| Message |
|
|
|
Baga gourami sau macropodus ti le papa pe toate ; in principiu cred ca orice din familia lor cred ca isi face treaba dar cu gurami stiu din proprie experienta nu mai raman nici de samanta
|
 |
|
|
alex24 wrote:o sa incerc sa fac un filmulet , dar nu stiu cum il pot incarca ? pur si simplu sau trebui sa il iau cu link de youtube?
poti si cu attachements din josul chenarului > browse> il iei de pe calc>open , ti-l incarca >submit
|
 |
|
|
|
Bun venit
|
 |
|
|
|
Am marit poza si se pare ca m-am inselat (m-au pacalit petele de pe corp ) dar nu sunt gibiceps ci ceva plecostomus ,forma la coada la cel din planul indepartat ,asa imi arata, gibicepsii au coada rotunjita si pete si pe inotatoare ,partea meplacuta e ca astia -pleco-cresc si mai mari
|
 |
|
|
|
Dap, daca era aiptasia(nu se vede prea bine) meritul e al peppermintului ,la mine a fost intr-o vreme invazie ,am facut rost de tomentosus 95 % le-a terminat dar au ramas sub pietre si intre unde el nu ajungea, am introdus peppermintul si au disparut complect
|
 |
|
|
|
Bine ai venit
|
 |
|
|
AlexD wrote:alga maronie e ceva de speriat.. o sa se extinda mai mult ..din cate scria pe forum e de la lumina insuficienta sau exces de silicati...
Nu doar silicati ci si : nitrati No3 si fosfati : Po4
|
 |
|
|
|
Ce ai acolo sunt gibiceps, se fac mult prea mari pentru bazinul tau ,diferenta de nuanta depinde de stare emotionala raport dominare/submisiv
|
 |
|
|
|
Stiu ca acum cativa ani era o problema cu ei nu prea supravietuiau mult timp dupa transport ,probabil de vina era metoda de capturare : cianuri ...cred nu stiu exact , posibil ca lucrurile sa fi evoluat in bine de atunci
|
 |
|
|
|
Frumosa evolutie
|
 |
|
|
|
Da arata bine , discusii...? Mai sunt ,sau vor mai fi ?
|
 |
|
|
|
Trebuie sa o iei de la capat (daca vrei sa ai un bazin cu un mediu placut) asta insemnand fara plastice : vapoare, corali, plante,pietris colorat ; schimbi substratul - pietris doar daca vrei sa tii pastravi sau alti pesti din zona montana, granulatie ~ pana in 2,5 mm(asta insemnand ca exista si mult mai marunt in compozitie) mai mare se colmateaza cu resturi si nu o sa-l poti mentine curat oricat ai sifona, plante naturale mai usoare la inceput : microssorum, anubias, valisneria , crengi /buturugi naturale -mai usor gasesti in petshopuri, la pesti (evita carasii nu sunt pentru acvarii :scurma incontinuu, mancare si mizerie multa , nu fa ghiveci de specii-stiu ca tentatia e mare la inceput ,doua trei feluri si de preferat de pe acelasi continent/zona , spor.
|
 |
|
|
|
Imi place si mie bazinul , scalarii alb/negrii inton cu albul crengilor si negru fundalului : armonios , placut = evolutie frumoasa; la multi ani
|
 |
|
|
|
In locul tau as fi incercat cu apa oxigenata nu trebuia scos nimic din acvariu , eu asa am reusit la o epidemie masiva de white velvet(piele zdrentuita,decolorata,etc) cu ciortani mari in bazin ,pana am aflat de tratament ma parasisera jumatate din pesti, pe restul i-am scapat( vre-o 12) ; incepi cu 40ml/l vezi cum suporta si mai cresti dar nu mai mult de 70ml/l, nu strica un UV sa mearga non stop o perioada (la mine a mers 3 luni), posibil la tine sa fie tarziu dar...
|
 |
|
|
|
Cred ca mai mult la hranirea rotiferilor pentru alevini
|
 |
|
|
Laurentiu wrote:
Eu as renunta la discusi in proiectul asta...poti folosi o gramada de alti pesti care sunt de effect.
Cel mai bun sfat ,dar mai degraba o obligatie , chiar poastrati nu vor fi DISCUSI niciodata , ceva cichlide alungite, frunze -ce vrei dar nu discusi , chiar de era mai lat bazinul - in plantat cu substrat nici o sansa,axeaza-te pe alti pesti mai mici
|
 |
|
|
++
Humbert wrote:eu nu stiu ce mi-a "placut" mai mult: aia cu latimea de 20 cm sau aia ca nu trebuie filtru extern (mai ales ca ai si discusi in acvariu)
Si vad si scoici si pietre calcaroase, tot e ceva ca plantele nu sunt de plastic
|
 |
|
|
|
La latimea asta mai bine iti punea o plasma, ca astia 20 cm nu inseamna acvariu, iar un discus bine tinut si crescut trece si de 20 de cm sau e pe aproape daca e doar 15 ceva nu e bine cu el (in general inseamna tinut de mic in plantat si schimburi insuficiente de apa= calitate proasta); poti pune neoni sau ceva asemanatori dar bazinul asta nu va merge niciodata bine , dimensinile impiedica formarea unor curenti optimi avand ca rezultat ingreunarea schimbului de gaze, deci cu grija pot supravietui dar nu vor fi bine pestii si nici plantele
|
 |
|
|
|
Da de la Prodbio
|
 |
|
|
Humbert wrote:
dar cel mai bine la alga asta functioneaza curatenia in acvariu, respectiv curatarea acumularilor de detritus de pe substrat
+Si mai ales (si mai dificil ) DIN SUBSTRAT
|
 |
|
|