[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cingo171179
Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
am mutat puii de ciclide(16 la numar) din acvariu de 75l intr-unul de 140l steril

80 % din apa din acvariul de 75l(60l) am mutato in acvariul de 140l, am completat cu inca 40l apa proaspata (decantata 48H)

problema e urmatoarea : au devenit cam speriate, daca ma aprorii de acvariu, sau cum le aprind lumina de la o lampa de birou, se ascund sub un filtru bio foam. pe langa filtrul de burete mai am un filtru de 300l/h. schimb de apa 20% la 2 zile.
au trecut trei zile de schimbare, si ele se comporta la fel.

daca las lumina stinsa ies la "joaca" si la mancare

acavariu de 140 (afost la oferta(70ron) cu standul(100 ron) pt acvariu mare)este casa provizorie
pentru ai creste mai repede vanzatori le accelereaza motabolismul, crescandui la temp mai ridicate si hranirii ff dese(dupa varsta de o luna nu este indicat se hraneasca mai mult de 2 mese)

din acesta cauza pesti devin ff sensibili, mai ales daca sunt crescuti intr-un mediu steril,in unele scrieri se recomanda ca puietul sa fie crescuti in acvarii cu plante tinute in ghiveci.

poti folosi si un filtru on top, are un vol mult mai mare decat filtrul hob
ar fi o idee sa fac fetele din ultra clar de 10

doar 2 lateralele mari ar costa 408 ron

iata si oferta de la cristal brad

Geam 8 mm float taiat la dimensiuni:
- 1500 x 450 - 4 buc
- 434 x 450 - 2 buc
Total: 3.12 mp x 74 ron/mp = 230,88 ron

Cant geam 8 mm - 19.14 ml x 11 = 210, 54 ron
revin cu informatii

la romatconstrucglass pret 150*45 4 buc 43.4*45 2buc 330 ron ne cantuite , 520 cantuite
la cristal brad 74ron/m2 sticla 8mm daor ata am aflat, am trmis pe cineva,nu am fost eu , nu detin decat informatii trunchiate

am trimis mail la cei de la romconstructglass, sper sa si primesc raspuns.

daca nu primesc raspuns il trimit pe socramiu pana acolo

multumesc pt pont

am gasit ceva la cristal brad (interioara 3 )
consangvinizarea poate fi un motiv, dar nu cred si in cazu de fata este vb de asa ceva

si eu am avut guppy, si i-am inmultit l-a inceput atat de haotic de i-am albit, dar nu am patit asa ceva

guppy pot rezista si la temp de 12c(exista studii asupra acestui fapt)

guppanul respectiv a decedat din cauze de ingrijire si lipsa de informare

sa detii cu guppy nu este usor, mai ales daca vrei sa obtii forme si culori personalizate

dati search google : editura bioflux florin molnar , sau revista zootehnie 2005 "manipularea raportului dintre sexe la pesti" ,sau Investigatii genetice privind termorezistenta la pestii guppy, sau brevet inventie modificari genetice guppy
ai marit nr de neoane? sau ai pus o lumina mai puternica

radacina din stanga are o pozitie mult mai buna in var. doi

hmm e ceva legat de lumina. in prima varianta este mult mai luminat partea dreapta, in var 2 coltul din stanga
imi place cum arara in ambele variante

in a doua varianta pare mai spatios, mai luminos,

pt a doaua varianta, cred ca mergeau pietre mai inchise la culoare
ce silicon recomandati bison sau dow corning

am mai lipit acvari dar pana 75l sticla 6mm, si alte cateva mai mici

din ce am intalnit prin spicuiri dow cornig e gama top, are un timp de uscare mai rapid,nerecomndat icepatorilor

eu am folosit doar bison

koala spuneanea prin unul din topicuri ca nu conteaza cu ce lipesti( evident se referea doar la silicoane de acvaristica,nu chiar asta fu expresia , dar asta am concis eu,daca am gresit corectatima)

intrebarea de baraj : ce silicon sa folosesc?

da trb sa dau de baut la greu

trebuie sa incep cu sotia, ea a trimis un coleg in cercetare

si nu trebuie sa va uit nici pe voi , trebuie sa va trimit macar o tuica facuta de mine in colaborare tata socru si nevasta-mea (pe post de politist si degaustator sef)
da cei de la cristal brad au sediu in constanta

de acest aspect(transport) nu m-am interesat, am trimis pe cineva, si acea persoana tot pe fuga

in regim de taxi(transport marfa) de la sediu firmei pana acasa nu cred sa platesc mai mult de 20-30 lei (opinie propie)

am gasit sticla de opt mm

furnizor cristal brad , pret 74 ron m2

cost aproximativ al sticlei 230

dimensiuni acvariu (fund dublu) 150*45*45 cred ca am sa merg pe varianta de al face pe tot dinsticla de 8mm

am facut un calcul aproximativ pt optiunea 2 propusa de kola (cu sticla combinata 6mm si 8mm) iar dif este doar de 30 ron

am renuntat la dimensiunile de 150*50*50 datorita standului (poate am sa revin asupra inaltimi)

in attachment am pus un clalcul safe factor pt grosimea sticlei

nu ai priceput indicatia

pietrisul este mare , se va colmata , va fi greu de aspirat, in timp iti va creste valorile no2 , no3

nici plantle nu vor creste asa cum trebuie
asta pt ca mai vad niste melcisori
trebuie sa scoti tot ce are provenienta marina
cam mare pietrisul ala

si am ceva in genul(culoare) tau dar mai mic ca si granulatie, si abia il aspir
in primul "vichend" calduros il scot pe fimiu la plaja cu lopatica si sacosa

Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
Go to: