[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arhitectul
Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Au aparut NO2 si NO3 in cantitati apreciabile - deja am facut un schimb de 30% astazi si monitorizez in continuare.

Apa s-a mai limpezit. Pestii sunt OK.

O singura intrebare mai am - In ce tineti voi apa la "invechit" ? Eu am luat doua bidoane mari de plastic dar am senzatia ca apa miroase a plastic. As pune de la robinet filtrata dar e foarte rece si la schimbul de ieri temperatura a scazut pana la 23,5 - 24 grade. Nu stiu daca la urmatorul schimb sa folosesc apa din bidoane.

@ dragos_georg - multumesc pentru urarile de bine ! Citind topicul tau am luat si eu astazi vitamine JBL Atvitol. Frumos acvariul tau

Multumesc pentru sfaturi tuturor !

Seara buna !
Se harjonesc toata ziua ca niste iezi si mananca de doua ori pe zi ca niste lupi. In schimb apa e in continuare albicioasa. Pare ca are particule mici in suspensie ... Ca un praf fin dizolvat in apa ...

Nu stiu ce inseamna ritm normal sau accelerat al respiratiei ... ??? Recomandati sa introduc din nou pompa de aer ???

Astept sa se mai limpezeasca ... O sa repet testele de apa la 0:00 dupa ce adoarme pustiul si se face liniste in casa

Numai bine !
Revin cu parametrii apei.

Easy Test 6in1 JBL

NO3 - 10 mg/l
NO2 - 0,5 mg/l
GH - 7d
KH - intre 10d si 15d
pH - 8,0
Cl2 - 0 mg/l

Test la picatura NH4 - culoarea este intre 0,05 si 0,1 mg/l (e in plaja de OK)
NH3 nu am gasit de cumparat

Pare in marja OK totul - apa e inca tulbure albicioasa ... Nu am mai facut schimb de apa deloc. Astept pana creste amoniacul sau Nitritii ca sa fac schimb. Pestii sunt OK. Ne jucam cu ei in fiecare seara Deja ma urmaresc tot timpul in speranta ca vor primi hrana Cand am luat apa pentru teste am bagat un varf de deget in apa si 3 au venit sa ma ciuguleasca. Sunt foarte prietenosi

Nu stiu daca sa mai introduc niste bacterii in filtru - mai am in casa ... Voi verifica parametrii apei zilnic.

Numai bine !

Later edit:

Am vorbit astazi la telefon cu un vestit furnizor de ciclide din Timisoara (persoana importanta nu spui cine ) si as vrea sa rezerv niste pesti la dumnealui pentru ca vad ca se dau ca painea calda. Ii tot urmaresc stocurile de o luna si am vazut ca pe masura ca depasesc 3-4 cm dispar din oferta ... Asa ca prefer sa fac o rezervare - sa-i platesc si sa ii trimita la Bucuresti cand o sa ajung cu parametrii apei acvariului la OK.

Nu are Elongatus
Din ce are disponibil o combinatie sugerata de el ar fi:
1. Labidochromis mbamba bay (el spune ca e mai pasnic decat elongatusul)
2. Pseudotropheus acei msuli (asta e obligatoriu)
Si el sugera sa pun si Labidochromis hongi red. (nu SRT) spune ca are niste pui foarte reusiti.

In eventualitatea in care ii voi tine in 250 litri doar pana cel mai tarziu la sfarsitul verii as putea sa fac gradinita si sa iau 8 mbamba bay, 6acei msuli, si 6 hongi red ??? Alaturi de cei 7 pitici galbeni care ii am acum ar fi 27 de kinderi. E cam mult ?

Daca e prea mult ma opresc doar la albastri - mbamba bay si acei msuli. Si o sa mai cresc o generatie de Caeruleus si Hongi sau Socolofi in acvariul actual pana o sa-i bag in ala mare.

Cred ca la anul pe vremea asta daca-mi ajuta Dumnezeu o sa am un acvariu desavarsit

Astept umil parerea priceputilor ca eu la specii habar nu am si informatiile de pe net sunt atat de contradictorii ca te ia durerea de cap. Nici ca dimensiuni nu mai vorbesc de comportamentul pestilor sau de hrana ... nu sunt la fel.

Noapte buna !

Aseara am avut o discutie cu sotia despre pestii actuali. Mi s-a spus categoric - sat-ti faci tu un acvariu mare cu pesti pur sange si sa-mi lasi mie si lui Stefan (baiatul nostru) MAIDANEZII

Asa ca nu prea am de ales cu ei. Probabil pana in vara cand o sa trec la bazinul mai mare Maidanezii vor convietui cu cei pur sange in acest acvariu. Sper doar sa nu fie agresivi. (daca va iesi macel si sotia a fost de acord sa-i dam) - Nu vreau sa ma gandesc cum o sa-i prind (cred ca doar cu niste palinca turnata in acvariu ca sa-i mai turmentez )
Este foarte greu sa faci populare cu pesti iarna pentru ca datorita temperaturilor scazute nimeni nu face importuri sau transporturi. Stocurile tind catre zero ... toti spun ca trebuie sa asteptam caldura ca se se miste ceva ...

@ Koala - sa nu mai fac schimburi de apa macar la 2-3 zile ? Este adevarat ca aseara nu am mai facut schimb de apa pentru ca am lucrat pana spre 3:00 AM si astazi apa pare mai limpede putin (nu-mi explic de ce ). Oricum incerc sa ma adaptez din mers la ciclarea cu pesti.
@ Dan P - Pe eticheta de pe punga scria - Pseudotropheus Red Zebra
@ Cristian si vereb - nu am mai vazut pesti care sa se "scarpine" de nisip. Stau cu ochii pe ei.

Numai bine !

Va multumesc tuturor ca-mi sunteti aproape !

Ce pot sa spun este ca am mult de lucru si numai de schimburi zilnice de apa aveam eu nevoie acum ...
Am citit tot ce ati scris si tot ce pot sa spun este ca e proba de foc pentru mine ...

O sa scriu maine mai multe ...
Cred ca pana la urma asta va fi soarta lor ...

Oricum am mare bataie de cap cu ei. Am vazut unul care a inceput sa se scarpine de nisip ... A facut de doua ori. Dupa care m-am uitat la ei o jumatate de ora si nu a mai facut nici unul. S-a dat cu laterala de nisip.

Din nefericire nu am test de amoniac. Si abia maine dimineata o sa pot cumpara unul. Abia am ajuns acasa si nu mai gasesc in seara asta.

Asta e ... Imi vine sa-mi dau punmi ca nu am luat punga sa o duc inapoi la petshop duminica seara.
Am inteles Maestre ! Cine nu ara Batarni sa-si cumpere ! - zice un vechi proverb romanesc

O sa mai caut inca 3 portocalii ca sa fac 10 bucati. Sunt simpatici din ce vad eu - si micile lor altercatii deocamdata sunt amuzante. Imi doream Caeruleusi pentru ca sunt mai conturati cu negru pe dorsala ... Dar acum nu am ce face cu astia. Deja piticul le-a dat nume (morocanosul, furiosul etc. )

Nu prea stiu ce specie de culoare albastra se potriveste bine cu Maylandia Estherae. Eu as fi vrut Elongatus pentru ca imi place foarte mult - dar am vazut pe net ca sunt mai mici decat Estherae - si din descrieri par mai pasnici.

Am vazut undeva asociere cu Socolofi. Nu stiu cat este de bine. Si mai am o problema ca nu stiu unde gasesc eu niste Elongatusi mai maricei - sa fie macar la 4-5 cm. Cel mai mare peste pare sa aiba 5,5 cm si cel mai mic 3 cm. Nu stiu cum i-au ales ca nu am fost de fata ... Par a fi din generatii diferite. Am mai vazut un site unde sunt in bazin cu demasoni. Dar demasonii cresc jumate cat Estherae. Cat sunt mici pare OK dar cand cresc ???

Nu stiu daca se pot asocia cu Maylandia Estherae ice-blue - pe unele site-uri spun ca e OK pe altele spun ca nu e recomandat.

Multumesc !

