[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: orio
Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Imi pare rau sa aud Eu zic sa verifici daca nu axul rotorului s-ar desfacut si magnetul se roteste in gol si paletele nu. Eu am stat o saptamana cu filtrul cica mergand, pana am schimbat apa si am realizat ca nu mai iesea. Norocul meu era ca mai aveam o cansitra JEBO + pompa de valuri + resun SP2500
Eu zic sa incerci sa repari filtrul ca dupa cate tin minte: "Graba strica treaba" si ar fi pacat sa faci un sump in graba mai ales ca ai de lipit la el, fitinguri, medii filtrantre, probleme si alte probleme. Un astfel de sump o sa iti ia saptamani bune pana il pui pe linia de plutire. Nu mai zic de sincroniozarea intre pompa si overflow. Ma ia durerea de cap Poate overflowul asta care l-ai facut tu e ffff bun. Dar eu acum un an am facut un sump de teste pt un viitorul marin si iti spun ca ma trezeam noapte cu acvariu gol ca apa era in sump, sau ca dadea apa pe afara ca nu mai facea fata overflowul...heeeee...... O sa postez intr-o zi cate overflowuri am facut Colectie nene

Eu zic sa aplici metodea: cura de slabire la pestisori, schimbat zilnic un pic de apa cat sa aspiri toata "treaba muradara", ei o pompa de aer si sa repari filtrul. Sau daca nu, cauta pe forumurile .it un filtru extern JEBO ca nu e mai mult de 60euroi unul nou. Nu stiu in cat timp ajung in IT dar dc comanzi de pe ebay aici ajunge in 3 sapt. Poate la tine ajunge mai repede.

Iti tin pumnii
orio wrote:Donez femela de Kingsizei si un mascul de Red zebra.
Se dau impreuna si se ridica din zona metrou Republica sau Costing Georgian dupa ora 18.00
Cei ca ii doresc astept sa imi dea un PM.

S-au dat. Se poate inchide
Am si eu o inrebare: Cum faci schimbul de apa? Ramai la vestitul furtun ca dupa cate tin minte nu ai prevazut nici o teava in acvariu pt scurgere apa.
Schimbul de apa o sa-l realizezi in sump?

P.S: Faina poza de ansamblu. Decorul a facut toti banii
M-ar incanta cateva bioballs. Multumim pentru sprijin.
Ne auzim
Ce excavatoare ti-ai tras
E ok varianta modificata?
image

Am respectat ce mi-ati indicat, poate am gresit eu ceva

Crys, ti-am facut si o schema in oglinda

image

La cat material bilogic intra in sump-ul asta , cand o sa il fac, raman magazinele din Bucuresti cu sticurile goale

La asta ma gandeam eu acum ceva timp
image

Daca puneam Moving Bed Filter zburau buretii
Eu stiu ca piatra asta se folosea la gratarele pe gaz.
Nelamuririle mele sunt cum se foloseste (stiu ca era fff poroasa deci ar merge in zona moving bed) si ce rezultate are.
@koala ai folosit?
Yesssss..... in sfarsit sunt la zi cu topicul Back in business!
Vreau sa zic ca eu de fire sunt un om norocos. Tot timpul in viata mea a fost cineva care mi-a batatorit calea pe care sa alerg eu in voie
Deci de cateva zile de cand am zis ca nu se mai poate si ca tb sa fac un nou acvariu ma tot macinam: cum fac preaplinul, cum fac sumpul, cum fac aia, cum fac aialalta Vreau sa zic ca topicul tau e cel mai complet pe care l-am vazut pana acum. Felcitiari!
Acum astept cu mare nerabdare sump-ul.
Si parca suntem frati, multe ideei din sump le aveam si eu in cap.
Uite aici medii pt "moving bed filter" care le-am gasit eu pe net. Cred ca acasa am mai multe linkuri
Zi mai multe de piatra lavica ca nu prea am auzit nimic de "minunea" asta

Numai bine!
Daca l-ai luat de la un crescator ok friery nu are cum sa nu arate bine. Este o specie care isi pastreaz linia genetica destul de bine.
Cat si comportamentul

