| Message |
|
|
|
Rezolvat.
|
 |
|
|
|
Asa cum spune si titlul postului, donez un mascul mare si frumos de betta.
Doritorii rog PM.
|
 |
|
|
|
Rezolvat. :-)
|
 |
|
|
bluedolphin wrote:Sal!Stiu ca poate parea o intrebare stupida,dar totusi va intreb:filtrul unui acvariu trebuie sa functioneze non-stop?(in cazul meu,filtrul,e cel al unui acvariu "Juwel Rekord 80").Va multumesc.
Da. E chiar obligatoriu.
|
 |
|
|
Donez 2 carasei, frumusei si sanatosi. Unul este negru cu ochii telescop, celalat portocaliu cu alb. Dar numai cuiva care le poate oferi conditii decente de viata.
Detalii pe PM , va rog frumos. 
|
 |
|
|
elrey wrote:Mie mi-a fatat pe o perioada de 6 ore o femela de guppy 47 de pui. Vreo 3 sau 4 "rahitici" - din aia nedezvolati. Metoda mea: din 45 in 45 de minute iau puii din maternitate cu minciogul ( unii ar zice ca stresez femela - NU cred, se streseaza ea destul cu fatatul, nu mai baga de seama ca umblu la apa  ). Chestia e ca apa din acvariu-maternitate sa fie lasata un pic mai rece (LA GUPPY!) Asa femela va fata cu intarziere, dar ai si avantaje. E adevarat ca apa calduta stimuleaza nasterea guparezilor, dar in apa mai rece ai parte de pui mai vigurosi. NU scrie nici unde asta, e vorba de o constatare personala din 6 ani de acvaristica.
Mie nu mi se pare decit ca o chinui si nimic mai mult...Cu postul acesta si cu cel al schimbatului apei dupa nu stiu cite luni, ai darimat o intreaga teorie...stau si ma intreb la ce mai e bun forumul asta si altele de profil, ca eu nu le mai vad rostul... 
|
 |
|
|
Sandu wrote:Poza ca poza da` scalarii 
Felicitari Dalles! :-)
Tot stau si ma intreb cita rabdare ai aivut sa- i pindesti atita... 
|
 |
|
|
Magda wrote:
Asa ca...nu vad rostul unei aerari deosebite in mod curent.
Nici eu...dupa umilele mele cunostiinte. Si mai ales in ceea ce priveste betta...chiar bolnav fiind.
|
 |
|
|
|
"4 guppy (o femela si 3 masculi)", -aici mai bine cumparai invers - adica 3 femele si 1 mascul... " 2 neoni" - cestia se tin in grup - de la 6 in sus si prefera o apa mai acida, spre deosebire de guppy, "2 pui de scalari" - acestita nu prea au iarasi ce cauta acolo..., "un sanitar (nu stiu cum il cheama :-) )" - acest lucru e foarte rau ...
Bine ca vrei sa scapi macar de caras. Stii ce mi se pare mie curios? Ca stiai de forum, dar nu ai pus nici o intrebare referitoare la ce pesti sa cumperi... Cit despre discusi - nici sa nu te gindesti pentru moment!!!!
Dar nu ai precizat ce era mai important - citi litrii are acvariul? :o
|
 |
|
|
Uite articolul de pe site aici.
...si bine ai venit! :-)
|
 |
|
|
dozer wrote:Da, arata ok bacopa, nuamai ca faptul ca e o planta cu frunze pe tija ma pune pe ganduri. am mai avut ludwigia si la unele plante mai batrane le cadeau frunzele pana spre varf si ramaneam cu o tija inestetica cu un smoc de frunze in varf. La bacopa exista riscul asta?
Da, dar de obicei virful se taie si se replanteaza. Uite un articol despre Bacopa monnieri.
|
 |
|
|
eek! wrote: M-am gandit chiar sa le bag in filtru, ce ziceti de idee? E rea?
Mai bine il pastrezi pentru cind vei pleca in concediu. Si nu se pune in filtru, il bagi intreg in acvariu. Cred ca pe eticheta erau si instructiunile de folosire in limba lor materna....
Si inca ceva - in cazul in care un acvariu este aglomerat, cubuletul acela nu are nici o valoare.
|
 |
|
|
catallin wrote:Viviparu'@: Ok. Incerc si varianta asta.Cel mult pierd aia 10000(1ron) dati pe tubi.Ideea e sa nu mai am pierderi,mai ales ca pana acum au murit aia mai urati dar de acum daca o sa mai moara o sa fie din cei care chiar imi plac.  Mai am o ora de stat la scarbici + una pana ajung acasa.O sa intru cu teama in camera...dimineata nu-mi venea sa cred cand i-am numarat,am zis ca nu vad bine.Ala bolnav ma asteptam sa o coteasca dar astia chiar erau super vioi aseara.
Eu zic sa nu intrii chiar asa in panica.  Se prea poate sa ii fi luat gata bolnavi, vinzatorul "mirosindu-te" ca esti incepator. Cumpara-le Aquatan si fa schimburi mai dese de apa pina isi revin. Iar din gama de hrana uscata - ai ce alege - fixuri, fulgi, spirulina (tablete).  Nu cumpara cutii mari si verifica termenul de valabilitate. Bafta! :-)
|
 |
|
|
koala wrote:... nimic nu intrece eficacitatea schimburilor regulate de apa ... te sfatuiesc sa nu te bazezi prea tare pe acel produs ...
Idem 
|
 |
|
|
Nutrafin cumva? 
|
 |
|
|
Bobu wrote:De unde cumpar si eu asa ceva?
De la magazinul Online. 
|
 |
|
|
StarXi wrote:Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?
Frunze de salata, bucati de morcovi, spirulina + hrana speciala de la Firma TETRA 
|
 |
|
|
Hai ca iti spun eu, cu conditia sa nu mai fi asa de "suparat"! :-)
Cel mai bun se zice ca ar fi lemnul de salcie sau vita- de -vie. Conditia esentiala este sa-l fierbi ore in sir in apa saturata cu sare, iar apoi sa-l tii intr-o galeata cu apa la clatit, apa pe care o schimbi cit de des poti.  Asta iti va lua mult timp, ci siguaranta, iar o varianta mult mai simpla este cimpararea mopanilor din pet -shopuri. Alegerea este a ta. 
|
 |
|
|
acata wrote:Merci Dolly. Eu zic sa inchizi topicul. Oricum, cine a mai avut astfel de intrebari sau comentarii off-topic, a facut-o pe PM. In felul asta a facut rost si fishtecine de nisip ca al meu (imi ramasese 1/2 sac).
Chiar il inchid, mai ales ca am acordul tau. Numai la cererea ta va fi redeschis si nu pentru comentarii gen Sorinel. 
|
 |
|
|
-=Ultra=- wrote:
altceva ar mai trebui sa stiu?
Daca este pentru carasi, cumpara si un filtru puternic. De preferat canistra. Da Search si vezi ca s-a discutat despre acest lucru. 
|
 |
|
|