P.S. Ca sa scap de apa albicioasa trebuie sa tin lumina cat mai putin aprinsa ? De hrana cat mai putina am inteles de ce.
Nu a fost cu stirea mea popularea - doar am apucat sa-i explic tatalui meu ca vreau Ciclide Aficane si i-am aratat niste filme pe net cu pestii pe care vreau sa-i iau. Nu voiam bataie de cap. Eram la un pahar de vin cu niste prieteni si m-am pomenit cu ei la usa - exces de bunavointa ...

De mancat mananca toti - pana acum le-am dat de doua ori pe zi putina mancare - para ca ar manca pana crapa.

Am luat ieri si o pompa de aer pe care o pun sa mearga dupa ce schimb apa pentru a elimina clorul si altele ...

Nu stiu acum daca mai pot completa peste ceva timp cu niste Elongatus mpanga. Ma opresc la maxim 2 specii pana trec la ala mare.

Cred ca a fost bine ca ii am pentru ca am vazut cat de rapizi sunt si cum isi delimiteaza teritoriile - e unul mijlociu care e zburlit tot timpul si vrea sa se incaiere cu toti. E mai suparat pe viata. Ma voi opri la 14 - 15 pesti pentru bazinul asta pentru ca mi se pare ca 20 - 22 cat voiam eu initial e prea aglomerat.

Poze din nou.

Ei sunt jucausi de fel. Ia-m tinut la incalzit in acvariu 20 min in punga lor - erau foarte speriati. Am pus tot continutul pungii intr-un borcan mare. Am pus apa din acvariu incet, incet ... I-am bagat pe toti in acvariu cam dupa 45 min.
Nu dau semne de stres. Dupa 2 zile vad ca deja se simt ca la ei acasa.

Tot stau cu ochii pe ei sa nu pateasca ceva. Fac schimb de apa zilnic 10 - 15 %. Ii hranesc cu JBL Novomalawi pe care il aveam in casa.
Poze
Poze cu pestii facute acum jumatate de ora - par a fi Maylandia Estherae.
Sunt in panica mare de 2 zile ... Nici nu am avut timp sa scriu ca am si mult de lucru.
Prin bunavointa lui Tataie - fiul meu a venit Duminica seara cu o pung de pesti in mana - Tata am gasit Caeruleusii !!! (Nu sunt Caeruleus)
Pestii au fost luati de la Maxi pet - Militari.

Au fost introdusi in baxin la 8 zile de la start. S-a facut primul schimb de apa duminica noapte (15%).

Apa s-a albit un pic si s-a tulburat in primele 24 de ore. Schimb de apa si ieri - 20% si astazi pare ca e mai bine.

Parametrii apei par sa fie OK. In seara asta vreau sa ma duc sa iau si un test de amoniac.

Nu stiu ce asa fac - dintr-o ciclare linistita am trecut la una nelinistita ... Nici nu stiu ce sa fac cu ei - am inteles ca sunt mai agresivi din fire.
Nu stiu la cine te referi cu pozele ...

Daca te referi la mine - poze gasesti aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23172.page

E inceputul dar am de gand ca prin vara sa trec la unul mare - am scurgere la 2 m dar imi pare rau ca nu am facut-o langa acvariu. Si sursa de apa e o problema daca vrei schimb la picatura - trebuie sa calculezi si un fel de nisa tehnica cu o usita de vizitare in care sa pui niste filtre (eventual osmoza inversa). E boala grea si doar daca te apuci simti ca te ia flama

Si eu la inceput am vrut unul de 120 -150 litri cu ceva pestisori pentru baietelul meu. Acum deja ma uit prin casa dupa locuri unde as mai putea planta niste acvarii Din nefericire la mine daca spun sotiei ca mai sparg un perete cred ca dorm in masina Am mesterit la casa numai la amenajari aproape un an si ne-am mutat in decembrie 2012.... Asa ca mai astept pana sa propun schimbari de instalatii

Numai bine !
Si ce fac cu melcii dupa ce aduc ciclidele ???

Ii donez ? Sau ajung mancare pentru africani ?

Multumesc !
Mai oameni buni - stimati acvaristi experimentati !

Eu cu cat citesc mai mult despre ciclare cu atat nu mai inteleg nimic. Am citit despre ciclul azotului (nu am fost eu premiant la chimie dar ceva tot imi mai aduc aminte) din mai multe surse - am inteles despre ce e vorba. Neavand plante inteleg ca nitratii se elimina prin schimbul de apa - nu stiu daca algele consuma ceva din nitrati. Fac teste de apa zilnic - nu se schimba nimic intr-o saptamana. Parca a devenit apa usor mai acida.

Nedumerirea mea mare este ca sunt controverse referitor la (ciclarea este completa numai dupa ce se introduc pesti in acvariu) parere sustinuta de calin_gherman care am citit undeva ca preda biologie (nu pare ca nu stie despre ce vorbeste dumealui) si altii care sustin ca trebuie sa lasi acvariul nepopulat 4-6 saptamani pana se inchide circuitul azotului.

Pun mancare o data pe zi in acvariu dar cred ca pun prea putin - sau e acvariul prea mare pentru cat pun eu. Iau intre degete cateva foite de JBL Novo Malawi le sfaram bine si le pun in apa. Ori trebuie sa pun altceva mai imputit acolo ??? Am citit si varianta cu introdus amoniac din farmacie - personal nu prea sunt de acord. Apa arata foarte bine (cristal). DAR PARE CA NU SE INTAMPLA NIMIC ACOLO

Se introduc pesti dupa doua saptamani - cativa ca sa ajute la formarea bacteriilor ? Sau astept 4-6 saptamani si ii introduc pe toti pe care ii vreau eu cand ajung nitritii pe zero ???

Nu prea inteleg cum e mai bine sa fac. Lamuriti-ma va rog. Teoria e teorie si practica e practica. Inteleg ca pestii sunt rezistenti dar nici sa-i stresez aiurea.

Numai bine !

P.S. Care este dimensiunea minima de pui de ciclide pe care pot sa-i cumpar. (sunt incepator) 2-3 cm ?? Am vazut si la 1 cm la vanzare dar parca mi-e cam frica ...
Da am vazut filmul de mai multe ori ... Se vad ambele zgarieturi. Cea din fata e mai putin vizibila in film ca e focusata camera pe pesti. Cea din spatele acvariului e de mare rafinament (acolo ai comis-o).
Am confiscat magnetul din prima seara. Cred ca am avut noroc ca era magnetul super nou si nu am avut nimic in acvariu (nici bolovani, nici nisip). Si oricum mi-era frica pentru el sa-si prinda degetele in magnet.

Frumosi pestisorii - cam ce dimensiuni au acum ? Si ce varsta ?

Numai bine !

Imi pare rau ...

Splendid acvariul !

Felicitari !
@ koala - 33 de ani de acvaristica.

TOT RESPECTUL !
Aqua Dur deja am din perioada cand m-am decis sa bag ciclide in acvariu. Am stat o data in Hornbach si am citit aproape toate etichetele de la chimicale si hrana - era complet limba straina pentru mine. Am vazut ca scrie pe el fara NaCl. Am pus deja o lingurita in acvariu dupa postul tau - astept doua zile si fac test de apa ca sa vad daca mai trebuie. Ei spun ca 1 lingurita la 100 l ar trebui sa faca treaba in apa de osmoza sau apa moale. Dar eu am deja PH 8 in apa de la robinet (filtrata) tinuta 24 ore in acvariul cu bolovani. M-am gandit ca sunt saruri care nu le contine apa noastra si poate nici bolovanii mei

Bacteriile le hranesc zilnic cu 2-3 foite sfaramate de JBL Novo Malawi. Nu stiu daca sa pun mai mult. Am gandit eu ca mai bine pun mai putin si astept mai mult decat sa pun mult si sa imputa hrana pe acolo ...

Multumesc pentru informatii - Seara buna !

P.S. Am citit tot ce se poate despre ciclare si ciclul azotului - articole romanesti de pe diverse site-uri. 80-90% spun cam acelasi lucru. O sa citesc si link-ul tau. Multumesc !
Ca o mica paranteza - citesc jurnalul bazinului sarat al lui koala. Vad ca se intampla accidente si la case mai mari. Eu cred ca intram in depresie daca treceam prin atatea incercari. Mult succes koala ! Nu am ajuns pana la sfarsit - mai am 3-4 pagini (dar iti admir incapatanarea si stradania de a face lucrurile simplu).

Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Go to: