| Message |
|
|
|
arata super,
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
nu umbla la biofoam
|
 |
|
|
|
cele 5 fire de elodeea nu ajuata cu nimic
va trebui sa mergi incontinuare cu biofamul+pompa, pana se termina ciclarea(adica inca vreo 2-3 saptamani)
cumpara plante cu crestere rapida, si fara prertentii prea mari la lumina
te anunt de pe acum ca in momentul schimbari substratului vei avea parte de o deciclare a acvariului
dupa terminarea ciclarii, scoate bioafoamul ala, si cauta un filtru mai serios(parerea mea)
|
 |
|
|
|
la guppy treaba sta cam asa 1m+3f
imi place lemnu ala cum "pica" in acvariu
cred ca va dura mai mult de e o zi pana cand nu va mai plutii
mai lasa sa mai creasca si dupa tai de la jumatate tulpinile de elodea
|
 |
|
|
|
avansatule elodea sau egeria e tot aia
|
 |
|
|
|
mergi duminca la piata bric , pe la mijlocul pietei(afara la tarabe) e un tip razvan(are niste acvarii lungi pline numai cu plante) care vinde plante ieftine 5 lei "buchetul"
pregatesteti niste bidoane in care sa pui apa din acvariu
pietrisul il speli inante de al pune in acvariu, de 5-6 ori, fiind cantitate mica presupun cam 3-4 kg il poti fierbe (il pui in oala il acoperi cu apa , si il lasi sa dea in clocot si il mai tii 2-3 min)
|
 |
|
|
|
asa se cheama planta ta elodea, sau egeria densa
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
cu bani dati pe pomapa de aer si biofoam luai un filtru intern
fara un substrat special nu vei avea plante(trb macar nisip de rau peste care pui pietrisul cu granulatie 2-3, iar in substrat sa bagi niste bile de la jbl, dar asta e cea mai mai proasta varianta,) eu as fi luat o punga de aquabasis plus pietrisul tau ar fi fost super ok pt un acvariu care se doreste doar plantat
un filtru hang on cred ca era ideal
legat de plante cu crestere usoara ar fi cryptocorine,anubias, elodea,nucusi, valisneria . cred ca un manunchi de cryptocorine si cu elodea ar arata bine in acvariul tau
|
 |
|
|
|
1 incearca sa pui in practica sfaturile date de narcis
2 pana nu se se termina ciclarea eu nu m-as atinge de filtre(exceptand cazul colmatarii filtrelor)
3 plantele alea au nevoie de papa
4 eu unul as renunta la pestisori, iar mai apoi as pune ceva gen neon, sau doar un betta (usor de zis greu de facut)
5 nu prea am inteles ideea de filtru bio foam, avand in vedere ca acestea sunt pt acvarii sterile
|
 |
|
|
|
as pune valisneria spiralis sau valisneria america mini twister
|
 |
|
|
|
schimb de apa la sptamana aprox 25-30% din volum , clatesti buretele in apa scoasa din acvariu, la fel trebuie sa faci si cu restul de componete ale filtrului.
eu scoate carbunele activ din filtru
aici se opresc sfaturile , chestile legate de fertilizare ma depasesc, dar iti pot spune ca la 15 w si fara un pic de fertilizare nu vei obtine nimic
cred ca cel mai bine te poate ajuta "stefanp"
|
 |
|
|
|
utilizarea corecta jbl aquabasis
Utilizare: se pune în acvariu un strat de 2-4 cm JBL AquaBasis plus, peste care se pune un strat de 5-8 cm JBL Manado.
manado = Substrat nutritiv ce stimuleaz? cre?terea plantelor.
aquabasis= Amestec de p?mânt de cultur? gata preparat pentru amenajarea unui nou acvariu.
poti pune doar aquabasis si peste pietris natur dar cu granulatie mica
|
 |
|
|
|
nu bagi nimic la cuptor
un filtru nou extern pt acvariul tau pleca de la 250 ron, iar un filtru intern nou mai bun de la 100 ron
trebuie sa stii cam ce buget ai disponibil
lumina de la capac presupun ca este un t8 de 15w, in cazul asta nu prea ai ce plante sa pui
trebuie sa modifici capacul, si sa pui 2 neoane t5 24w,(cost 2 set socluri aprox 20ron,2 balasturi 50ron,2 neoane t5 24w 80-100 ron)) sau renunti la capac si cumperi o lampa
gurami tai daca zici tu ca au 5 ani, mai traiesc inca 5 daca ai grije de ei
vezi ce buget ai si ce modificari poti face
|
 |
|
|
|
in Constanta sunt o raritate
|
 |
|
|
|
ajutatima sa ma bucur din nou de puisorii mei.
nu inteleg dece au devenit asa speriati
spatiul prea mare?
|
 |
|
|
|
sunt ciclide africane
acvariul este steril, schimburi la 2 zile, nu prea am la ce sa fac ciclare
dimensiuni acvariu 75*35*55
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
femele de guppy precum cea din imagine, nu am mai vazut de mult, as putea spune ca sunt o raritate
|
 |
|
|