[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
lumina si substratul?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
PLOAIE84
Junior member

IP:

de vreo doua luni ma-am apucat de crescut pesti pasnici (aproape pasnici)6 neoni 5 tetrazona 1 ancistrus 3 cardinali si 2 neolamprologus brichardi si sa-mi fac un acvariu olandez.
As avea nevoie de niste sfaturi k pana acum am crescut ciclide nu prea ma interesat lumina,substratul etc.Da in urma unui accident a trebuit sa renunt la ciclide(am reusit sa sparg acvariul ) in primu rand tin sa mentionez k am un acvariu de 60 l
--am doua tuburi day-light 1x18w si 1x20w.as vrea sa stiu dak lumina este suficienta
--substratul :pietris cu granulatie 2mm-1cm (pt ca am niste melci spirala si-mi scoteau plantele) nisip de rau fin si cuartita cat bobu de orez.
as vrea sa stiu cam cati cm ar trebui sa aiba substratul si dak e nevoie de fertilizator k pana acum plantele s-au dezv destul de bine
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

PLOAIE84 wrote:am un acvariu de 60 l
--am doua tuburi day-light 1x18w si 1x20w.as vrea sa stiu dak lumina este suficienta
--substratul :pietris cu granulatie 2mm-1cm (pentru ca am niste melci spirala si-mi scoteau plantele) nisip de rau fin si cuartita cat bobu de orez.
Tuburile daylight nu prea sint bune pentru plante. Incearca ceva cu lumina calda - 830 sau 827.
Ca putere e binisor 40 W la 60 litri.

PLOAIE84 wrote:as vrea sa stiu cam cati cm ar trebui sa aiba substratul si dak e nevoie de fertilizator k pana acum plantele s-au dezv destul de bine
Substratu' l-as face de vreo 5 cm in spate si 3 in fata. Renunta la "bolovanii" aia de 1 cm. Lasa doar granulatia 2-3-5 mm. Daca se dau smecheri melcii scoate-i si pppaaa ei.
Cam ai nevoie dddaaa fertilizant. Plantele au nevoie de haleala. Daca vrei plante adevarate ;) baga si CO2.

Spui ca plantele s-au dezvoltat destul de bine. Despre ce plante e vorba? Pentru ca unele mai pretentioase nu misca un deget fara fertilizant si CO2. Nu stiu cum se face ca de regula cele mai pretentioase sint si cele mai frumoase . Cred ca-si baga Murphy codita .

Poze: smilie ... Poze cu plante
PLOAIE84
Junior member

IP:

. Despre ce plante e vorba? Pentru ca unele mai pretentioase nu misca un deget fara fertilizant si CO2. Nu stiu cum se face ca de regula cele mai pretentioase sint si cele mai frumoase
. Plante......as avea cam asa:nymphaea pubescens,cryptocoryne(nu stiu cum)din cate am vazut pe net presupun k ar fi "petchii",echinodorus ozelot si uruguayensis,un pui de anubias barteri,niste nucusi,hygrophila polysperma,myrophillum spicatum(luat din balta),valisneria si 2 specii care nu am idee,una ar fi asemanatoare cu nucusu( de fapt sigur sunt din aceeasi familie)are frunzele lungi si subtiri si una care habar cu ce se haleste.
Dak mi-ai spune ce fertilizator sa iau si unde anume se gaseste as folosi cu cea mai mare placere.Cam ai dreptate k cei frumos e pretentios da si cam scump
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

PLOAIE84 wrote:Dak mi-ai spune ce fertilizator sa iau si unde anume se gaseste as folosi cu cea mai mare placere.
PlantaMin (Tetra), Florena (Sera), HP (Ytron) - cam astea le gasesti la noi.

PLOAIE84 wrote:Cam ai dreptate k cei frumos e pretentios da si cam scump
Asta e ....... :paperbag:

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vara trecuta venind de catre Mamaia cand am trecut prin Constanta am gasit un magazin frumusel zic eu, unde pe langa cateva tipuri de plante am gasit (si am si cumparat) atat Fertilizant lichid-Florena cat si solid pastile Florenette la cutii de 50 de pastile.Amandoua merg super, asa ca vezi ca magazinele sunt aproape de tine .Fa o plimbare prin imprejurimi. :-)
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: