[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
@Skija: incearca sa intelegi "circuitul apei in filtru" si ai sa intelegi si recomandarea!

In mare... DA, au dreptate! dar nici eu nu am folosit decat in varianta gresita (in cos, sub maner)

"Lamuriri":
- "pad-ul" alb... este un filtru fin... deci ultima treapta de filtrare.... menit sa opreasca orice particula fina (de aceea se colmateaza repede).
- peste acel perlon se pune gratarul verde.... care impiedica perlonul sa ajunga la rotor... Bun pana aici.

Circuitul apei: se face de jos in sus.... apa intrand prin acel "tub" de la fiecare cos.... ajunge jos... apoi "urca"! Comform teoriei ca apa merge prin cel mai facil/usor loc accesibil.... este de asteptat ca atunci cand ajunge "jos"... o parte din apa sa treaca prin cosuri, iar o parte sa treaca prin lateralele cosurilor... pana ajunge SUS. Sus acolo unde este acel gratar verde... Deci daca am avea perlonul IN COS.... apa care ajunge sus... va fi nefiltrata si se reantoarce in bazin datorita MARGINILOR NEACOPERITE ale cosurilor...

Daca pui perlonul ca in descrierea corecta... atunci el o sa iti separe/etanseze/ si implicit, filtreze... toata apa care ajunge inapoi in acvariu.
Imi pare rau sa te dezamagesc... dar:

- la 200L eu nu as face sump!
- daca tot vrei sump.... "cum `reacu...: fara gauri?"
- daca tot faci sump de 60L.... si il umpli cu 30L material filtrant,.... la ce rost "deranjul" cu acvariul de 200?

La 200L eu as lua un filtru extern.... plin cu Siporax (varianta "moderna" in materie de "ieftinake"... dar si la Siporax am vazut ca a sarit pretul urat de tot) deci plin cu Siporax sau alta varianta bio mai de "Doamne-ajuta".... un prefiltru... si cam atat.
Acvariul de 60 l-as tine "de rezerva".... ori ptr o pereche... ori ptr urgente in materie de tratamente!
La 200L as lua.... 10-12 bucati de "puradei" pe la 5-7-8 cm.... as tine acvariul steril si: "schimburi de apa dese.... cheia marilor succese" ;)

SAU: as "strange din buci".... as duce gunoiul si face mancare in casa minim 2-3 luni (cat se indupleca consoarta sa dea ok ptr un acvariu cu o lungime de minim 130-150cm....)

Apoi.... avand un 4-500L... "alta viata": putem discuta de sump... despre debite... pompe si etc.

Inutil sa iti spun sa pui o pompa cu debit de 2000-2500L/h.... la 100cm lungime.... o sa ai "frunze" in acvariu nu discusi... asa o sa fie curentul de apa.... iar discusii nu prea se impaca cu "curentul"...
Tot despre debit: ce vrei tu sa faci cu overflow-ul respectiv... trebuie calculate niste debite... iar diametrul tevii de maxim 20... nu prea iti permite sa te joci....
La 200L merg lejer 2 filtre cu talpa ingreunata.... si un extern cu 4-6L de material filtrant....
La banii aia poti sa iti iei un Aquili NPS cu 4 cartuse de la Cluj (Nevertebrate) http://www.nevertebrate.ro/Instalatie-de-Osmoza-Inversa-Aquili
Bun venit!

Ps:
In general.... colegii se cam "abtin" din a da sfaturi in privinta achizitionarii echipamentelor..... ci dau doar pareri intre 2 produse comparativ (bazandu-se pe experienta fiecaruia cu scula respectiva) si este ceva de inteles: nimeni nu te poate trimite la cheltuit banii aiurea si... nimeni nu poate decide "pe banii tai".
Sfatul meu: spune si tu o suma care ti-ai pregatit-o sau o ai in vedere drept buget. In linii mari: uneori poate fi mai mult sau... mai putin, prin anumite artificii sau sfaturi de la colegi (gen inlocuirea unui echipament cu altul... dar care e mai ieftin si FACE ACEEASI TREABA)
Mai spune cum decizi bugetul: disponibila toata suma odata sau "in timp"? In felul asta colegii iti pot da sfaturi de achizitii despre ce este mai prioritar de luat si ceea ce poate astepta.....

Trebuie sa iti stabilesti/calculezi un buget ptr echipamente, un buget ptr dotari acvariu (nisip, piatra etc) si un buget ptr "vietati"... Cam asa o vad eu treaba.... Spor
=)) Dovada "fresh": "Dan Pavelescu: Bo$$, nu mi-ai trimis socoteala! (valabil ?i pentru..... ?i pentru Nimeni Seby)

Raspund aici: Lasa Dane... ca vedem noi!
Dane... zii din start ca "ii ceri bani"... asa o sa vina ;)
La Dragos nu suna.... pe motiv ca Kiru "il injura" din start cand aduce vorba de "malai"...
Ia-l si tu cu "vorba-dulce"... zii ca "ne-ntelegem noi" =)) (eu asa fac)

Ps: Bravo Liliacu`... frumos, ma bucur ptr tine! Daca merge configuratia actuala in materie de filtru, facem un troc cu un Liberty mai mare... vezi tu cum e ok ptr tine.
Sparrow wrote:Nu cred ca vorbim despre acelasi lucru. Sumpul va fi din sticla, in el va fi un filtru wet/dry Blue Tower care costa cam 600 lei

Probabil....

Eu vazusem "asta": http://www.happypets.ro/aqua-medic-blue-reef-1000-p-1968.html si de aici "ideea mea"
E drept ca doar cutia de plastic costa 100€... in trecut cochetam si eu cu ideea.... dar pana m-am sucit eu, a disparut anuntul ;)

Intre timp am adoptat "solutia clasica": DY si a costat 5€...
image image
Bun venit vrabiuta ;)

Despre BT (BlueTower)... pot spune ca tocmai astazi-ieri ii vazusem pretul: la 4000ron... eu zic sa iti faci un SUMP de sticla de 5-600 ron... sa il umpli cu ce vrei... iti pui si o pompa Jebao DC (consum mic comparativ cu OR 6000 care este pe BT) plus ca ai avantajul reglarii debitului din turatie....
Restul de bani economisiti iti faci un skimmer "a-la-carte" cu tot ce trebuie si..... iesi in avantaj in privinta filtrarii cu aceeasi bani care i-ai da pe BlueTower....

In rest... dupa cum vezi: esti pe maini bune, spor!
koala wrote:pe legea mea!

Pestii sunt Adevarul si Calea!

"Unul" care stie ce zice! Din pacate Batman (real, aka Pavelescu) vine de pe taramul "gradinarilor"... si el e obisnuit sa "bibileasca".... maui un coral, mai o aluna - o capsuna.... mai un trimming (sa isi aduca aminte de vremurile bune).... nu are el treaba cu pestii. In schimb... pun pariu ca o sa umple acvariul cu "carcalaci": arici, crabi, creveti... si orice fel de ganganii ;)

Ps: app de pesti: Mie unul mi s-a acrit de discusi... o fi vre-un semn?
0744441134 ;) e ciudat sa afli de la Nimeni )
Batman... scuze, Pavelescu e un "finutz"... ii incap degetele pe oriunde.... cred ca se descurca in 10cm ;)
Mno... Batman... fa-mi si mie o favoare daca poti: inteleg ca esti in "competitie" cu Dan dar... daca poti pune poza de la avatar in negativ macar... asa stiu si eu care si cine scrie sau cui ii raspund.... avand amandoi pozele la fel... risti sa te trezesti cu un " _I_ " si nu o sa stii de ce ;) Multumesc
Off-topic: imi spune si mie cineva "ce mama ei de lighioana a fost asta?"... Sau ce anume poate fi?

image image image

Multumesc anticipat!
Shubi wrote:Dragilor, unde pot gasi ventilatoare de genul celui din poza ?

Pavelescu e "meserias" in ventilatoare.... adica are info despre ce - cum - unde ;) Aprinde-ti un far la Batman sa vada topicul si poate va da o informatie utila (de citit.... stiu ca nu citeste mult: e mai lenes decat R..... )

Sau poate modelul asta te ajuta: http://www.jimms.fi/tuote/BFF-SCF-20020WW-RP a fost incorporat in "ceva de genul" :
image care a sfarsit rezultand in.... ceva de genul: image image

L.E: am zis ca lampa este DY? (asta ca sa aiba Shubi ce bea bere in timp ce freza lucreaza ;) )

Erau la filtrare bre ....

Cat despre urmarit... lasa ca urmaresti acum de iti iese pe ochi
Puii mei mai Dane..... pai eu si Dragos tot vorbim de atata vreme de DENITRIFICARE... votca-otet etc.... tu unde erai? Aaaaa... da: tundeai plantele ) _I_
11,99 bre..... http://www.marinedepot.com/Aquarium_Pharmaceuticals_API_Algaefix_Marine_Water_Treatment_Conditioner_Additives_Supplements-Aquarium_Pharmaceuticals_API_MARS_Fishcare-AP1934-FIADWT-vi.html

Dar stai lin... cum ziceam: nu poate costa transportul din State "la PF" sute de dolari...
Asteapta si tu sa se trezeasca lumea... sa isi bea cafeaua.... banuiesc ca pe la 3-4 in dimineata asta primesc raspunsuri ;) 6 sticle + ambalaj nu sunt mai mult de 4kg un colet..... ;)
La reni am primit raspuns: "Ei ole valitettavasti " )
koala wrote:PS: Praf si pulbere am facut topicul omului... Dane, vrei sa mut toate discutiile astea?

Batman e obisnuit cu off-topicul.... Daca nu ar fi asa, parca nu ar fi topicul lui Ne injura el dimineata....
koala wrote:.....o zeama pentru lenesi.
Inutil sa mai specifici
Deci... tre sa iau 3 sticle (una si ptr Batman ;) o face juma-juma cu mine....) Ma interesez si rezolvam.

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: