| Message |
|
|
Si pina la uram, care "nenoricirea" daca maroneste nitel apa? Toata lumea care a folosit mopani, a patit la fel. Nu va mai impacientati atti. Este un fenomen normal, care dispare in timp. Iar pestii nu sufera din aceasta cauza.
Eu una nici macar nu am fiert-o, cum vad ca au facut multi dintre voi. Doar am clatit-o foarte bine.  Asta pentru ca mopanul este deja pregatit sa fie introdus in acvariu, spre deosebire de vita - de - vie sau o alta buturuga luata din natura. 
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:
wolfy wrote:
Eu, la "recomandarea" lui Sorinel18, am pierdut jumatate de zi umbalnd prin prelungirea Ghencea fara rezultat; am ajuns chiar si pana la balastiera de la Domnesti  , si nimic.
Repet: daca sursa poate fi divulgata!
Daca nu astept primavara, ca sa ma duc la tara cu sita in mana si ....
stiti voi restul
Deci pe prelungirea Ghencea era nisip normal de constructii ca si ala e foarte bun de pus in acvarii  , avea si cu bob intre 1-3 mm dar am trecut pe acolo si... nimika 
Mia Sorinele, nu mai bine tineai sursa respectiva doar pemtru tine si faceai un acvariu cum trebuie, mai ales ca ti-ai ales sa cresti si dicusi? Mai si pui oamenii pe drumuri degeaba.
Eu iti urez La multi ani si mai mult discernamint cind scrii ceva. Daca iti numar cartonasele galbene pe care le ai pina acum...scria RTF pe tine pina in momentul de fata - si nu te mai obosi sa ceri explicatii ce si in ce fel, ca nu se indreapta nimic. Nu ai facut decit sa strici inca odata un post care s-a doveditt a fi de un bun gust si de un rafinament aparte....
|
 |
|
|
CMG wrote:pai eu tin pesti asa de fun nu ca voi de performanta
le dau de mancare fixuri si pureci uscati
Si eu am pesti "de fund" - mai precis corydoras. Si maninca impreuna cu betta cu care locuiesc, faca probleme. In plus, ambele specii adora spirulina tablete.
Daca tu ai altceva - gen ancistrusi, hoplo. etc atunci ii poti delecta cu o foaie de salata, bucati de castravete, morcov si in plus se gasesste si pentru ei mincare speciala. 
|
 |
|
|
buzunar wrote:
Cred ca aici problema e ca la o discutie pe forum se amesteca profesionisti cu amatori, si recunosc, eu sunt amator...
Si eu tot amator sunt, dar diferenta intre mine si tine este ca mie imi pasa ce se intimpla cu niste suflete care depind numai de mine....
buzunar wrote:Am incercat sa reiventez roata :lamer: si paradoxal, daca nu ai timp si totusi vrei sa ai un acvariu poti sa ai unul la cheie (acvaristica pentru tonti) si functioneaza fara mari eforturi dar te costa ceva mai multi bani si mai putin timp(merge daca stai la munca 12 ore/zi). Aici maestrii o sa rada.
Cine sa rida? Poate doar un prost. Acvariile pe care le intretin altii si tu nu faci decit sa te uiti la ele dupa 12 ore de munca nu mai sunt acvarii. Sunt bibelouri si atit.
buzunar wrote:.... sa lasam gluma, maine schimb apa!
Mare grija cit schimbi din ea, sa nu le provoci un soc.
buzunar wrote:Cand va aparea acvariul care se autointretine, va rog, anuntati-ma!
Acela nu va mai fi acvariu...Tocmai am vazut intr-un magazin de jucarii o cutiuta care imita destul de bine un acvariu - plante de plastic si pe celebrul Nemo. Roteai cheita si Nemo dadea din coada si se invirtea de 2-3 ori...
Si in final, am o mare rugaminte la tine - nu ne mai lua cu "profesionisti", "maestrii", etc - ca nu se face. Poate unii chiar sunt si chiar isi merita acest titlu, dar au suficienta modestie si generozitate, incit nu merita sa fie luati peste picior. 
|
 |
|
|
buzunar wrote:
Dalles, sunt camere si camere. De exemplu in New York in cladirile alea inalte nu se deschid geamurile niciodata si n-am auzit sa cada pe spate de mirosuri si toxine. Asa si cu acvariile astea facute de profesionisti, poate stiu ei ce stiu. Nu ma indoiesc ca la un acvariu facut artizanal si in care filtrul a fost ales de proprietar e posibil sa nu se stabileasca un echilibru.
Afla ca eu personal lucrez aprox 10 ore pe zi intr-o astfel de institutie. Nu se deschide nici un geam, iar "aerisirea" se face cu ajutorul aerului conditionat, aer care este de fapt recirculat, iar aer proaspat il baga cind au ei chef. Nu am idee cum or fi proiectate cladirile din New York, dar stiu in schimb ce inseamna sa ai colegi de birou - unii fumeaza, altii se parfumeaza execesiv, miros de mincare de la cantina in orele prinzului si tot asa iar cind iesi de acolo zici ca inspiri aer de munte.
Nu pot sa nu-i dau dreptate lui Dalles. Iar cu schimbul apei, lucrul acesta mi se pare de bun simt, ca sa nu mai zic altceva.
Daca tu schimbi sau nu apa, este strict problema ta. dar gindeste-te la un incepator care abia acum descopera forumul si vede ceea ce s-a scris aici. Mie una nu mi-ar place sa-mi moara pestii si sa nu stiu ce sa le fac. Sau sa fiu obligata sa le fac un tratament si sa nu fac schimburi de apa.
Fiecare isi intretine acvariul cum crede de cuviinta, dar asta nu e o regula valabila pentru toata lumea. Sper ca macar cu asta sunteti de acord.
Daca nu va potoliti, voi inchide topicul. Si cu asta punct.
|
 |
|
|
CMG wrote:fulgi ? ce fulgi?
De gaina.
Hai, nu pot sa cred ca nu ai auzit de mincare sub forma de fulgi de la Tetra sau de la Sera. Au o gama foarte variata. 
|
 |
|
|
g.g wrote:Terminati fratilor cu prostiile. Schimbul de apa regulat este vital pentru viata acvariului.
Si eu sunt de aceeasi parere.  Chit ca aveam 5 neoni intr-un acvariu 60l - hraniti odata pe zi si tot le schimbam apa saptaminal. Si asta si pentru pesti, si pentru plante.
|
 |
|
|
StarXi wrote:
Dolly wrote:Daca il citeai, ai fi stiut pina acum ca sarea se foloseste in general ca tratament. Si daca vrei musai sare, foloseste sare grunjoasa.
Cineva mai sus mi-a sugerat sare pentru tratarea coditei de la pesti.
OK, rectificam - ti s-a sugerat un pic de sare. Si eu iti recomandasem pentru molly, remember? Dar daca ai prin casa sare grunjoasa - cea care se pune la muraturi, este ok. Bine acum? 
|
 |
|
|
Offf.. se vede ca nu citesti...unii se chinuie chiar degeaba sa scrie un articol, ca majoritatea ignora cu desavirsire acest lucru. Articolul acesta ti-a sarit in ochi cumva, asa, din intimplare?
Daca il citeai, ai fi stiut pina acum ca sarea se foloseste in general ca tratament. Si daca vrei musai sare, foloseste sare grunjoasa.
|
 |
|
|
StarXi wrote:Tot ca o chestie ciudata, am vazut unele frunze ale plantelor muscate. Sa le fie prea foame ?
Cui sa le fie foame? Plantelor? Sau pestilor? Sa fim seriosi. Plantelor le lipsesc elementele nutritive. Si nu te apuca acum sa indopi pestii, ca nu rezolvi nimic.  asta va scrie pe ei. Baga un ochi la magazinul on-line de pe forum si fa o comanda de Ferropur, conuri Aqua - medic,etc Atunci, plantele vor fi sanatoase si pestii nu se vor mai atinge de ele. In acelasi timp, sa stii ca marea majoritate a pestilor apreciaza si hrana vegetala - fulgi, spirulina (tablete).
StarXi wrote:Tot Am cautat de mi-a venit acru sare FARA Iod. Cica e o lege care spune ca se "interzice" comercializarea sa.
Ba se gaseste. La plafaruri ai incercat? Dar stau si ma intreb la ce iti trebuie sare...daca te gindesti la molly, afla ca traiesc si fara, cu toate ca prefera o apa usor salmastra - cam o lingurita la 10l.
|
 |
|
|
elrey wrote:OK, pana acum am vazut sfaturi pertinente despre pesti si plante, despre substrat si iluminat, despre chimismul si temperatura apei.  Pozele cu acvariile celor de aici sun mai mult decat OK
Hai sa vedem totusi cum NU ar trebui sa arate un acvariu. O sa incep eu:
http://www.guppies.com/forums/showthread.php?t=11667
Cine mai are asemenea poze cu kitsch-uri este invitatul meu sa posteze aici.