P.S. Cand mergem in Malawi ?
Sciaenochromis Fryeri este si ramane africanul meu preferat. Intodeauna este impecabil si arata intr-un mare fel.
Frumoase achizitii.
Asteptam si un film
Varianta verde nu are limita. Casa e open space eu pot sa trag cu juma de metru acvariul mai jos si tot imi raman vreo 6m din living + spatiul de sub scara. Deci ar fi spatiu destul.
Problema e ca daca ii zic mandrei mele ca vreau sa scot noul parchet si sa sparg sapa si sa trag tevi cred ca ma cam strange de gat
Ar mai fi o varianta Sa sparg tot trotuarul si sa ocolosesc casa Cred ca ies mai ieftin asa.
Zielele astea o sa il pun pe un prieten arhitect sa imi faca o amenajare si sa vad niste radari sa vad cum ar arata mai bine. O fi acvariul centrul sufragerie dar nu tb sa fie un monstru.
La varianta albastra as putea sa mai pun inca 20cm latime, dar am zis 80 ca ochiometric parca e prea mare la 1m. Azi cand ajung acasa o sa pun ruleta sa vad cam pe unde cade 1m Oamenii au acvariu cu lungimea de 100cm si noi nu ne saturam nici cu dimensiunea asta in latime
Mersi pentru ajutor Crys, dar proiectant de meserie fiinf stiu ca cel mai important intr-un proiect nu este munca bruta ci conceptul si proiectarea. Deci ne poti ajuta si de la km departare
Oricum, noul tau proiect este un model pentru mine

Numai bine!
Cam tot la aceeasi varianta ma gandeam si eu.
Iar filmul dat de @BGD46 mi-a intarit ideea ca nu este o idee buna sa il fac mai mare de 70cm. Facem si economie la sticla si ne scapam de nervi la mententanta. Plus e langa baie si la un acvariu de dimensiunile astea fara schimb de apa la picatura nu se merge (dar asta nu te scapa de aspirat substratul ), iar ala lung e prea departe si risc sa se infunde teava ca o sa aiba o panta foarte mica.
Si cu privire la pestiuci, 80% din minte clar vrea africani, dar parca o mica parte din mine vrea sa isi indeplineasca visul cu un marin . Dar e riscant si pana la urma cred ca o sa ii dau start la borcanelul de 80L care il facusem anul trecut si unde ma blocasem la piatra vie de caltiate

Buna buna buna,
Dupa o lunga perioada de stagnare si doar schimburi de apa si papica m-am hotarat sa trec la ceva mai mare Acvariu actual e prea mic si prea plictisitor
Deci dupa negocier de aranjamente si buget am primit liber la distractie.
Sa explicam am 2 variante pt acvariu:
1. Acvariu de L240xl80 x H
2. Acvariu de L350xl60 x 60cm
image

Fireste toata lumea zice: "bai, fa-l de 3.5m" dar problema mea este ca baia este langa propunerea din var 1 (albastru). Normal ca se poate sa scot tot parchetul, sa sparg sapa sa bag tevi si sa il fac tocmai acolo dar parca depasim cu mult bugetul
Eu tind sa il fac pe cel de 240x80xH, e mai aproape de viioarea canapea, de ochisorii mei si mai aproape de baie
De ce am pus H la inaltime? Ca nu-s hotarat. Stim bine ca acvarile late arata cel mai bine si de aceea m-am labartat pana la 80cm latime. Dar nu pot sa fac un acv de 240lungime, 80 latime si 60 inaltime, mi s-ar parea prea turtit. Eu ma gandeam sa il fac pe la 80, poate chiar 100cm inaltime. Dar excludem gandurile la ridicarea costurilor ma gandesc cum naiba curat io un acvariu de 1m inaltime? Mana mea daca o masor nu are mai mult de 70cm pana la varful degetelor. Cum as putea sa fac eu mentenata in acvariu ala, prins pesti sau curatat alge de pe acvariu?
Sunt intr-o mare dilema cu privire la acest lucru.

Despre hardware , pestiuci si design next time
Opa! Ce proiect are domnul Crys
Felicitari!

Ruginisei tu cateva luni dar vad ca proiectul iti merge uns O sa iasa ceva frumos.

Vad ca s-a discutat cam mult si vreau sa citesc cu mare atentie ca tocmai ce m-am hotarat sa incep sa mobilez sufrageria. Fireste, sufrageria se incepe cu acvariul nu cu canapeau sau masuta de cafea
Donez femela de Kingsizei si un mascul de Red zebra.
Se dau impreuna si se ridica din zona metrou Republica sau Costing Georgian dupa ora 18.00
Cei ca ii doresc astept sa imi dea un PM.
Frumos proiect Mai ales ca e DIY imi place si mai mult...dar stiu ca atractia e mare si pestii sunt frumosi....dar sincer, mai da din ei.
Ai niste pesti frumosi acolo din care ai putea sa mai triezi si sa vezi ce frumos v-a arata atunci.

Te descurci numai cu filtrul ala homemade? Care sunt parametri apei?

Apa limpede
S-a incins domnu Silviu la stiuci
ahh...femelele astea....
pomi wrote:Delfinii sunt frumosi da, dar curtare ioc, doar am prins momentul

De ce sa nu mai dau cu blit?

Ca reflecta sticla. Daca vrei sa dai cu blit ia un filtru PLC

Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Go to: