[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: iri
Forum Index » Profile for iri » Messages posted by iri
coloana de apa are 10 cm.Am bagat din nou masculul, dar e obosit tare de tot si...cred c-a si mancat vreo 2-3 puiuti.Asa ca am re-adus-o pe ea.Si ...se chinuie sa stranga puiutii. Icrele sunt depuse de 48 de ore. Promit ca le iau acvariu mare! si....de eclozat....cred ca acum cateva ore au inceput...o sa va anunt daca mai raman pui... . Multumesc mult pt tot! sunteti niste scumpi!
acum am vazut ca am o noua problema...stateam si ma uitam la bolul cu pui si...uf...am gresit...mama betta ...nu mai stie sa duca puii inapoi in cuib...si ei cad pe acolo...iar ea nu mai face bule de saliva...ce sa fac...sa-l readuc pe el? nu vreau sa moara puiutii ...multumesc mult....
As mai avea o intrebare...dar mai multe femele si un mascul?
Asta merge? Am citit pe un site ...dar chiar nu mai stiu care ...ca este preferabil sa existe intr-un acvariu 1 sau mai mult de 3 femele...pt ca se stabileste o ierarhie...e adevarat?
Imi plac pestisorii astia asa mult...ea mai ales, pt ca e frumoasa si prietenoasa.Dar pe cuvant ca ... nu mai citesc chestii de pe 1000 de site-uri!Pe un site scria ca betta nu tre sa aiba plante in acvariu...si drept pt care i-am dat planta din bolul lui vecinei... Am mai citit ca betta nu agreeaza apa prea adanca si ca sunt fericiti in boluri...am schimbat acvariul mare cu 3 boluri... nu stiu daca ma intelege cineva... ....sunt mai mult decat dezorientata. Oricum, am ales forumul asta pt ca mi s-a parut cel mai friendly si cel mai bine documentat...si sper sa ma ajutati sa ies din..."cuibul de spuma" in care-am intrat. Multumesc mult. Promit ca nu mai citesc/ascult altceva!
Am intrebat daca betta trebuie tinuti in spatii mici si cu apa putina (ca sa nu spun in borcane ) intrucat asa sunt tinuti de studentii de la MEDICINA VETERINARA! Iar ei au insistat ca asa trebuie tinuti!Pe net n-am prea gasit nimic despre asta.In general se scrie doar despre colorit, imperechere, ma rog, chestii generale.Ideea e ca am gasit pe un site scris ca betta prefera o coloana de apa de 5-15 cm...ceea ce ma dus cu gandul la ...borcanele lor! Legat de femela mea...stiu ca nu am respectat regulile, dar ea are super-mare grija de cuib, iar el ... e batut mar si nu mai e in stare de nimic! Ma rog...poate mi se pare mie si este f posibil sa vad lucrurile prin prisma celorlalte pet-uri ale mele (2 cateluse).Si totusi...nicaieri nu mi se raspunde la o intrebare: Femela betta ar trebui sa stea in acelasi loc cu masculul?Multumesc mult pentru timpul acordat!
Pot spune ca m-am indragostit de masculul meu betta din prima secunda...bla, bla...i-am luat o femela...poveste normala....a batu-o bine de tot (drept pt care surse bine intentionate mi-au spus ca si ea e...mascul)...o luna i-am tinut separati, apoi am citit pe net ca femelele au un punct alb pe burta...si i-am pus impreuna...a batu-o de-am spus c-o omoara smilie ...el a facut cuibul, s-au imperecheat...el a avut mare grija de icre, iar a doua zi EA l-a cotonogit , rupandu-i aripioarele. L-am scos pe el de acolo, pt ca nu-l mai vedeam in stare sa aiba grija de icre. Acum ea este in bolul in care am cuibul, facand ce facea el inainte...Eu am tras concluzia ca s-au batut pe rolul de baby-sitter.E normal asemenea comportament? Sa-i las impreuna dupa ce termina cu puii?E adevarat ca masculii trebuie tinuti in putina apa ca sa le creasca aripioarele? (ce CRUZIME) smilie Pls raspunde-ti, pt ca sunt o....incepatoare !va multumesc mult

Forum Index » Profile for iri » Messages posted by iri
Go to: