Revin cu parametrii apei.
Easy Test 6in1 JBL
NO3 - 10 mg/l
NO2 - 0,5 mg/l
GH - 7d
KH - intre 10d si 15d
pH - 8,0
Cl2 - 0 mg/l
Test la picatura NH4 - culoarea este intre 0,05 si 0,1 mg/l (e in plaja de OK)
NH3 nu am gasit de cumparat
Pare in marja OK totul - apa e inca tulbure albicioasa ... Nu am mai facut schimb de apa deloc. Astept pana creste amoniacul sau Nitritii ca sa fac schimb. Pestii sunt OK. Ne jucam cu ei in fiecare seara

Deja ma urmaresc tot timpul in speranta ca vor primi hrana

Cand am luat apa pentru teste am bagat un varf de deget in apa si 3 au venit sa ma ciuguleasca. Sunt foarte prietenosi
Nu stiu daca sa mai introduc niste bacterii in filtru - mai am in casa ... Voi verifica parametrii apei zilnic.
Numai bine !
Later edit:
Am vorbit astazi la telefon cu un vestit furnizor de ciclide din Timisoara (persoana importanta nu spui cine

) si as vrea sa rezerv niste pesti la dumnealui pentru ca vad ca se dau ca painea calda. Ii tot urmaresc stocurile de o luna si am vazut ca pe masura ca depasesc 3-4 cm dispar din oferta ... Asa ca prefer sa fac o rezervare - sa-i platesc si sa ii trimita la Bucuresti cand o sa ajung cu parametrii apei acvariului la OK.
Nu are Elongatus
Din ce are disponibil o combinatie sugerata de el ar fi:
1. Labidochromis mbamba bay (el spune ca e mai pasnic decat elongatusul)
2. Pseudotropheus acei msuli (asta e obligatoriu)
Si el sugera sa pun si Labidochromis hongi red. (nu SRT) spune ca are niste pui foarte reusiti.
In eventualitatea in care ii voi tine in 250 litri doar pana cel mai tarziu la sfarsitul verii as putea sa fac gradinita si sa iau 8 mbamba bay, 6acei msuli, si 6 hongi red ??? Alaturi de cei 7 pitici galbeni care ii am acum ar fi 27 de kinderi. E cam mult ?
Daca e prea mult ma opresc doar la albastri - mbamba bay si acei msuli. Si o sa mai cresc o generatie de Caeruleus si Hongi sau Socolofi in acvariul actual pana o sa-i bag in ala mare.
Cred ca la anul pe vremea asta daca-mi ajuta Dumnezeu o sa am un acvariu desavarsit
Astept umil parerea priceputilor ca eu la specii habar nu am

si informatiile de pe net sunt atat de contradictorii

ca te ia durerea de cap. Nici ca dimensiuni nu mai vorbesc de comportamentul pestilor sau de hrana ... nu sunt la fel.
Noapte buna !