Cel mai mult mi-a placut ce zice Brandino :" Nice tank man.
I was looking around here to find an idea on how to set up my tank and your tank is giving me ideas."
Oribil...Castel, nisip albastru - cum avea odinioara stiu eu cine  si plante de plastic...Asta mi-a adus aminte de o vinzatoare extrem de amabila de la Animax care, la intrebarea mea daca au si plante de vinzare, mi-a spus pe un ton de o inocenta copilareasca: "Sigur ca da, veniti sa vedeti!" Si imi arata niste balarii de plastic de mi s-a facut parul maciuca.  Un scafandru mai lipsea, iar bulele de aer dadeau mai bine daca ieseau fix din castel.
Stiti vorba aia - nu e prost cine vinde, prost e acela care cumpara...
|
 |
|
|
Or avea...mostenire de familie.  La mine nu vad mincare decit odata pe zi. Nu mai bine ascultam sfatul unui prieten pe vremea cind il aveam raposatul -durduliu si imbietor??? :sic: Saramura scria pe el. 
|
 |
|
|
acata wrote:La cat de "porci" sunt carasii... (sorry MA si Dolly).
Ai mei sunt inca purcelusi  Asa ca imi permit inca plante naturale. Ii cresc bine si apoi pe gratar cu ei. :sic: 
|
 |
|
|
acata wrote:Daca te chinui rau de tot, o sa vez in pe geamul din fata, in partea dreapta un catfish. Dar cam atat. O silueta foarte neclara, ca de altfel la fel ca si intreaga poza .
Aha..chestia aia puteam sa jur ca e un furtun, o teava, etc  Dar sa stii ca nu ma mai chinui deloc ca n-am de ce. Iar daca vor o varza vor in acvariu, asta sa aiba - e problema lor. 
|
 |
|
|
PET wrote:
si acum vine..problema. Mai am 2 specii care nu stiu ce sunt.
2 pesti care sunt asa :
O culoare mai razolie. Innotatoarea de sus neagra...iar cea de jos poreste de la... "anus" pana la coada...si e tot asa...cu o dunga neagra pe ea. Si sunt cam transparenti ... pe la spate.
A 2-a specie...am 3 pesti...par sa fie tot de card.
Tot un fel de rozaliu asa..mai metalizat...si pe la mijlocul abdomenului sunt negrii...negru care se continua asa...inspre coada...
Vrei o solutie sa identifici? Ei bine, cauta-i pe net. Eu personal de culoare " razolie" n-am mai auzit pina acum.
|
 |
|
|
acata wrote:Imi pare rau, dar din poza aia chiar nu se intelege nimic. Vad ca e in partea dreapta o silueta de peste cu ventuza si cam atat.
Eu nici pe acela nu-l vad...vad doar o zebra, niste pahare de plastic sau ghivece si ditamai bolovanii... 
|
 |
|
|
Lupino wrote:Apropos: i-am luat ca sa scap de melcii aceia mici si bruni care se inmulteau intr-un ritm infernal. Mi-au fost recomandati si au facut treaba foarte buna din punctul asta de vedere!! 
Interesant, dar atunci nu cred ca sunt sanitari. Poate tetraodoni.
De ce nu intrebati oameni buni cum se numeste un peste in momentul in care il cumparati???? E mai convenabil sa dati un ban, fara sa stiti ce este???  Apoi veniti cu tot felul de intrebari si scuze ca de, n-am stiut...Daca nu tii minte denumirea, ia un carnetel si un pix si noteaza, ca nu-i nici o rusine. 
|
 |
|
|
Daca sunt planarii, e de ajuns sa dai Search si pe forum. Iaca dovada aici.
|
 |
|
|
acata wrote:Poate era zebra bolnava.
Asta in mod sigur. Mie mi s-a intimplat asa ceva si cu guppy. Cum era unul mai belaliu, toti gramada pe el.
Oricum eu i-am oferit o varianta - tu - mai multe.  Are de unde alege ca se se dumireasca. 
|
 |
|
|
O fi Pleco. La maturitate acestia ataca pesti tineri.
|
 |
|
|