu am avut probleme cu el si a fost cam acelasi substrat (poate aici un pic mai putine sticksuri de la Tetra poate din cauza asta)??
Stati nu ma criticati cu gauritul ca zilele astea trebuie sa comand niste fertilizant lichid de la Aquamedic prin Magazinul on line de pe Forum asa ca sper sa-si revina.Dar speram ca o vreme(deci macar 60 zile de la setup) sa nu am probleme avand in vedere ca in substrat am pus si sticks-uri de la tetra.

Initial am pus inca 2 poze dupa 60 zile dar vad ca pot sa pun maxim 4 Mb .Asa ca le-am dat Delete. Daca mai deschid inca un Folder mai pot pune inca 4 Mb sau asta e tot...
Dotoru wrote:
... dar cred ca esti departe de dimensiunile acvariului respectiv care dupa parerea mea nu avea mai mult de120 l*60 l*70 h .


Pe ce m-am bazat cand am spus inaltimea de 150cm .Ma refer doar la dimensiunea asta in special(si nu la celelalte doua care poate sunt subiectiv) fiindca mi-a sarit in ochi,partea de jos (unde eu de exemplu am primul etaj de acvarii, si este la 15 cm iar in cazul de fata era singurul etaj)care era in jur de 30 de cm (maxim 40 )deci tocmai asta a fost ce mi-a sarit in ochi ca partea de jos a acvariului nu era ca la mesele care erau de vanzare pe Forum(si in general si alte mese de firma) care cred ca este in jur de 80-90cm inaltime.Iar cameramanul cand a trecut de cateva ori iesind pe o usa de langa acvariu cu camera de filmat( ma gandesc ca o tinea la nivelul ochilor) iar acvariu partea de sus era cred cam la nivelul camerei de luat vederi daca nu mai sus ,ceea ce presupun ca e in jur de 1.8m.Deci asta a fost ce mi-a sarit in ochi raportul intre inaltimea acvariului si inaltimea suportului care era foarte mica .
In urma cu 1 an si 4 luni am vrut sa-mi fac si eu un capac din PAL de 18 mm.M-a tot trombonit tipul ala de la atelier ceva vreme ca are oameni prin concediu si nu stiu ce si intre timp norocul meu am gasit aici pe Forum ideea cu parchet laminat.Mi-am facut o schita si am dat sa-mi taie la un atelier la dimensiunile cerute de mine .Apoi am cumparat Kitt de montaj (il recomand calduros caci lipitura este de foarte buna calitate) si mi l-am lipit eu.Timpul de lipire este de aproximativ 40 minute dar tine.Avantajele mari care zic eu ca le are capacul din parchet lamminat:
-Unraport rigiditate/greutate bun .Avand doar 8 mm grosime este de vreo 2 ori mai usor decat pal-ul.Uneori ma gandesc cu groaza cat de greu l-as fi manevrat daca il faceam din Pal, cum ma strecuram de greu cu el printre tevile de la rastel(desupra mai am un etaj unde vor mai apare 3 acvarii)avan in vedere ca spatiul pe unde ma strecuram era cu 2 cm mai mic, plus ca era mai greu.
-Folosind kitt de montaj nu am avut nevoie de nici un surub sau holsurub ptr imbinarea capacului,care cred ca s-ar fi vazut destul de urat.Singurele suruburi din capac sunt la prinderea soclurilor(duliilor) neoanelor si la startere dar care nu se vad.
Am dat la final 3 straturi de lac de Yacht insistand in special la imbinari fiindca am impresia ca problema cu apa este doar in sectiune pe suprafete nu cred ca sunt probleme.
Ce sa zic, daca nu as avea nimic deasupra(alt acvariu adica) ca sa pot deschide doar capacul cand vreau sa umblu inauntru (cum are Dalles) nu mi-as mai pune problema greutatii dar asa eu sunt foarte mutumit fiindac e relativ usor.Dimensiunile lui sunt de 104cmx52cmx10cm.Candva cand prind un aparat o sa va pun o poza.
Oricum Willi ti l-ai facut sa-l folosesti sanatos, daca vedeam postul tau mai devreme o idee in plus nu strica.
In urma cu vreo 3 saptamani am vazut o emisiune interesanta la tv, nu mai tin minte pe care post .Am tot vrut sa scriu de atunci dar nu am avut timp.
Se prezenta o casa(de fapt vila in toata regula) din Brasov undeva sus, de aveai o panorama frumoasa a Brasovului.Niste scari lungi(afara) grozave facute din piatra plata ,gazon frumos ma rog un aranjament frumos in curte ,un mic iaz in care avea mai multi crap Koi.Ce mai afara era un aranjament grozav.Ce sa zic si inauntru era frumos dar sincer sa fiu eu aveam alte gusturi.
Vila avea o forma interesanta reporterul si proiectantul(designerul) au vorbit despre pasiunea proprietarului ptr deltaplanism si au spus ca a fost cererea lui ca forma acoperisului sa aiba o forma care sa aduca cu silueta unui deltaplan.Tot plimbandu-se cu aparatul de filmat prin casa au trecut si pe langa un acvariu care avea niste dimensiuni aproximative de (L)1.5m poate chiar 2m (l)0.8m(h)1.5m.Deci cel putin 1.800l.
Avea si ceva plante prin el .Ma gandeam cum reuseste sa planteze ceva in acvariul asta?Iti faci o scara si te cobori dupa ce ai scos apa pana la 60 cm . Sau faci pe scafandrul... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Probabil ca atunci cand se face frig baga Crapi Koi din helesteu in acvariu.M-am gandit ca asta sa fie una din utilizari caci din graba cu s-a trecut cu aparatul de filmat pe langa acvariu n-am apucat sa vad pesti in el.N-am avut crapi Koi, habar nu am sunt ca "fratii" lor de pe la noi rezista in apa aproape de 0 grade.
Vezi ca e e o oferta de acvariu la "Vanzari" acvariu cu tot cu masa si capac de acvariu de 350 l, a lui Dabija deci ceva mai mare decat vrei, parca era si negociabil.Oferta mi s-a parut foarte buna dar "colega de camera " mi-a spus sa ma opresc la cat am vreo 400l de apa(in toate adunat) ,caci altfel era luat.
Da corect!! Dupa ceva vreme dupa ce am scris m-am gandit si eu ca temperatura la lacurile astea sarate (nu neaparat la Ocna Sibiului )pot trece cu mult sub -18 grade C.Dar cum nu am intrat de ceva vreme pe Forum nu am apucat sa raspund.

Am scos la imprimanta articolul lui Iulian(Ytron) si acum sunt in mare agitatie printre alte chestii care le am pe cap, sa vad si de substante .Sper sa gasesc NaOH la Farmacie.Voi care metoda folositi la decapsulare si restul operatiilor de eclozare??
Multumesc
Viviparu wrote:
Nu trebuie neaparat sa fie uscate. Pune-le in congelator. In plus incearca sa eclozezi o transa si vezi ce se intampla.


Mi-ai dat o veste buna ca nu trebuie sa fie neaparat uscate caci dupa multe zile in ceva intins nu s-au uscat de tot ,au mai ramas asa niste ,sa le zic cocoloase, care trebuie sa le apas cu ceva ca sa se marunteasca(si nu prea se maruntesc ),deci nu a devenit o pulbere omogena.
Oare nu ar fii mai bine in Frigider decat in congelator?Ma gandesc dupa ce trec pe la -18 grade cand sa-si revina nu cumva...
Da am sa incerc (sa eclozez cateva ) ca sunt curios.
Multumesc
Am fost cateva zile la Ocna Sibiului .Da frumos vreo 8-9 lacuri foarte sarate mergand de la 120 la 310 grame/litru(310g/l in lacul Brancoveanu-cel mai sarat din tara asa mi-a spus cineva).Inotul era o jucarie si ptr cei mai comozi ...cum sunt eu Artemia la greu
Unii pareau cam hazlii :"As intra dar ma enerveaza ganganiile alea !Oare mai incolo sunt?? Trebuia sa duc munca de lamurire ca nu le fac nimic, ca sunt inofensive.
Hei poftim educatie eu ma bucuram ca nebunul ca nu mi-am mai vazut vechile mele prietene de mai multi ani de la Slanic Prahova si de la Techirghiol iar ei nici sa le vada nu vor.
Ma gandeam asa in capul meu,ptr ca era plin pe deasupra de oua de Artemia sa culeg cateva.Eee!! daca aveam o plasa era simplu sa culeg cateva.Plasa nu am avut dar in ultima zi mi-a venit o idee am vazut ca vantul le-a dus pe margine si se facu-se un strat mai gros pe mal.Am luat frumos o punga si o lingurita de inghetata si am pus ca la vreo 100grame.Au stat asa in punga umede bine cateva ore pana am ajuns acasa.Le-am pus intr-o cutie si le-am intins dar nici dupa o zii nu s-au uscat.Nu stiu dati-mi idei :poate un mare procent din ele sa fie eclozate?La un moment dat stiam ca e bine sa le culegi prin octombrie(probabil temperatura fiind scazuta ai sanse foarte mici sa culegii oua eclozate)
Prin bunavointa M.A. am rezolvat si eu de Grindal, suficient ca sa pornesc cultura.Inca o data multumesc M.A.!
Dar spre dezamagirea mea, cultura invariabil incet incet devine o veritabila CULTURA DE MUCEGAI !!????
La inceput lasam muschiul dupa ce il fierbeam, cu prea multa apa in el, adica il storceam prea putin.
Apoi in alta cultura care am facut-o l-am lasat sa se uste bine(muschiul) inainte de a face cultura, dar daca era prea uscat iarasi nu le mergea bine.Noroc ca muschiul cu care i-am adus din alta cutie(din acea prima cultura) era un pic mai umed si au mai ramas cativa acolo, care au continuat sa traiasca astfel incat sa fac o noua cultura pe maine.Sper sa am mai mult noroc de data asta.
Dati-mi ceva idei.Voi ave-ti probleme cu mucegaiul??Cum pastrati echilibrul?La Micro e foarte simplu, dar aici mi-e teama ca am sa renunt la cultura.
Multumesc.
Vara trecuta venind de catre Mamaia cand am trecut prin Constanta am gasit un magazin frumusel zic eu, unde pe langa cateva tipuri de plante am gasit (si am si cumparat) atat Fertilizant lichid-Florena cat si solid pastile Florenette la cutii de 50 de pastile.Amandoua merg super, asa ca vezi ca magazinele sunt aproape de tine .Fa o plimbare prin imprejurimi. :-)
Hartia o am acasa de la firma asta,dar am gasit adresa cu Google:
http://www.cargus.ro/cv.php
Stiu ca de la Bucuresti iti luau comanda de acasa(parca au 9330).Spun de Bucuresti ca la un moment dat am vrut sa iau ceva de acolo si vroiam sa nu dureze.
Vezi ca afli acolo cred, si adresa firmei din Constanta si alte detalii ce te intereseaza.
Succes
Val wrote:
Uraaaa!!! Si-a facut cineva mila de mine.
Crezi ca ajung pana in CT in viatza?


Iti dau eu o solutie ca si eu ma lovesc de aceeasi problema cu distanta cand am nevoie de ceva, si m-am interesat.Firma Cargus face expedieri pana in 2 zile livrarea in orice punct din tara, asa mi-a spus un cunoscut care lucra la ei iar pe rute directe cum ar fii pana la Bucuresti(din Orastie cum e cazul meu )24 de ore.Chestia e ca un pachet de vreo 4 kg este (sau era! acum 1 luna cand mi-a dat o hartie cu preturile )aprox. 170.000.

Cam asa vroiam sa arate mesajul dinnainte dar vad ca nu mai pot modifica ulterior, cum se putea o data, sau am uitat eu cum faceam??
E bine ca nu bate soarele direct in acvariu, cu cat bate mai mult soarele in acvariu cu atat ai sanse mai mari sa ai alge, plus ca se supraincalzeste apa in perioada de vara.
Am avut si eu probleme cu cresterea plantelor pana am pus filtru + tub gofrat cu injectie de bioxid de carbon.Cum am pus bioxid de carbon din cateva fire amarate s-a facut jungla.Cel putin Valisneria s-a facut o "padure" foarte deasa.Treci si pune o sticla cu drojdie ca vad ca filtru ai sa vezi schimbare in cel mai scurt timp.
Pe langa asta sub pietris am pus Turba de la florarie asa ca pastile de fertilizant pun mai rar fiindca plantele au de unde sa se hraneasca.Cu lumina ar fi bine daca pui artificiala sa ai cel putin 0.4-0.5 w/l .
Da o rezolvam noi cumva :-) .Intre timp au mai aparut cateva fire de Hygrofila Corymbosa.Vezi ca ti-am scris pe mail.
Mai sunt ceva ,dar de unde esti(treceti locatia la profile)?
 
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com