[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Chiar si mai marisor(gibicepsul), iar la pleco am vazut si de 60 cm depinde de soi si spatiu , ca si ascunzatoare mai bine luai ceva redacini : aspect placut natural , asa mai lipseste sa pui o lada "de comori" scufundate cu bijuterii prin ea, adica pe scurt - e kitsch ce ai pus acolo , orienteaza-te spre lucruri naturale : pietre, lemne ,plante , castele scufundate sunt prin desene animate nu au legatura cu ce exista in natura , eu incerc sa te ajut depinde de tine cum iei sfatul meu
[quote
Este deajuns momentan desigur,pana vor creste...ai sa vezi cand o sa creasca ca ti-ai fi dorit de macar 150 de cm acvariul

Si absolut mai inalt, mai ales ca vrea substrat gros
Foarte fain , mult mai bine decat clasica carare deschisa la culoare , plus faptul ca e adancita asa ca un canion-iese din sabloane , un bazin deosebit , ar urma sa faci ceva cu fundalul sa nu se vada furtunul/cablu ce mai e acolo
Djmensiunile destul de bune , inaltimea e destul de mica nu strica sa fie de 60 cm pentru discusi, trebuie luat in considerara ca substratul iti mai ia din inaltime ,ori deja 50cm e putin si tu vrei 8cm substratul vei avea o coloana de sub 42 cm - nu o sa-l umpli pana sus ;alt sfat deocamdata - daca ramai pe discusi sa aiba peste 10 cm altfel in plantat vor ajunge doar incercari de discusi mai mult sau mai putin reusite , deci pentru plantat cat mai mari, la plante va trebui sa te gandesti la cele care suporta 30 de grade .
r_o_n_i wrote:
um02122 wrote:....o caracatita (de aia micuta, cu inele albastre, din Australia)....

Ai grija ce-ti doresti .. caracatitele alea micute cu inele albastre sunt printre cele mai veninoase animale din recif..

Si din regnul animal ,hai ca la volitans stiu cum e am avut "placerea" dar la aia mica nu scapi, 1/2-1 ora si gata- vine pauza mare
Salut , daca pe asta esti in stare sa-l tii in viata esti Maestro Dendronephthya si se poate adauga pe langa,sau peste CNC-ist de frunte , din datele ce le am sunt extraordinar de greu de tinut(cu astia chiar devii scavul lor) total aposymbiotici au nevoie de un aport aproape continuu(picurare ?!) de fitoplancton si dupa ceva studii doar accidental ceva zooplancton , locuri umbrite -pesteri, curent puternic peste 5 cm/sec -la 3cm/sec are polipii stransi la fel si la 25cm/sec , in plaja de 5-20 cm/sec se simt cel mai bine , in natura sunt voraci consumatori de fitoplancton aproape in mod constant , iti trebuie o sursa buna de fitoplancton si sa gasesti un sistem prin care sa poti asigura hranirea continua -ma gandem la un recipient din care prin picurare constanta-gen perfuzie, sa ii poti asigura hrana -asa esti linistit si cat lipsesti de acasa
Humbert wrote:

edit: de fapt la capitolul ciclide pitice am vazut diferite specii de geophagus la maxi-pet militari, poti sa intrebi - desi nu-mi este clar daca geophagus sunt sau nu ciclide pitice

Nu prea-s pitici am vazut geophagusi pe langa care discusii erau maruntei ,sunt unii superbi dar cel putin cei pe care-i stiu se fac mari ,merg bine in bazine de amploarea celor africane , posibil sa fie si specii mai mici .
Cred ca nu la pterophyllum altum va referiti ?!
Ar merita o filmare HD
Da si ai scos chestiile kitsch din bazin, un salt mare ca ai ramas pe decor natural -bravo esti pe drumul bun
Buna treaba ce faci acolo ,adica de obicei lumea isi face casa si abia dupa se gandeste la acvariu , nu stiu pentru ce vrei sa folosesti spatiul in care plasezi bazinul dar dupa mine acolo e loc de un acvariu mult mai mare cu latura lunga pe partea coridorului (sau ce-o fi) deci nu pe partea scarii ,iar adancimea ..haaat cat vrei, iar intrarea in camera tehnica ai face-o din alta parte , asa ai putea tine si stingray (motoro) sa zicem, sau orice fel de ciortani marini sau de apa dulce
Ireal de frumos , asa corali sunt visul oricarui reef-er , mersi de imagini
Superbi Curiperua , ca de altfel si restul disusilor ,asa cum ne-ai obisnuit pesti de calitate , forma si culori deosebite si nu in ultimul rand diversitate , tot respectul pentru ce faci si ai acolo
koala -Poza de jos trebuie rasucita spre dreapta ,acum oglinda apei e spre stanga
As fi tentat sa incerc dar din pacate pozele spun putin-asa nu stiu ce sa aleg, daca ai putea face foto cu ceva mai de calitate un pic
Ai PM
E cichlasoma nigrofasciatum originar America Centrala
Sa-ti traiasca bestiuta
Am sa-ti repet oarecum cel putin o parte din cele spuse de Dan ,se vede ca filtrarea e deficitara in mod sigur stai rau cu nitratii si fosfatii , iar buba vine din substrat cu spatiul mare dintre "granule" care -s cam mari , acolo ai un depozit de resturi pe care singur spui nu poti sa-l aspiri ; chiar daca l-ai aspira ferecvent si in profunzime tot nu-l poti curata suficient , la plante mai e loc nu doar ca estetica ci si ca funtionalitate - ca-ti curata apa , fertilizarea nu te ajuta in faza asta , eu as spune sa dai un reset/restart
Chiar frumusel acvariu,linistitor, placut, curat ,dar nu te supara diformitatile astea tip balon ( ca sunt platy sau ce or mai fi inca tip balon ) mie nu imi plac , se vede pe inotul lor ca se misca greu si ineficient datorita coloanei care nu are o forma normala ,eu ii pun in acelasi plan cu pestii papagal, hibrizii aia de apa dulce (ca aia marini sunt superbi) care pentru mine sunt urati cu spume

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: