[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: strikius
Forum Index » Profile for strikius » Messages posted by strikius
Buna seara. Am un acvariu de 120 l in care aveam 16 neoni, acum vreo 10, am observat ca au ochii umflati si solzii zbarliti, deci am ajuns la concluzia ca au hidropizie, am cumparat aktol bac de la JBL, numai ca am avut surpriza sa gasesc 2 recipiente k1 si k2 si pur si simplu nu am inteles cum sa le folosesc.
Ma poate ajuta cineva cu modul de folosire?
Va multumesc!
am in 2 acvarii ancistrusi, corry si r.c. si nu am avut nici o problema, am toate varstele
mai ai creveti? sau i-a mancat Utricularia?
am o nelamurire, nu am vazut, cel putin eu, in Galati nici volcanit, nici manado, iar pe ce am avut acces nu am vazut daca si ele se acopera cu un strat de nisip sau pot fi lasate in contact cu apa
foarte interesant topic-ul si articolul, m-am mai descalcit si eu un pic , revin cu o intrebare care a mai aparut, valoarea investitiei pentru un asemenea acvariu marin, orientativ, desigur
salut, desi este off topic. Sunt curios, asa ai acvariul, adica cub, sau asa vrei sa-l faci?
Eu am un acvariu similar, adica aproape un cub, mai mic e drept si cinstit visul meu este sa renunt la el ca acvariu principal.
Sunt pe undeva pe forum (sau erau) proportiile recomandate pt. acvarii, daca poti sa te apropii de ele ar fi mai bine.
am un acvariu 49*43*36 Lxlxh, 2 neoane day light 14-16 w (chinezarii), vreau sa-l reamenajez, sa-i pun substrat jbl-florapol si intentionez sa urmez aceeasi linie de fertilizare micro - ferropol si ferropol 24 (sfatul faraonului) si easy life easy carbo (daca este nevoie), pestii vor fi un card de neoni negri 3-4 ancistrusi si evident melcii din dotare. intrebarea mea este ce plante recomandati pentru aceasta reamenajare (vad dupa asta cum fac rost de ele ).
Multumesc anticipat de ajutor.
multumesc de raspuns, in Galati in piata ii vindeau sub denumirea de gracilis
am o intrebare, cum se numesc de fapt neonii aceia roz? Am avut odata, mi-au murit si in galati nu am mai gasit si spre rusinea mea am uitat numele lor. multumesc de ajutor.
Asa-i, cam alambicat expus subiectul, dar mi-ati raspuns.
De fapt vroiam sa va intreb daca pe langa substratul jbl, ca si fertilizare lichida sa merg micro tot cu jbl si sa folosesc macro easy sau sa merg integral pe fertilizare lichida easy (atat micro cat si macro ).
am zis sa nu mai deschid un alt topic, dar am nevoie de un sfat, in prezent am doua acvarii de aprox 65 litri fiecare, in ele am substrat nisip ( de fapt ce ramane dupa ce cerni nisipul pt constructii) zic eu ok, lumina este asigurata de neoane banale cam 36 w la fiecare acvariu. Asta-i situatia acum, vreau sa le refac, ca substrat freau sa folosesc de la jbl - florapol, oricum, in zona ceva mai acatarii ca substrat n-am gasit, la fertilizare in apa nu ma hotarasc sa optez mai departe jbl, sau sa incerc cu linia easy life, tinand cont ca aici am si macro ( ca tot ma intrebam de ei ).
bine, ideea e ca intr-un viitor oarecare (anul asta sper eu) vreau sa iau un acvariu peste 150 l si pe ala chiar vreau sa-l fac decent si pentru plante
multumesc
buna seara, revin dupa o pauza de vreo 2 ani pe forun, si daca cu fertilizarea micro hai ca ma mai descurc, fertilizarea macro...
Acum vine intrebarea....un abecedar "fertilizare macro"exista, sau macar niste link-uri colo
multam.
Aaaa, si nu dati prea tare
multumesc
am un acvariu de 70 litri in care am 2 cory si ancistrusi (3 adulti) problema este daca sunt compatibili cu red chery shrimp, ce-i drept mai am un acvariu de aceleasi bimensiuni cu 2 maculi guppy si un neon negru, intrebarea ramane.
mai ai red cherry?
mi-au iesit puii, dar nu am unde sa pun separat masculul, el o sa ramana in acvariul de 60l cu puii.
Intrebarea este daca sunt sanse sa supravietuiasca puii.
mi-au scos pui ancistrusii, asta intr-un acvariu plantat, de 60 litri in care locuiesc 1 ancistrus mascul, 2 ancistrusi femele, 2 cory, nu reusesc sa-mi dau deama daca sunt masculi sau femele.
Intrebarea mea este daca trebuie sa scot sau nu cory?
va multumesc.
cred ca este vorba de cosangvinizare, asa am patit si eu dupa vreo 2-3 ani cand nu am mai adus guppy noi, ciudat cele mai afectate au fost femelele
desi inteleg ca sunt unele neclaritati felicitari pentru initiativa, pentru ca desi nu sunt foarte activ ca si topicuri (spre rusinea mea nu prea am ce sa va spun, cel mult probleme din cand in cand) sunt un cititor fidel.
Iar la capitolul plante am citi fascinat topicuri intregi....dar m-ati pierdut pe drum, multi dintre cei care posteaza aici sunteti la ani lumina, chiar vorbiti chineza .
Oricum mai devreme sau mai tarziu voi face un acvariu mai mare si atunci toate aceste topicuri sigur ma vor ajuta.
cu respect.

Forum Index » Profile for strikius » Messages posted by strikius
Go to: