[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: erik
Forum Index » Profile for erik » Messages posted by erik
Pestii isi schimba culoarea din mai multe cauze: starea de sprit , hrana , lumina , momentul zilei.Nu trebuie sa iti faci grija pentru acest lucru deoarece fiecare peste are niste culori variabile uni chiar pot sa isi schimbe culoarea de la un gri -albicios la negru.Acvariul de carantina l-ai putea face in momentul in care vezi ca pestii incep sa aiba simptome de boala , insa apa statuta ar trebui sa ai tot timpu.Succes
Maxim 2 tuburi , insa poti scapa si din unul singur.
Dupa cum am asteptat scalarii mei au depus din nou insa de aceasta data pe frunzele de la Echinodorus.Acum o sa am grija de icre si sa speram ca mai tarziu si de alevini.
O sa schimb 30 % din apa la 2 zile pentru a o mentine curata.Nu am observat sa fi depus inca dar astept.Pe curand vin cu noi detalii :-)
Substratul trebuie sa fie mai special un pic.Trebuie sa ia un strat de pamanat (turba , nisip si pamant de florarie) pentru plante si deasupra sa pui un strat de nisip fin (ar fi cel mai bine) insa unele plante pot sta doar in pietris sau doar in nisip , dar se acomodeaza mai greu.Uite la mine s-au acomodat fara pamant si le merge bine de tot , zilnic scot noi frunzulite.In rest succes si ai grija cum populezi acvariul ca nu e prea bine cum ai inceput(carasi cu vivipari).Ai putea face acvariul pentru 2 scalari frumosi sau pentru o colonie de vivipari( cam vreo 50 la numar) care ar da frumos.Caraseii nu sunt bine-veniti intr-un acvariu bine populat cu plante deoarece sunt si fitofagii si le-ar manca spre disperarea ta.Pe curand si succes :-)
Eu ti-as recomanda corydonas , cred ca ar merge cu discusii.Sincer nu am avut discusi insa cred ca sunt pesti pasnici si nu cred ca vor avea probleme.Sa vedem ce zic si ceilalti forumisti.
Hai sa iti impartasesc micul secret.Defapt este o instalatie facuta de mine care este facuta dintr-un pahar , un tub si pompa de aer.(are rol si de curatire si de oxigenare).Furtunul de la pompa vine intr-un tub de sticla( asemanator unei eprubete) care merge sus intr-un pahar in care este un burete.Oxigentul aduce apa murdara sus care este filtrata prin burete.Buretele il spal zilnic si asta e tot lucrul , nu mai este necesar sa schimb apa 30% pe zi.Apropos s-au pregatit de depunere , au curatat fundul acvariului , cred ca acolo vor depune.
Tripafalvin si albastru de metilen am acasa si il voi folosi dar doar dupa ce pestii vor depune.Pestii ii las in acvariu(parintii) , iar acum lucrez la un sistem de filtrare manuala.
Hmm pai atunci parintii mei au stat fara sa faca nimica.La prima depunere toate icrele sau albit si parca au '' mucegait''.Acum ce sa fac pe astia nui intereseaza de urmasi?Eu am o pereche de scalari cu capul galben si abia astept urmasii.
Eu am un prieten care are crescatorie de betta acasa .El sta in bistrita insa este la facultate in cj.In vacantele scurte , de iarna de vara el pleaca acasa si timp de o sapatmana 2 nu hraneste betta cu nimica.(are vreo 50 de betta) dupa mine unul dintre cei mai mari crescatori din tara.
Am observat ca si in momentul in care au depus in acvariul comun nu au luat icrele albite si cred ca dupa ce s-au albit acelea'' s-au stricat si celelalte''.Cred ca voi scoate perechea si voi incerca sa le iau separat.Este posibil ca doar din cateva icre distruse sa se distruca toate?
Temperatura este de aproape 27 de grade , am aerisire si schimb apa 20 , 30 % din ea printr-un mic sistem facut acasa manual.In rest acum astept .In momentul cand voi avea icrele sa incetez aerisire si sa scot perechea?
Romanul e obisnuit sa se uite in curtea vecinului si sa zica '' iete nene ce are ala si ce n-am yo''.Cat timp in aceasta tara nu se ocupa nimeni de nimic are cineva pretentii?Oricum Romania nu e o firma cautata de marile tari pentru afaceri , toti fug afara in tarile membre UE care aduc un profit , beneficiu etc. etc.Nu este nimeni in stare sa creeze un targ de asa mare amploare pentru ca nu este din ce.Asa ca fratilor punetiva ''pofta in cui'' si ''lingeti-va pe buze''.Succes in acvaristica si sperati in continuare.Speranta moare ultima insa la roman e moarta inainte de ocazie.
Acum am mutat scalarii intr-un alt acvariu fara nimica in el doar o singura planta plutitoare.Am pus un incalzitor , e la 25 de grade apa , o pompa cu piatra , fara burete si acum totul sa mearga bine si sa depuna :-P
Singurul lucru pe care pot sa il spun este SUPERB , SPLENDID.
Felicitari.Eu nu am reusit acest lucru(sa mentin icrele) insa nu ma dau batut , si atata voi lupta pana reusesc sa inmultesc scalarii.
Iete am revenit cu detalii.Icrele s-au distrus , cam 90% albindu-se dupa care scalarii le-au mancat.Acum am observat ca , curcata buretele de la filtru si cred ca vor incerca sa depuna acolo .Daca reusesc sa depuna pe burete , voi scoate buretele si il voi pune intr-un acvariu separat fara altceva in el.Ce conditii trebuie sa fie pentru a ecloza:temeperatura 24de grade, filtrare? , aerisire? si altceva?
Cumpar betta de toate felurile.Nu conteaza mascul sau femela dar este de preferat sa fi depus cel putin odata.
Am gresit sry.Nu am vazut categoria cumparari.Data viitoare nu se va mai intampla.
Lumina slaba le-am lasat peste noapte.Da sunt la prima depunere si mai am in acvariu doar 2 cory.Acvariul e bine plantat si temperatura este de 24 de grade.In rest cam atat.Pe curand.

Forum Index » Profile for erik » Messages posted by erik
Go to: